Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Ανατροπή πρόκρισης για ΠΑΟΚ!

Γιουρόπα Λιγκ: Ανατροπή πρόκρισης για ΠΑΟΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/8/2017 22:53
Με δύο γκολ του Πρίγιοβιτς (77’, 88’ πεν.) και ένα του Μάτος (38'), ο ΠΑΟΚ κέρδισε με ανατροπή (3-1) την Έστερσουντ στην Τούμπα και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Προηγήθηκαν με Νούρι (21’ πεν.) οι Σουηδοί.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έκανε ο ΠΑΟΚ. Αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε τη νίκη με 3-1 επί της Έστερσουντ στην Τούμπα και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Σουηδία.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο η Έστερσουντ έκλεινε όλους τους χώρους και δεν επέτρεπε στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου (ντεμπούτο) να απειλήσει.

Μάλιστα, στο 21’ ένα φθηνό λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ έδωσε την ευκαιρία στους Σουηδούς να προηγηθούν κόντρα στη ροή. Αρχικά ο Κρέσπο άφησε την μπάλα να περάσει, ο Λέοβατς μπερδεύτηκε με τον Ρέι και στο τέλος ο Αργεντινός τερματοφύλακας ανέτρεψε τον Άιες στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Νούρι να «γράψει» το 0-1 από την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 28’ με ένα σουτ του Μπίσεσβαρ από το ημικύκλιο, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Πέντε λεπτά μετά (33’), ο Ολλανδός εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Μάτος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Βραζιλιάνος όμως πήρε το… αίμα του πίσω στο 38’, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1 με εντυπωσιακή κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Λέοβατς. Το γκολ ήρθε στο καλύτερο σημείο για τον «Δικέφαλο», ο οποίος μέχρι το ημίχρονο έψαξε ακόμα ένα τέρμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το ξεκίνημα της επανάληψης δεν ήταν ανάλογο για τους γηπεδούχους. Η πίεση ψηλά από τους παίκτες της Έστερσουντ έβαζε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των παικτών του ΠΑΟΚ, που δεν έβρισκαν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Η είσοδος του Πέλκα (63’) αντί του Σακχόφ έδωσε πνοή στον «Δικέφαλο», ο οποίος άρχισε να πατά καλύτερα στο ματς και οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν.

Στο 64’ ο Κεϊτά απομάκρυνε με δυσκολία το μακρινό σουτ του Μπίσεσβαρ και εν συνεχεία ο Μακ αστόχησε προ κενής εστίας. Δύο λεπτά μετά (66’) η κεφαλιά του Πρίγιοβιτς πέρασε δίπλα από το δοκάρι ενώ στο 72’ το απευθείας φάουλ του Πέλκα βρήκε στο δοκάρι.

Η πίεση του ΠΑΟΚ απέδωσε καρπούς στο 77’. Ο Κάμπος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Πρίγιοβιτς με τρομερή κεφαλιά, νίκησε τον Κεϊτά και ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Σέρβος δεν έμεινε εκεί, αφού στο 88’ μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Πέδρο Ενρίκε, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Λέοβατς, Πρίγιοβιτς, Κάμπος, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (74’ Ενρίκε), Σάχοφ (63’ Πέλκας), Μακ (81' Αθανασιάδης), Βαρέλα

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ (Γκρέιαμ Πότερ): Κεϊτά, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Αϊες, Σεμά (71’ Γκερό), Βίντγκρεν, Μπασιρού, Νούρι, Μενσά, Μουκιμπί (71’ Μπέργκβιστ), Γκοντός (81' Μπιόρκστρεμ).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.