Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Νέα νίκη και πρόκριση για Πανιώνιο!

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Νέα νίκη και πρόκριση για Πανιώνιο!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/7/2017 23:46
Ο Πανιώνιος νίκησε με 3-2 την Γκόριτσα στη Σλοβενία και σε συνδυασμό με το 2-0 της Νέας Σμύρνης, πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μασούρας (11’), Γεσίλ (16’) και Λάμπρου (23’) οι σκόρερ.

Την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ πανηγυρίζει ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» νίκησαν ξανά την Γκόριτσα, αυτή τη φορά με 3-2 στη Σλοβενία, και με συνολικό σκορ 5-2 ετοιμάζονται πλέον για την Μακάμπι Τελ Αβίβ!

Το 2-0 του πρώτου αγώνα έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στον Πανιώνιο, ο οποίος φρόντισε να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Στο 11’ ο Μασούντ έβγαλε τρομερή μπαλιά για τον Μασούρα, αυτός έφυγε στην πλάτη της άμυνας και δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 1-0.

Η Γκόριτσα θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα (13’), όμως ο Κότνικ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Οζούτζι, κρατώντας το μηδέν. Τελικά το 1-1 ήρθε στο 15’, με τον Κάπιτς να μετουσιώνει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Γκρούντινα από τον Σαββίδη. Το γκολ δεν πτόησε τον Πανιώνιο, ο οποίος ξαναπήρε το προβάδισμα με τη… σέντρα. Στο 16’, ο Μασούντ πέρασε κάθετη πάσα στον Λάμπρου, αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Γεσίλ, ο οποίος με πλασέ «έγραψε» το 2-1.

Η χαριστική βολή για τους Σλοβένους ήρθε στο 23’. Ο Γεσίλ κουβάλησε για αρκετά μέτρα τη μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Λάμπρου, ο οποίος βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Σόρτσαν για το 3-1 του Πανιωνίου!

Η Γκόριτσα προσπαθούσε να αντιδράσει χωρίς αποτέλεσμα και στο 25’ ο Πανιώνιος «άγγιξε» και τέταρτο γκολ, με τον Σόρτσαν να διώχνει με το πόδι το σουτ του Γεσίλ. Στις αρχές του δεύτερου μέρους (57’) ο Γερμανός έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, καθώς δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση -ύστερα από νέα μεταβίβαση του Μασούντ- να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα και τελικά η Γκόριτσα κατάφερε να μειώσει στο 67’ με νέο εύστοχο πέναλτι του Κάπιτς. Επόμενος αντίπαλος για τον Πανιώνιο θα είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί πέρασαν με 2-0 από την έδρα της ΚΡ Ρέικιαβικ και «σφράγισαν» την πρόκριση με συνολικό σκορ 3-1.

Εδώ να σημειωθεί πως ο MVP του Πανιωνίου στη σημερινή αναμέτρηση, Μασούντ, όπως και ο Χατζισαφί, ενδέχεται να μην ενισχύσουν τους «κυανέρυθρους» στα δύο παιχνίδια με τους Ισραηλινούς. Διαβάστε εδώ τον τρομερό λόγο.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ τερμάτισε στην 2η θέση του ισραηλινού πρωταθλήματος με -7 από την Χάποελ Μπερ Σεβά, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου έχασε στα πέναλτι από τη Μπνέι Γιεχούντα. Νέος προπονητής της ομάδας είναι ο Ζόρντι Κρόιφ, γιός του θρυλικού Γιόχαν. Είχε χρέη αθλητικού διευθυντή στον ισραηλινό σύλλογο και στο τέλος της σεζόν αντικατέστησε τον Πορτογάλο Λίτο Βιντιγκάλ. Στα μεταγραφικά, αποχώρησαν οι έμπειροι χαφ Μπεναγιούν, Αλμπερμαν και ο δεύτερος σκόρερ πέρσι, Μπεν Χαΐμ. Από τις προσθήκες ξεχωρίζουν ο εξτρέμ Ατζίλι (Γρανάδα) και ο στόπερ Νταβιτζάντα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.