Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ουζουνίδης: «Κάποιοι δεν έδειξαν διάθεση να βοηθήσουν»

Ουζουνίδης: «Κάποιοι δεν έδειξαν διάθεση να βοηθήσουν»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/2/2017 23:39
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναφέρθηκε στις αποχωρήσεις του Ιανουαρίου, κάνοντας λόγο για έλλειψη διάθεσης από ορισμένους παίκτες, σχολίασε τις εμφανίσεις του αναγεννημένου Εμποκού αλλά και την αγωνιστική κατάσταση του Μόλινς.

Για όλα τα αγωνιστικά θέματα που απασχολούν τον Παναθηναϊκό μίλησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη Nova. Ο τεχνικός των «πρασίνων» υποστήριξε ότι κάποιοι παίκτες δεν έδειξαν διάθεση να βοηθήσουν, αναφερόμενος στις αποχωρήσεις, ενώ έκανε ξεκάθαρο ότι η ομάδα δεν θα πρέπει να βιαστεί με το ντεμπούτο του Μόλινς, προκειμένου να μη ρισκάρει κάποιο τραυματισμό του.

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει τις πολύ καλές εμφανίσεις του Εμποκού, ενώ έκανε σαφές πως η ομάδα θα πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοση της σε υψηλό επίπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Nova:


Η καλύτερη εμφάνιση επί των ημερών σας απέναντι στον Αστέρα και κοντά στα "θέλω" σας. Είναι έτσι;

"Ναι, έτσι είναι. Είχαμε μια συνέχεια από το παιχνίδι στα Γιάννενα, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με τον Αστέρα. Αυτό, όμως, δε λέει κάτι. Αυτό που έχει σημασία για μένα, είναι να έχουμε συνέχεια, να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας σε υψηλά επίπεδα και να μπορούμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι μας".

Κάπου εδώ μπαίνει και η κουβέντα για τις προσθήκες. Το γεγονός ότι έχουν επιστρέψει τρεις ποδοσφαιριστές, έχουν φέρει τόση ενέργεια, και θετική διάθεση αλλά και ποιότητα, αλλάζει τον Παναθηναϊκό. Εμποκού, Κλωναρίδης, Κουλιμπαλί έχουν βοηθήσει στη γενικότερη αγωνιστική μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού..."Εντάξει, ήταν παίκτες που ήταν στο ρόστερ, απλά δεν τους είχαμε. Το έχω πει πολλές φορές, θα το πω μια τελευταία. Είχα πει ότι ο Γενάρης είναι πολύ δύσκολος μήνας για εμάς. Είχαμε πολλές απουσίες, ήμασταν σε μια φάση που περισσότερο το μυαλό μας ήταν στις αποδεσμεύσεις, γιατί έπρεπε σιγά-σιγά να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Τώρα με την προσθήκη αυτών των παιδιών και την επαναφορά και των άλλων, τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, νομίζω ότι θα έρθουμε κοντά σε αυτά που θέλουμε να βλέπουμε από την ομάδα".

Αν και θα περίμενε κανείς ότι θα πάρει η μπάλα και τον Εμποκού, καθώς δεν ήταν δική σας επιλογή - ήταν της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας - τον πιστέψατε περισσότερο από όσο ο προηγούμενος προπονητής και βγάζει πράγματα. Θεωρείτε ότι σας δικαιώνει;

"Δεν νομίζω ότι δικαιώνει εμένα ούτε είναι κάτι επειδή ήταν επιλογή του προηγούμενου προπονητή σημαίνει ότι εγώ την απορρίπτω. Οι αποδεσμεύσεις που έγιναν, έγιναν γιατί θεωρήσαμε ότι υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές σε συγκεκριμένες θέσεις που δεν ήταν απαραίτητοι, κάποιοι που δεν έδειξαν τη διάθεση να βοηθήσουν την ομάδα - δεν αμφισβήτησε κανένας ότι ήταν καλοί παίκτες, αλλά αυτό εμένα δε μου λέει κάτι - δηλαδή, αυτό που έχει σημασία είναι όσοι είναι εδώ να προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Και για τον εαυτό τους, και γι' αυτούς που τους θέλουν, αλλά και για τους συμπαίκτες τους. Γι' αυτό είπα ότι δώσαμε μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι. Από εκεί και πέρα, ο Πολ είναι ένας καλός παίκτης, είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει αρκετά πράγματα στην ομάδα. Όμως, κι αυτός είναι ένας παίκτης του συνόλου".

Είναι ένας παίκτης, όμως, που μπορεί να φθάσει στα στάνταρ της Σταντάρ Λιέγης; Θυμίζει τον εαυτό του στις ημέρες του Βελγίου, εκεί που πραγματικά έκανε καλά παιχνίδια. Θα θέλατε να παραμείνει στην ομάδα, γιατί είναι δανεικός;

"Αυτό θα το δούμε. Αυτή τη στιγμή είναι καλά, παίζει καλά, από εκεί και πέρα δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε αυτόν που παίζει καλά - να αρχίσουμε να μιλάμε συνέχεια γι' αυτόν - σημασία έχει η διάρκεια, δεν είναι να παίξει κάποιος 1-2 καλά παιχνίδια. Ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες, αυτός που πρέπει να τους διακρίνει, είναι η διάρκεια υψηλής απόδοσής όχι το να κάνουν ένα ή δύο καλά παιχνίδια και μετά να κάνουν δύο-τρία μέτρια. Αυτό κάνει τη διαφορά του παίκτη, σε ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό".

Η εμφάνιση με τον Αστέρα δεν είναι "φωτοβολίδα", είναι η συνέχεια. Και στο ματς με τον Κισσαμικό, αν και δεν έπαιζε ρόλο το αποτέλεσμα, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός, σε ένα τρομερά δύσκολο γήπεδο με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε αρετές η ομάδα, και στο ματς με τον Αστέρα ήταν το αποκορύφωμα. Παίζει ρόλο και η βελτίωση στη φυσική κατάσταση, το γεγονός ότι βρίσκουν τα πατήματά τους οι παίκτες, δεν είναι μπερδεμένοι με το ρόλο που έχουν στον αγωνιστικό χώρο; Υπάρχει αυτή η χημεία, που είναι απαραίτητη στο ποδόσφαιρο;

"Και εγώ μαθαίνω τους παίκτες, και οι παίκτες μαθαίνουν εμένα. Σίγουρα και από τα αποτελέσματα που έχουμε από τα μηχανήματα, βλέπουμε ότι βελτιωνόμαστε στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, αλλά από εκεί και πέρα ακόμη και αυτό - και το τρέξιμο - είναι θέμα και ψυχολογίας αρκετές φορές, αυτοπεποίθησης. Όταν παίζεις καλά, έχεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, βλέπουν (σ.σ οι ποδοσφαιριστές) ο ένας τον άλλον ότι μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω κι αυτό βοηθά στη γενικότερη εικόνα της ομάδας".

Τον Μολίνς θα αργήσουμε να τον δούμε; Τι εικόνα έχετε;

"Δεν είναι τόσο πίσω σε φυσική κατάσταση, όμως εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ξέρετε πολύ καλά ότι σε αυτή την περίοδο οι παίκτες που έρχονται από αποχή, πολλές φορές βιάζεσαι να τους βάλεις και μπορεί να πάθουν ένα τραυματισμό. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό το κομμάτι. Θα τον βάλουμε όταν κρίνουμε ότι δεν θα υπάρχει κίνδυνος και ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Το καλό είναι ότι δεν είναι τόσο πίσω".

Στο ματς με τον Παναιτωλικό, προφανώς θέλετε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις. Μία ομάδα που δείχνει σημάδια βελτίωσης στα τελευταία ματς - κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι - τι περιμένετε;

"Όπως πάντα, ένα δύσκολο κομμάτι παιχνιδιού, γιατί είναι μια ομάδα που λογικά θα μας περιμένει πίσω, που έχει γρήγορους ακραίους, που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τους χώρους που θα αφήσουμε. Ένα παιχνίδι που θέλει πολλή προσοχή. Αυτό, όμως, που λέω πάντα είναι το πώς θα εμφανιστούμε εμείς στο γήπεδο. Αν θα βγάλουμε ενέργεια, αν θα βγάλουμε διάθεση, αν θα παίξουμε γρήγορα. Νομίζω ότι θα πάνε καλά τα πράγματα.

Αν έρθει αντίστοιχη εμφάνιση και την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει ξανά τον κόσμο;

"Τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα είναι γνωστά. Από εκεί και πέρα, από τον κόσμο ζητάμε πολλές φορές να είναι κοντά στην ομάδα. Θα το κρίνει αυτός. Το να ζητάμε εμείς συνέχεια να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο δεν έχει καμία σημασία, εάν δε θέλει να το κάνει αυτός. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά. Σίγουρα, εάν παίξουμε καλά, θα αλλάξει και η δική του ψυχολογία, θα πιστέψει περισσότερο στην ομάδα και θα έρθει στο γήπεδο. Άρα, το μοναδικό που μπορούμε εμείς να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε στον αγωνιστικό χώρο".

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις