Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Στους «8» Γιουνάιτεντ, Σάλκε και Λιόν, δεν τα κατάφεραν Ρόμα και ΑΠΟΕΛ

Γιουρόπα Λιγκ: Στους «8» Γιουνάιτεντ, Σάλκε και Λιόν, δεν τα κατάφεραν Ρόμα και ΑΠΟΕΛ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/3/2017 00:27
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 1-0 την Ροστόφ στο «Όλντ Τράφορντ» και προκρίθηκε στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ το ίδιο ισχύει για την Σάλκε μετά το ισόπαλο 2-2 στην έδρα της Γκλάντμπαχ. Αποκλείστηκε παρά τη νίκη η Ρόμα (2-1 την Λιόν), εκτός και ο ΑΠΟΕΛ, που ηττήθηκε ξανά με 1-0 από την Άντερλεχτ.

Χωρίς να κλέψει τις εντυπώσεις, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 1-0 της Ροστόφ και σε συνδυασμό με το 1-1 της Ρωσίας, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν δοκάρι στο πρώτο μέρος με τον Ζλάταν ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Πογκμπά αποχώρησε με ενοχλήσεις, δίνοντας τη θέση του στον Φελαινί. Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, είχαν τις δικές τους στιγμές για να σκοράρουν, όμως στο 71’ ο Ζλάταν έδωσε με τακουνάκι στον Μάτα και ο Ισπανός από κοντά «έγραψε» το 1-0. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε χάρη στις σπουδαίες επεμβάσεις του Ρομέρο, ο οποίος κράτησε το μηδέν τόσο σε κεφαλιά του Μπουκάροφ όσο και σε απευθείας φάουλ του Νομπόα στο φινάλε.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και η Λιόν παρά την ήττα της με 2-1 από την Ρόμα στο «Ολίμπικο». Οι «τζιαλορόσι» καλούνταν να ανατρέψουν το 4-2 του πρώτου αγώνα, όμως στο 16’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή χάρη σε γκολ του Ντιακαμπί (16’). Ένα λεπτό μετά (17’) ο Στρούτμαν ισοφάρισε σε 1-1 ενώ η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 60’ με αυτογκόλ του Τουσάρ. Η ομάδα του Κώστα Μανωλά (βασικός) ήθελε ακόμα ένα γκολ, όμως το 2-1 έμεινε ως το φινάλε και οι «λιονέ» πήραν την πρόκριση για τους «8».

Σπουδαία πρόκριση για την Σάλκε η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στην έδρα της Γκλάντμπαχ και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «8» μετά και το 1-1 του πρώτου ματς. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Κρίστενσεν (26’) και Νταχούντ (45+2’), όμως στην επανάληψη, Γκορέτσκα (54’) και Μπενταλέμπ (68’) ισοφάρισαν το σκορ και χάρισαν στους «βασιλικούς μπλε» την πρόκριση.

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ το πάλεψε στις Βρυξέλλες απέναντι στην Άντερλεχτ, ωστόσο οι Βέλγοι πήραν νέα νίκη με 1-0 και εξασφάλισαν την πρόκριση για τα προημιτελικά. Οι Κύπριοι έμειναν «όρθιοι» στο πρώτο μέρος χάρη στις εξαιρετικές αποκρούσεις του Βάτερμαν, ωστόσο στο 65’ η Άντερλεχτ «χτύπησε» στην αντεπίθεση και πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ του Ατσεαμπόνγκ.

Στα άλλα παιχνίδια, ο Άγιαξ κέρδισε με 2-0 την Κοπεγχάγη στο Άμστερνταμ, ανέτρεψε το 2-1 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στους «8» έχοντας σκόρερ τους Τραορέ (23’) και Ντόλμπεργκ (45+3’). Στον βελγικό εμφύλιο, Γκένκ και Γάνδη αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, όμως το 5-2 του πρώτου αγώνα υπέρ της πρώτης της έδωσε το εισιτήριο για τους «8». Τέλος, η Θέλτα πέρασε με 2-0 από την έδρα της Κράσνονταρ και παραμένει η μοναδική ισπανική ομάδα στη φετινή διοργάνωση.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.