Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: Η Θέλτα απέκλεισε την Ρεάλ

Κύπελλο Ισπανίας: Η Θέλτα απέκλεισε την Ρεάλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/1/2017 00:10
Η Θέλτα ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ρεάλ στο Βίγκο και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα στο «Μπερναμπέου», εξασφάλισε την ιστορική πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, αφήνοντας εκτός συνέχειας την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν. Ντανίλο (44’ αυτ.), Βας (85’)/Ρονάλντο (62’), Βάθκεθ (90’) οι σκόρερ.

Κύπελλο… τέλος για την Ρεάλ. Η Θέλτα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την «βασίλισσα» στο Βίγκο και σε συνδυασμό με το 2-1 του «Μπερναμπέου» προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αποκλείοντας τους Μαδριλένους στο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά από 76 χρόνια.

Η Ρεάλ πήρε την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο η Θέλτα έκλεινε καλά τους χώρους και δεν επέτρεπε στη «βασίλισσα» να φανεί απειλητική. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ήρθε στο 26’, με τον Ρονάλντο να είχε διπλό δοκάρι με κεφαλιά και κοντινό πλασέ. Η Θέλτα γλίτωσε το γκολ και στο 40’ είχε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει αυτή προβάδισμα, καθώς ο Γκουϊντέτι δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Κασίγια.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το πρώτο μέρος θα τελείωνε στο 0-0, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στο 44’ ο Γκουϊντέτι βρέθηκε ξανά απέναντι στον Κασίγια, ο Ισπανός γκολκίπερ βγήκε ξανά νικητής, όμως η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Ντανίλο και κατέληξε στα δίχτυα.

Μ’ αυτό το γκολ, η Ρεάλ χρειάζονταν πλέον τρία τέρματα για να προκριθεί ή δύο για να οδηγήσει το ματς στην παράταση. Οι Μαδριλένοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 62’ έφεραν το σκορ στα ίσια με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο. Η ανατροπή θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί στο 68’, όμως ο Ράμος δεν κατάφερε να ευστοχήσει με κοντινή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κρόος.

Η Θέλτα έγινε για πρώτη φορά απειλητική στο 73’ μ’ ένα σουτ του Γκουϊντέτι, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Κασίγια. Στο 80’ ο Ζιντάν πέρασε στο ματς τον Μοράτα αντί του Ίσκο και τρία λεπτά μετά ο Ισπανός είχε καλή στιγμή με συρτό σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Η Ρεάλ πίεζε για να στείλει το ματς στην παράταση, όμως τα πάντα φάνηκε ότι τελείωσαν στο 85’. Οι παίκτες της Θέλτα συνεργάστηκαν ωραία και ο Βας με σουτ από το ύψος της περιοχής «έγραψε» το 2-1, βάζοντας ξανά μπροστά στο σκορ την Θέλτα Η «βασίλισσα» δεν τα παράτησε και στο 90’ ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2 με κεφαλιά του Βάθκεθ, αποκτώντας ελπίδες για πρόκριση. Οι Μαδριλένοι ήθελαν ακόμα ένα γκολ για να πάρουν αυτοί το εισιτήριο, ωστόσο η Θέλτα κράτησε το υπέρ της προβάδισμα και πήρε ιστορική πρόκριση για τα ημιτελικά.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.