Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σκίμπε: «Να μείνω καιρό στην Εθνική, ταιριάζει στην ομάδα ο Ζέκα»

Σκίμπε: «Να μείνω καιρό στην Εθνική, ταιριάζει στην ομάδα ο Ζέκα»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/3/2017 01:37
Ο Μίκαελ Σκίμπε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, μίλησε για την πορεία του στην Εθνική Ελλάδας, το παιχνίδι με το Βέλγιο και την κλήση του Ζέκα, ενώ έκανε λόγο για δίκαιο αποκλεισμό του Ολυμπιακού, τον οποίο πάντως χαρακτήρισε ως «Μπάγερν της Ελλάδας».

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Μίκαελ Σκίμπε. Ο Γερμανός προπονητής αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της «γαλανόλευκης», τις πρώτες του δοκιμές και την προσθήκη των νεαρών Μανθάτη και Ανδρούτσου, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να λυθεί το γραφειοκρατικό ζήτημα ώστε να υπολογίζει στον Ζέκα για το ματς με το Βέλγιο.

Ο ίδιος τόνισε πως θα ήθελε να μείνει καιρό στην Εθνική, ενώ σχολίασε και τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Μπεσίκτας, τονίζοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν δίκαια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σκίμπε στην εκπομπή «Ντεμοτεχνείο»


Για την φιλοσοφία της Εθνικής: «Η βάση μας είναι η άμυνα. Έχουμε καλούς παίκτες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος στο κέντρο, Σταφυλίδης, Τοροσίδης στα άκρα . Στην άμυνα δεν έχουμε πρόβλημα, κρίμα που τραυματίστηκε ο Καρνέζης γιατί χάλασε το γλυκό στα μετόπισθεν. Στην επίθεση έχουμε θέμα, ο μόνος παίκτης που σκοράρει ασταμάτητα είναι ο Μήτρογλου ο οποίος βέβαια έχει την ποιότητα και όλο το πακέτο. Από εκεί και πέρα έχουμε κι άλλους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στην επίθεση αλλά δεν σκοράρουν με την ίδια ευκολία».

Για το ποιος θα παίξει τερματοφύλακας στο Βέλγιο: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αλλά δεν ανησυχώ. Έχουμε ένα πολύ ταλαντούχο τερματοφύλακα όπως είναι ο Καπίνο, όμως ήταν τραυματίας και δεν ήταν βασικός. Ο Γλύκος τα πηγαίνει αρκετά καλά ενώ συμπληρώνει την τριάδα ο Κυριακίδης». Για τον Βλαχοδήμο που κλήθηκε στην Ελπίδων της Γερμανίας κι αν τον υπολογίζει: «Τον παρακολουθώ και τον γνωρίζω απ’ την Στουτγκάρδη. Χαίρομαι που αντικατέστησε τον Στιλ. Φυσικά και τον παρακολουθώ».

Για τα κριτήριά του πριν καλέσει κάποιον ποδοσφαιριστή: «Θέλω όλοι οι παίκτες να έρχονται με ευχαρίστηση στην Εθνική και να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα. Το επόμενο βήμα είναι να βρεις μια ομάδα που θα σε πείσει και να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για κάθε παίκτη που μπορεί να προστεθεί σε αυτή την ομάδα».

Για τις πρώτες του δοκιμές: «Δοκίμασα διάφορα συστήματα όταν ήρθα. Στις στημένες φάσεις από το man to man περάσαμε στη ζώνη. Μου δόθηκε η ευκαιρία να δω πράγματα γιατί η προηγούμενη προκριματική φάση της ομάδας δεν ήταν καλή. Αρχικά αποφάσισα ο Χολέμπας να μην παίζει αριστερό μπακ, αφού αμυντικά δεν είναι το ίδιο καλός όσο οι Τζαβέλλας και Σταφυλλίδης. Ένα χρόνο έψαχνα την σταθερότητα και την κερδίσαμε στην περιοδεία στην Αυστραλία και στο φιλικό με την Ολλανδία και πλέον είμαι αισιόδοξος για την πρόκριση».

Για την προσθήκη των νεαρών ποδοσφαιριστών (Μανθάτης και Ανδρούτσος) ενόψει ενός κρίσιμου παιχνιδιού: «Τους καλώ για να τους γνωρίσω καλύτερα. Στις θέσεις που παίζουν δεν έχουμε τον Καρέλη, δεν μπορούμε να πάρουμε τον επίσης τραυματία Κολοβό ενώ επίσης κοιτάμε και τον Ρέτσο που όμως έχει σημαντικά παιχνίδια με την Εθνική Νέων και είναι προτιμότερο να παίξει εκεί».

Για τον Ζέκα: «Ελπίζω να κυλήσουν όλα καλά με τη γραφειοκρατία και με το διαβατήριό του, ώστε να μπορεί να αγωνιστεί στον αγώνα με το Βέλγιο. Είναι ένας αμυντικός μέσος σε μια νευραλγική θέση, με ένα στιλ που μας ταιριάζει πάρα πολύ. Είναι δυνατός στις μονομαχίες, είναι ένας παθιασμένος παίκτης, ένας παίκτης που γνωρίζουμε ότι έχει μια εύκολη κάθετη μπαλιά. Είναι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού. Πέρσι έκανε πολύ ωραία, πολύ καλά παιχνίδια ο Ζέκα, στις τελευταίες εβδομάδες όχι και τόσο πολύ. Όμως επειδή έδειξε μια δίψα και έκανε μια πολύ ωραία προσπάθεια και ο ίδιος για να αποκτήσει το διαβατήριο, για αυτό τον ανταμείψαμε».

Για το Μπεσίκτας – Ολυμπιακός που παρακολούθησε από κοντά: «Στα πρώτα 20λεπτα ο Ολυμπιακός σεβάστηκε υπερβολικά την Μπεσίκτας. Με το γκολ και την κόκκινη ξαναμπήκε στο ματς, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Μετά ήρθαν οι αντεπιθέσεις της Μπεσίκτας και ήρθε ένα βαρύ σκορ. Σε γενικές γραμμές πάντως ήταν καλύτερη η Μπεσίκτας και στα δύο ματς».

Για την δύσκολη περίοδο που ανέλαβε την Εθνική: «Γνώρισα μια ομάδα που όλοι μιλούσαν για τσακωμούς. Αυτό έπρεπε να το σταματήσω γιατί δεν είχε νόημα. Όντως το πέτυχα και στη συνέχεια βάλαμε τους στόχους. Ο πρώτος ήταν να γίνουμε ένα σύνολο που θα παλέψει για το καλύτερο στα προκριματικά. Πήρα κοντά μου τους αρχηγούς Τοροσίδη και Παπασταθόπουλο και τους είπα πως πρέπει να χτίσουμε έναν νέο ενθουσιασμό και να βγει μπροστά ο εγωισμός. Να μπορεί να γυρίσει ο κάθε παίκτης πίσω στην ομάδα του και να μην τον κοροϊδεύουν που χάσαμε απ’ τα Νησιά Φερόε».

Για την ήττα στο πρώτο του ματς με το Λουξεμβούργο: «Δεν με πείραξε τόσο πολύ. Ήταν μια ήττα-υγείας. Είχαμε πολλούς βασικούς εκτός, τους οποίους χρησιμοποίησα με την Τουρκία. Ήταν μια άτυχη στιγμή, δεχτήκαμε γκολ στο τέλος, αλλά μου άρεσε η αντίδραση που είδα με την Τουρκία γιατί είπαμε με τους παίκτες πως δεν θα το ξαναπάθουμε αυτό».

Για τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει κόντρα στο Βέλγιο κι αν σκέφτεται περισσότερο αυτό με την Βοσνία: «Όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι στο Βέλγιο. Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν πιθανότητες. Ποδοσφαιριστές είναι αυτοί, το ίδιο κι εμείς. Να μην ξεχνάμε πως τα τρία μας τελευταία τεστ με Αυστραλία και Ολλανδία ήταν τα καλύτερά μας παιχνίδια. Όσο πιο επιθετικά παίζει ο αντίπαλος τόσο περισσότεροι χώροι δημιουργούνται για εμάς. Όταν παίζουμε με αυτόν τον τρόπο, περιμένω πως όταν κλέψουμε την μπάλα να φτάσουμε στην αντίπαλη εστία.

Δεν έχει νόημα στο μοντέρνο ποδόσφαιρο να αφήσεις μια ομάδα να παίξει φουλ επίθεση. Πρέπει να παίξουμε άμεσα στον χώρο, να πρεσάρουμε να τρέξουμε και να οδηγήσουμε τον αντίπαλο στο λάθος. Το ίδιο δύσκολα θα είναι και με την Βοσνία. Θέλουμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ και πρέπει να κάνουμε κάτι καλό στα δύο αυτά ματς. Ορισμένοι έχουν την κάψα να έρθουν στην εθνική για να αγωνιστούν κόντρα σε Βέλγιο και Ολλανδία και όχι για να παίζουν κόντρα στα Νησιά Φερόε και το Γιβραλτάρ. Υπάρχουν τρεις βαθμοί, λοιπόν, στο Βέλγιο για τους οποίους θα παλέψουμε. Εγώ δεν φοβάμαι ποτέ. Σεβασμός όμως υπάρχει πάντα στον αντίπαλο».

Για το πώς θα ήθελε να τον θυμούνται όταν θα έρθει η ώρα να φύγει από την Ελλάδα: «Θα ήθελα να έχω επιτυχίες εδώ, να ζήσω όμορφες στιγμές κι όταν θα ξαναέρθω να είναι ευχάριστα τα πράγματα».

Για τον τραυματισμό του και το γεγονός ότι μόλις από τα 22 του έγινε προπονητής: «H καριέρα μου ήταν σύντομη. Έκανα τρεις χιαστούς από τα 19 έως τα 21 μετά από μία πετυχημένη καριέρα στην μικτή Βεστφαλίας και στις μικρές εθνικές ομάδες. Ήμουν αριστεροπόδαρος εξτρέμ στα νεανικά τμήματα και μετά έγινα κλασικός αριστερός μέσος. Όταν ήμουν μικρός το ποδόσφαιρο ήταν στο μυαλό μου πιο επαγγελματικό και μετά τους τραυματισμούς μου μπήκε η ιδέα της προπονητικής. Μπήκα στα τμήματα υποδομής και μετά ξεκίνησα».

Για το ότι άφησε την Σάλκε για την Ντόρτμουντ: «Στη Σάλκε ήρθε νέος πρόεδρος που δεν ήθελε να επενδύσει στις ακαδημίες κι έτσι μετακόμισα στην μισητή Ντόρτμουντ».

Για το ποια ομάδα υποστηρίζει: «Την Σάλκε σίγουρα επειδή μεγάλωσα εκεί. Τα μεγαλύτερα αδέρφια μου έπαιξαν εκεί σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Το σπίτι μου ήταν κοντά στο προπονητικό κέντρο και έβλεπα μεγάλους παίκτες καθημερινά».

Για το εάν έσπασε κάποιο ρεκόρ ως νεότερος προπονητής της Bundesliga: «Είχα το ρεκόρ μέχρι τώρα στα 32 μου χρόνια όταν ανέλαβα την Ντόρτμουντ, όμως το έχασα πέρσι όταν ο Νάιγκελσμαν ανέλαβε την Χόφενχαϊμ. Η ειρωνεία ήταν το με όσους ήμουν συμπαίκτης στις μικρές ομάδες μετά τους είχα παίκτες».

Για τα συναισθήματά του όταν αντιμετώπισε για πρώτη φορά την Σάλκε: «Δεν έχασα κανένα ματς απέναντι στην Σάλκε! Βέβαια, έχασα από την Ντόρτμουντ όταν ήμουν στην Σάλκε».

Για την εθνική Γερμανίας: «Η ιστορία έχεις ως εξής ήταν να αναλάβει την ομάδα ο Κρίστοφ Ντάουμ και στο μεταβατικό στάδιο θα αναλάμβανε ο Ρούντι Φέλερ. Ο Ντάουμ πρότεινε να είμαι βοηθός του Φέλερ και στη συνέχεια να γίνω προπονητής στην under 21 και υπεύθυνος των ακαδημιών στη συνέχεια ξέσπασε το σκάνδαλο κοκαΐνης του Ντάουμ και χάλασαν τα σχέδια».

Για την αποτυχία στο Euro 2004: «Το πρόβλημα ήταν ότι είχαμε πολλούς τραυματίες στην τελική φάση. Έτσι αποφασίσαμε να φέρουμε πολλούς νεαρούς. Τρία 90λεπτα έβγαλαν παίκτες όπως ο Σβαινστάιγκερ και ο Λαμ, όμως μετά αυτό μας βγήκε σε καλό».

Για την θαύμα της Ελλάδας στο Euro της Πορτογαλίας: «Είχα δει το ματς με την Ελλάδα και την Ρωσία. Είχε φοβερή αμυντική λειτουργία. Ανάγκασε τους αντιπάλους να απηυδήσουν. Ήταν τρομερή η συγκέντρωση των παικτών. Μέχρι τον τελικό έπαιξε με ποιοτικές ομάδες δύο φορές με την Πορτογαλία, με την Τσεχία, με την Γαλλία. Ήταν υπέροχες στιγμές, μια μοναδική στιγμή για την Ελλάδα».

Για την ήττα στον τελικό του Μουντιάλ του 2002 από την Βραζιλία με τα δύο γκολ του Ρονάλντο: «Ήταν η πιο πικρή ήττα που γνώρισα στην καριέρα μου. Ο Μπάλακ ήταν τιμωρημένος, ήμασταν άτυχοι γιατί δεν υπολογίζαμε στον καλύτερο επιθετικό μας μέσο».

Για την αγάπη του στους νέους ποδοσφαιριστές: «Θέλω να τους εμπιστεύομαι αλλά πρέπει να αποδεικνύουν ότι αξίζουν κι έχουν την ποιότητα να παραμείνουν. Μου αρέσει η επιλογή του Ολυμπιακού που χρησιμοποιεί νέα παιδιά. Αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν και οι άλλες ομάδες για να ανέβει το επίπεδο και ο ανταγωνισμός».

Για τα παιχνίδια που παίρνουν οι νέοι στα πόδια τους: «Το μέλλον θα δείξει. Ανάλογα με την διαχείριση. Τέσσερα χρόνια προωθήσαμε πολλά παιδιά όπως ο Λαμ, ο Μέτσελντερ. Στην Ελλάδα μπήκε πρόσφατα ο Μπακασέτας που έκανε καλά ματς στα προκριματικά και στην περιοδεία της Αυστραλίας. Τώρα περιμένω τους μικρούς του Ολυμπιακού».

Για την συνάντησή του με τον Ρεχάγκελ: «Ναι, μιλήσαμε και βρεθήκαμε σε ένα παιχνίδι της Λεβερκούζεν. Μου μίλησε για τις εμπειρίες που είχε στην Ελλάδα και είναι πολύ περήφανος για τα όσα πέρασε εδώ».

Για το τι του αρέσει να κάνει στην Αθήνα: «Μου αρέσει η Ελλάδα. Είναι γεμάτη από ήλιο και θάλασσα. Λατρεύω την διαδρομή από την παραλιακή μέχρι το κέντρο. Υπάρχει καλό επίπεδο στα αγγλικά και μπορώ να επικοινωνώ άνετα. Όταν κάθομαι έξω εντυπωσιάζομαι γιατί έρχονται αρκετοί και μου μιλάνε. Μου δείχνουν το πόσο παθιασμένοι είναι με τις ομάδες τους αλλά αγαπούν και την εθνική ομάδα».

Για το αν του κάνουν παράπονα για τις επιλογές του: «Όλοι οι οπαδοί είναι και προπονητές. Αυτό υπάρχει παντού (σ.σ γέλια)».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Σε κάθε χώρα υπάρχουν καλές και κακές ομάδες. Στην Ελλάδα έχουμε τις τρεις της Αθήνας και τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός μοιάζει με την Μπάγερν, έχει ξεφύγει λίγο και με τις σερί συμμετοχές στην Ευρώπη έχει πλεονέκτημα όπως και γιατί έχει το πιο μοντέρνο γήπεδο. Μου αρέσει που ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Ατρόμητος χρησιμοποιούν Έλληνες παίκτες και πετυχαίνουν κιόλας. Μου αρέσει πολύ ο Πανιώνιος ειδικά από την περσινή περίοδο».

Για τις ποδοσφαιρικές διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία: «Σε επίπεδο ακαδημιών είμαστε σχεδόν στο ίδιο καλό επίπεδο. Έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια της under20. Οι Τούρκοι είναι πολύ μπροστά στα γήπεδα, έχουν φτιάξει νέα γήπεδα σχεδόν σε όλες τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Φρέσκα και μοντέρνα γήπεδα στην Μπούρσασπορ στην Εσκίσεχιρ. Όταν τα γήπεδα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις δεν πάει εύκολα ο κόσμος. Αυτό ήταν ζήτημα και στην Γερμανία γι’αυτό έγιναν διορθώσεις τα τελευταία χρόνια».

Για το εάν προτιμάει να δουλεύει σε συλλόγους ή εθνικές: «Και τα δύο μου αρέσουν. Τώρα είμαι στην Εθνική θα ήθελα να συνεχίσω εδώ και να έχουμε επιτυχίες. Είναι σημαντικό για εμένα να δουλεύω. Οι δημοσιογράφοι στην Γερμανία γράφουν για εμένα πως κάθε καλοκαίρι εργάζομαι και δεν έχω μείνει χωρίς δουλειά».

Για το εάν θα πάει διακοπές: «Στην Bundesliga, στην Τουρκία και στην Ελβετία δεν το είχα αυτό, όμως τώρα έχω προγραμματίσει να πάω κάποιες διακοπές με τα παιδιά μου».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Στο δρόμο για το ταμείο: Η πεντάδα του Agones.gr για το Τσάμπιονς Λιγκ
Στο δρόμο για το ταμείο: Η πεντάδα του Agones.gr για το Τσάμπιονς Λιγκ
14 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Απίστευτο: Αρπάχθηκαν μεταξύ τους στην Τσέλσι για το ποιος θα εκτελέσει το πέναλτι! (video)
Απίστευτο: Αρπάχθηκαν μεταξύ τους στην Τσέλσι για το ποιος θα εκτελέσει το πέναλτι! (video)
19 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Μπουντεσλίγκα: «Καθάρισε» με Ομπαμεγιάνγκ η Ντόρτμουντ
Μπουντεσλίγκα: «Καθάρισε» με Ομπαμεγιάνγκ η Ντόρτμουντ
18/03/2017 01:10
Πρόεδρος Σαπεκοένσε: «Μόνο η Μπαρτσελόνα μας βοήθησε οικονομικά»
Πρόεδρος Σαπεκοένσε: «Μόνο η Μπαρτσελόνα μας βοήθησε οικονομικά»
17/03/2017 16:24
Με όλα τα αστέρια απέναντι στην Ελλάδα το Βέλγιο
Με όλα τα αστέρια απέναντι στην Ελλάδα το Βέλγιο
17/03/2017 15:10
Μπάγερν, Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα σε 15 ημέρες για την Ρεάλ!
Μπάγερν, Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα σε 15 ημέρες για την Ρεάλ!
17/03/2017 14:40
Γιουρόπα Λιγκ: Με Άντερλεχτ η Γιουνάιτεντ, με Λιόν η Μπεσίκτας
Γιουρόπα Λιγκ: Με Άντερλεχτ η Γιουνάιτεντ, με Λιόν η Μπεσίκτας
17/03/2017 14:19
Κύπελλο Ελλάδας: Αναβλήθηκε λόγω… βόμβας η κλήρωση των ημιτελικών
Κύπελλο Ελλάδας: Αναβλήθηκε λόγω… βόμβας η κλήρωση των ημιτελικών
17/03/2017 13:32
Τσάμπιονς Λιγκ: Τιτανομαχίες στους «8»
Τσάμπιονς Λιγκ: Τιτανομαχίες στους «8»
17/03/2017 13:18
Αραούχο: «Θα ήθελα να μείνω στην ΑΕΚ»
Αραούχο: «Θα ήθελα να μείνω στην ΑΕΚ»
17/03/2017 01:13
Οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ
Οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ
17/03/2017 01:00
Γιουρόπα Λιγκ: Στους «8» Γιουνάιτεντ, Σάλκε και Λιόν, δεν τα κατάφεραν Ρόμα και ΑΠΟΕΛ
Γιουρόπα Λιγκ: Στους «8» Γιουνάιτεντ, Σάλκε και Λιόν, δεν τα κατάφεραν Ρόμα και ΑΠΟΕΛ
17/03/2017 00:27
Περισσότερες ειδήσεις