Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Στα τελικά το Ιράν, έμπλεξε η Ν. Κορέα

Προκριματικά Μουντιάλ: Στα τελικά το Ιράν, έμπλεξε η Ν. Κορέα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/6/2017 00:13
Το Ιράν των Ανσαριφάρντ-Μασούντ κέρδισε με 2-0 το Ουζμπεκιστάν και έγινε μόλις η 3η ομάδα που εξασφαλίζει εισιτήριο για το Μουντιάλ της Ρωσίας μετά την Βραζιλία και τους διοργανωτές. Έμπλεξε η Ν. Κορέα, η οποία ηττήθηκε με 3-2 από το ουραγό Κατάρ.

Ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ στην ασιατική ζώνη, με το Ιράν να γίνεται η πρώτη ομάδα της Ηπείρου που εξασφαλίζει την πρόκριση για τα τελικά της Ρωσίας.

Με βασικό τον Μασούντ του Πανιωνίου (είχε χαμένο πέναλτι) και τον Ανσαριφάρντ του Ολυμπιακού στον πάγκο, οι Ιρανοί κέρδισαν με 2-0 το Ουζμπεκιστάν και έφτασαν τους 20 βαθμούς, εξασφαλίζοντας την πρωτιά του πρώτου ομίλου. Ο Αζμούν στο 23' και ο Ταρεμί στο 88' πέτυχαν τα γκολ για το Ιράν, το οποίο θα παίξει σε δύο σερί Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Μάλιστα, η ομάδα του Κεϊρόζ δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ στα 8 παιχνίδια των προκριματικών.

Οι Ουζμπέκοι μπορεί να ηττήθηκαν, ωστόσο παραμένουν ζωντανοί για την 2η θέση. Αυτό το οφείλουν πολλάκις στο Κατάρ, το οποίο αν και βαθμολογικά αδιάφορο, νίκησε με 3-2 την Ν. Κορέα και την άφησε μόλις στο +1 από το 3ο Ουζμπεκιστάν, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Με πρωταγωνιστή τον Καλίντ (δύο γκολ, μια ασίστ) οι Καταριανοί πήραν νίκη γοήτρου, αφού δεν έχουν μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση (πρώτη ομάδα που θα διοργανώσει Μουντιάλ (2022) χωρίς να έχει παίξει άλλη φορά). Όσον αφορά την Ν. Κορέα, τα πράγματα μπλέκουν αφού την προτελευταία αγωνιστική υποδέχεται το Ιράν και την τελευταία θα παίξει στο Ουζμπεκιστάν σε παιχνίδι-τελικό για την πρόκριση.

Να σημειωθεί πως οι δύο πρώτοι των δύο ομίλων προκρίνονται απευθείας στα τελικά της Ρωσίας, ενώ οι δύο τρίτοι παίζουν μπαράζ και ο νικητής παίζει νέο μπαράζ (μέσα-έξω) με τον 4ο από την ζώνη της Κεντρικής-Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής.

Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου:


1. Ιράν 20
2. Ν. Κορέα 13
3. Ουζμπεκιστάν 12
------------------------------------------
4. Συρία 9
------------------------------------------
5. Κατάρ 7
6. Κίνα 6

Η βαθμολογία του δεύτερου ομίλου:


1. Ιαπωνία 17
2. Σαουδική Αραβία 16
------------------------------------------
3. Αυστραλία 16
------------------------------------------
4. ΗΑΕ 10
5. Ιράκ 5
6. Ταϋλάνδη 2


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.