Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Καπ Γαλλίας: Το σήκωσε με Άλβες η Παρί

Σούπερ Καπ Γαλλίας: Το σήκωσε με Άλβες η Παρί

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/7/2017 00:01
Με τον Άλβες να σημειώνει γκολ και ασίστ στο ντεμπούτο του, η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Μονακό και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Γαλλίας για 5η σερί φορά και 7η συνολικά.

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στη Γαλλία ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Άλβες, οι Παριζιάνοι κέρδισαν με 2-1 την Μονακό, σε παιχνίδι που έγινε στο Μαρόκο, και κατέκτησαν το Σούπερ Καπ Γαλλίας για 7η φορά στην ιστορία τους. Μόνο η Λιόν έχει περισσότερα τρόπαια στο θεσμό (8), ενώ η Μονακό έμεινε στα 4, με τελευταίο το 2000.

Οι Μονεγάσκοι, που το φετινό καλοκαίρι έχασαν αρκετά βασικά στελέχη της περσινής ιστορικής χρονιάς, έδωσαν από το ξεκίνημα την κατοχή στην Παρί και «χτύπησαν» στην κόντρα, ανοίγοντας το σκορ στο 30ο λεπτό με σκαφτό σουτ του Σιντιμπέ.

Σούπερ Καπ Γαλλίας: Το σήκωσε με Άλβες η Παρί
Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ πήγε με το προβάδισμα στο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη η Παρί έκανε την ανατροπή. Στο 51’ ο Ντάνι Άλβες ισοφάρισε σε 1-1 με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 63’ ο Βραζιλιάνος έκανε τη σέντρα για τον Ραμπιό και αυτός ανενόχλητος μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 2-1 με κεφαλιά.

Μετά το δεύτερο γκολ, ο Ζαρντίμ απέσυρε τον Εμπαμπέ, με αποτέλεσμα να ακουστούν αποδοκιμασίες από τις εξέδρες. Ωστόσο, ο νεοεισελθόντας Καρίγιο «άγγιξε» το 2-2 στο 80’, με τον Αρεόλα να του λέει «όχι» σε κοντινή κεφαλιά. Στη συνέχεια της φάσης, ο Τιάγκο Σίλβα έκοψε σωτήρια τον Τουρέ, ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει από τα δύο μέτρα.

Δύο λεπτά αργότερα σημειώθηκε ένταση, αφού ο Φαμπίνιο πήγε επικίνδυνα στον Άλβες και ο Βεράτι τον έσπρωξε με δύναμη στο χορτάρι. Και οι δύο παίκτες τιμωρήθηκαν με κίτρινη από τον Μαροκινό διαιτητή, Ελ Τζαφάρι.

Παρά τις προσπάθειες της Μονακό το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν, διατηρώντας την παράδοση που την θέλει να μην χάνει από τους Μονεγάσκους σε τελικούς Κυπέλλων από το 1985.

Μονακό: Σούμπασιτς, Αλμαμί Τουρέ, Γκλικ, Ζέμερσον, Κονγκολό (66' Ρόνι Λόπες), Φαμπίνιο, Τίλεμανς, Τζιμπρίζ Σιντιμπέ (77' Σεν-Μαξιμέν), Λεμάρ, Εμπαμπέ (71' Καρίγιο), Φαλκάο.

Παρί Σεν Ζερμέν: Αρεολά, Μενιέ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Κουρζαουά, Τιάγκο Μότα (71' Ματουιντί), Βεράτι (90' Ενκουνκού), Ραμπιό, Ντάνι Άλβες, Παστόρε (86' Γκονσάλο Γκέντες), Καβάνι.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.