Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Ισοπαλία… τίτλου για Τσέλσι στο «Άνφιλντ»

Πρέμιερ Λιγκ: Ισοπαλία… τίτλου για Τσέλσι στο «Άνφιλντ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/1/2017 23:58
Τσέλσι και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Άνφιλντ» με τους «μπλε» να διατηρούν τη διαφορά από τους διώκτες τους μετά την εντός έδρας ήττα της Άρσεναλ (2-1 από Γουότφορντ) και την εκτός έδρας ισοπαλία της Τότεναμ (0-0 με Σάντερλαντ).

Σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου έκανε η Τσέλσι. Οι «μπλε» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», έχοντας μάλιστα χαμένο πέναλτι για να πάρουν τη νίκη. Με το βαθμό της ισοπαλίας –και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα- η ομάδα του Κόντε διατηρήθηκε στο +9 από 2η θέση και διατήρησε τη διαφορά 10 βαθμών από τους «κόκκινους».

Η Λίβερπουλ είχε την κατοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, ωστόσο με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Βαϊνάλντουμ (11’), το οποίο «έβγαλε» ο Κουρτουά, δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία της Τσέλσι. Οι «μπλε» έκλειναν σωστά όλους τους χώρους, ωστόσο δυσκολεύονταν να βγάλουν φάση στην αντεπίθεση, με τον Αζάρ να μην βρίσκονταν σε καλό βράδυ.

Τελικά, τη λύση για την Τσέλσι έδωσε ο Νταβίντ Λουίζ. Στο 25’ ο Βραζιλιάνος με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πιάνοντας στον ύπνο τον Μινιολέ που περίμενε από τον Γουίλιαν να αναλάβει την εκτέλεση. Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να απειλήσει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, ωστόσο στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’) «άγγιξε» το 1-1, με τον Φιρμίνο να αστοχεί μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι «μπλε» απάντησαν στις ευκαιρίες στο 51’ με ένα άστοχο σουτ του Μόουσες, ωστόσο στο 57’ ο Βαϊνάλντουμ έπιασε την κεφαλιά στην «καρδιά» της λονδρέζικης άμυνας και ισοφάρισε το σκορ σε 1-1. Η συνέχεια του αγώνα βρήκε τους γηπεδούχους να περιορίζονταν σε φλύαρη κατοχή, αφού δεν μπορούσαν με κανέναν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της Τσέλσι. Αντίθετα, οι «μπλε» έφευγαν επικίνδυνα στην αντεπίθεση, έχοντας σημαντικές στιγμές για να ξαναπάρουν το προβάδισμα.

Στο 68’ ο Κόστα δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή μετά από σέντρα-σουτ του Γουίλαν, ενώ στο 76’ ο Ισπανός φορ κέρδισε πέναλτι από τον Μάτιπ, όμως ο Μινιολέ αντέδρασε σωστά και απόκρουσε την εκτέλεση του 28χρονου στράικερ. Η είσοδος του Φάμπρεγκας βοήθησε την κυκλοφορία της Τσέλσι και από δική του πάσα στο 88’ ο Πέδρο βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Χέντερσον με σωτήριο τάκλιν γλίτωσε την Λίβερπουλ.

Δύο λεπτά μετά ο Πέδρο έστειλε τη μπάλα άουτ με σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ η απάντηση των «κόκκινων» ήρθε στις καθυστερήσεις με μια κεφαλιά του Φιρμίνο που κατέληξε στα χέρια του Κουρτουά. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Τσέλσι παραμένει αήττητη στο «Άνφιλντ» από τον Μάιο του 2012.

Ήττα-σοκ η Άρσεναλ, απώλεια και για Τότεναμ


Πρέμιερ Λιγκ: Ισοπαλία… τίτλου για Τσέλσι στο «Άνφιλντ»
Στα άλλα παιχνίδια, η Άρσεναλ γνώρισε ήττα-σοκ με 2-1 από την Γουότφορντ στο Λονδίνο και έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Οι «κανονιέρηδες» πλήρωσαν το καταστροφικό τους ξεκίνημα, με την Γουότφορντ να παίρνει από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στα γκολ των Καμπούλ (10’) και Ντίνι (13’). Μάλιστα, στο 20’ ο Αρσέν Βενγκέρ αναγκάστηκε να αποσύρει τον Ράμσεϊ, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

Οι «κανονιέρηδες» μείωσαν στο 58’ με τον Ιβόμπι, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Λούκας Πέρεθ είχε δοκάρι στο 86’ και το τελικό 2-1 υπέρ της Γουότφορντ έμεινε μέχρι το φινάλε, αφήνοντας τους Λονδρέζους στο -9 από την κορυφή.

Σημαντική απώλεια και για την Τότεναμ, η οποία «κόλλησε» στο 0-0 με την Σάντερλαντ στο «Στέντιουμ Οφ Λάιτ», μένοντας και αυτή στο -9 από την κορυφή. Από την άλλη, η Μπέρνλι, με γκολ του Βόουκς στο 87’, κέρδισε με 1-0 την Λέστερ και άφησε τους πρωταθλητές στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Εκεί βρίσκεται η Κρίσταλ Πάλας, η οποία πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 στην έδρα της Μπόρνμουθ. Μεγάλη νίκη και για την Σουόνσι, η οποία κέρδισε με 2-1 την Σαουθάμπτον και ξέφυγε από τις επικίνδυνες θέσεις.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.