Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπουντεσλίγκα: Θρίαμβος για Μπάγερν στο Der Klassiker

Μπουντεσλίγκα: Θρίαμβος για Μπάγερν στο Der Klassiker

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/4/2017 21:36
Η Μπάγερν διέλυσε με 4-1 την Ντόρτμουντ στο Μόναχο και έκανε άλλο ένα καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Ριμπερί (4’), Λεβαντόφσκι (10’, 69’ πεν.) και Ρόμπεν (49’) οι σκόρερ για τους Βαυαρούς, μείωσε ο Γκερέιρο (20’) για τους φιλοξενούμενους.

Σε θρίαμβο μετέτρεψε η Μπάγερν το ντέρμπι με την Ντόρτμουντ στο Μόναχο. Οι Βαυαροί πήραν εμφατική νίκη με 4-1 και μόνο με… θαύμα θα χάσουν και το φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έφτασε τους 68 βαθμούς, διατήρησε το +10 από την 2η Λειψία και πλέον ετοιμάζεται για τον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Ρεάλ.

Η Ντόρτμουντ των πολλών απουσιών είχε την πρώτη καλή στιγμή με άστοχο σουτ του Ντεμπελέ (2’), όμως δύο λεπτά μετά, η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα στο ντέρμπι. Έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, ο Λαμ έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και ο Ριμπερί με σουτ στην κίνηση «έγραψε» το 1-0.

Το δεύτερο γκολ των Βαυαρών δεν άργησε να έρθει, αφού στο 10’ ο Λεβαντόφσκι «έγραψε» το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ και έβαλε… φωτιά στην «Alianz Arena». Ακολούθησαν δύο σουτ του Ρόμπεν (13’, 17’) που πέρασαν δίπλα από το δοκάρι και στο 20’ η Ντόρτμουντ κατάφερε να επιστρέψει στο ματς. Ο Γκερέιρο εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του Βιδάλ και μ' ένα τρομερό σουτ στην κίνηση μείωσε το σκορ σε 2-1.

Η Μπάγερν πίεζε ασφυχτικά για να ξαναπάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, όμως ο Μπούρκι με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις, είπε «όχι» σε ισάριθμα σουτ του Ρόμπεν (30’, 39’). Τελικά ο Ολλανδός κατάφερε να χριστεί σκόρερ στο 49’, σκοράροντας με την κλασσική του κίνηση. Ο διεθνής άσος συνέκλινε στη περιοχή, απέφυγε τους Σωκράτη και Σμέλτσερ και με φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Ντόρτμουντ είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 67’ και δύο λεπτά μετά ο Λεβαντόφσκι διαμόρφωσε το τελικό 4-1 με εύστοχο πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος από τον Μπούρκι. Μάλιστα, με αυτό το γκολ ο Πολωνός έφτασε τα 26 και πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ αντί του Ομπαμεγιάνγκ (25). Πάντως, ο επιθετικός της Μπάγερν αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο και μένει να φανεί αν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του απέναντι στην Ρεάλ. «Πιστεύω ότι θα παίξει την Τετάρτη», δήλωσε ο Κάρλο Αντσελότι μετά το παιχνίδι.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.