Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Παρί έριξε τεσσάρα στην Μπαρτσελόνα!

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Παρί έριξε τεσσάρα στην Μπαρτσελόνα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/2/2017 23:36
Η Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε με 4-0 την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τρομερά γκολ από τον Ντι Μαρία (18’, 55’), Ντράξλερ (40’) και Καβάνι (71’) τα άλλα τέρματα.

Στη μεγαλύτερη της ευρωπαϊκή βραδιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Παρί Σεν Ζερμέν ισοπέδωσε με 4-0 την Μπαρτσελόνα στο «Παρκ Ντε Πρενς» και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι εορτάζοντες Ντι Μαρία και Καβάνι πέτυχαν τα τρία από τα τέσσερα τέρματα για τους Παριζιάνους, που ήταν ανώτεροι σχεδόν σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε αγνώριστη, «ξύπνησε» μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου είχε δοκάρι, και πλέον χρειάζεται ένα θαύμα στη ρεβάνς του «Καμπ Νου» για να γλιτώσει τον αποκλεισμό.

Στα αξιοσημείωτα πως αυτή είναι μόλις η 6η φορά που οι Καταλανοί δέχονται τέσσερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, κινδυνεύοντας πλέον να μείνουν εκτός προημιτελικών για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Η Παρί έριξε τεσσάρα στην Μπαρτσελόνα!
Η Παρί Σεν Ζερέν μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα του αγώνα και στο 6’ είχε διπλή ευκαιρία για να προηγηθεί, με τον Σέρχι Ρομπέρτο να κόβει αρχικά τον Καβάνι και εν συνεχεία τον Ντράξλερ να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια. Η Μπαρτσελόνα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και στο 11’ ο Τερ Στέγκεν χρειάστηκε να επέμβει σε σουτ του Ματουιντί.

Η ασφυχτική πίεση των Παριζιάνων απέδωσε καρπούς στο 18’, με τον Ντι Μαρία να ανοίγει το σκορ με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ των «μπλαουγκράνα». Όλοι περίμεναν την αντίδραση της Μπαρτσελόνα μετά τα 1-0, όμως η Παρί ήταν αυτή που πίεζε για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 22’ ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε το σουτ του Μενιέ, ενώ στο 27’ οι Καταλανοί φάνηκαν γα πρώτη –και μοναδική- φορά στο πρώτο μέρος, με τον Τράπ να νικά σε τετ-α-τετ τον Αντρέ Γκόμες.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 34’ σπατάλησαν μεγάλη στιγμή με διαγώνιο σουτ του Ντράξλερ, το οποίο έδιωξε με το ένα χέρι ο Τερ Στέγκεν. Ωστόσο, έξι λεπτά μετά ο Γερμανός άσος της Παρί πήρε το… αίμα του πίσω, νικώντας από κοντά τον συμπατριώτη του έπειτα από εξαιρετική πάσα του Βεράτι.

Η υπνωτισμένη εμφάνιση της Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με την Παρί να πετυχαίνει τρίτο τέρμα στο 55’. Οι Παριζιάνοι κυκλοφόρησαν άψογα τη μπάλα και ο Ντι Μαρία με εκπληκτικό σουτ από το ημικύκλιο «έγραψε» το 3-0! Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, έχοντας γίνει έρμαιο των ορέξεων των πρωταθλητών Γαλλίας. Στο 66’ ο Άλμπα έκανε σωτήρια προβολή σε σουτ του Λούκας, όμως στο 71’ ο Μενιέ πάσαρε στον Καβάνι και Ουρουγουανός με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, εκτοξεύοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Ένα λεπτό νωρίτερα, οι γηπεδούχοι έχασαν με τραυματισμό τον Βεράτι, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Ενκουνκού. Η Μπαρτσελόνα έδειξε σημάδια… ζωής μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, «αγγίζοντας» το γκολ στο 84’ με κεφαλιά του Ουμτιτί που κατέληξε στο δοκάρι. Λίγα λεπτά νωρίτερα (80’) ο Νεϊμάρ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Το 4-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι Καταλανοί χρειάζονται ένα θαύμα ενόψει της ρεβάνς του «Κάμπ Νου». Άλλωστε καμία ομάδα στην ιστορία του θεσμού δεν έχει ανατρέψει σκορ με τέσσερα γκολ διαφορά.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.