Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Όρθια στο Μπριζ η ΑΕΚ!

Γιουρόπα Λιγκ: Όρθια στο Μπριζ η ΑΕΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/8/2017 23:42
Η ΑΕΚ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 58’ λόγω αυστηρής αποβολής του Λιβάια, ωστόσο κράτησε στο 0-0 την Μπριζ στην έδρα της και πλέον η πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα κριθεί στο ΟΑΚΑ.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έκανε η ΑΕΚ. Με πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος αλλά και εξαιρετική αντίδραση μετά την αποβολή του Λιβάια (58’), η «Ένωση» κράτησε στο 0-0 την Μπριζ στο Βέλγιο και θα παίξει για την πρόκριση μπροστά στον κόσμο της. Φυσικά το τελικό σκορ αφήνει τα πάντα ανοιχτά, αφού η αντίπαλος της είναι αρκετά καλή στις αντεπιθέσεις και θα χρειαστεί αρκετή προσοχή από την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Βέβαια, με δεδομένες τις απουσίες των Λιβάια και Γιακουμάκη, οι «κιτρινόμαυροι» θα κυνηγήσουν την πρόκριση με μοναδικό σέντερ φορ τον Αλμέιδα!

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο πρώτο πεντάλεπτο είχε δύο σημαντικές στιγμές για να προηγηθεί. Στο 4’ η κοντινή προβολή του Μάνταλου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 5’ ο Χόρβατ με υπερένταση έσωσε το αυτογκόλ του Σίμονς, που προσπάθησε να απομακρύνει τη σέντρα του Μάνταλου. Η «Ένωση» δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στην άμυνα και στο 12’ είχε νέα καλή στιγμή με σουτ του Σιμόες, το οποίο πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα μετά το πρώτο τέταρτο, ωστόσο δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί και δεν κατάφεραν να απασχολήσουν καθόλου τον Ανέστη. Αντίθετα, οι «κιτρινόμαυροι» έφευγαν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις και αν ήταν πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαν να πετύχουν ένα «χρυσό» εκτός έδρας γκολ. Στο 22’ ο Μάνταλος πρόλαβε την έξοδο του Χόρβατ και γύρισε στον Λιβάγια, αλλά ο Κροάτης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα σωστά και να απειλήσει. Καλή στιγμή ήταν και αυτή του 38’, όταν μετά από αντεπίθεση, ο Λόπες βρήκε χώρο για σουτ αλλά δεν ευστόχησε. Στο δεύτερο μέρος η Μπριζ μπήκε πιο πιεστικά, απειλώντας για πρώτη φορά στο 53' με την άστοχη κεφαλιά του Μέχελ από ευνοϊκή θέση. Το παιχνίδι για την ΑΕΚ φάνηκε να… στραβώνει στο 58’ όταν ο Ούγγρος Κασάι απέβαλε τον Λιβάια με αυστηρή δεύτερη κίτρινη για πάτημα στον Σίμονς.

Παρά όμως το αριθμητικό μειονέκτημα, οι παίκτες του Χιμένες διατήρησαν τη συγκέντρωση τους και δεν επέτρεψαν στους παίκτες της Μπριζ να απειλήσουν με εξαίρεση κάποια μακρινά σουτ. Όποτε χρειάστηκε ο Ανέσης αντέδρασε σωστά, μπλοκάροντας μια επικίνδυνη σέντρα του Ουέσλι (65’) όπως και το δυνατό σουτ του Βάνακεν (69’) έξω από την περιοχή. Μάλιστα στις καθυστερήσεις, η ΑΕΚ «άγγιξε» το γκολ με τακουνάκι του Τσόσιτς, όμως η μπάλα κόντραρε στον Τσιγκρίνσκι και το 0-0 έμεινε ως το φινάλε.

Το σκορ αυτό επιτρέπει στην ΑΕΚ να διεκδικήσει την πρόκριση μπροστά στον κόσμο της, όμως θα πρέπει να πραγματοποιήσει ανάλογη εμφάνιση ανασταλτικά. Η Μπριζ είναι αρκετά επικίνδυνη ομάδα στις αντεπιθέσεις και θα παίξει για δύο αποτελέσματα, αφού της αρκεί και η ισοπαλία με γκολ. Υπενθυμίζεται πως η «Ένωση» την είχε πατήσει πέρυσι από την Σεντ Ετιέν, αφού ηττήθηκε με 1-0 στο ΟΑΚΑ μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Γαλλία.

ΜΠΡΙΖ (Λέκο): Χόρβατ, Σίμονς, Βόρμερ, Μέχελε, Λιμπόμπε, Νακάμπα, Παλάσιος (72’ Ρεφαέλοφ), Ντενσβιλ, Βάνακεν, Ντένις (80’ Ντιαμπί), Φόσεν (57’ Γουέσλι).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες (86’ Αϊντάρεβιτς), Γαλανόπουλος, Μάνταλος (73’ Γιόχανσον), Κλωναρίδης (58’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.