Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Εκτός τελικού η Λίβερπουλ

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Εκτός τελικού η Λίβερπουλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/1/2017 23:55
Με γκολ του Λονγκ (90+1’) η Σαουθάμπτον κέρδισε με 1-0 την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» και με συνολικό σκορ 2-0 εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του Λιγκ Καπ, αφήνοντας εκτός την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ για πρώτη φορά μετά το 1979 εξασφάλισε η Σαουθάμπτον. Οι «Άγιοι» επικράτησαν ξανά με 1-0 της Λίβερπουλ και «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν -εκτός απροόπτου- την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έχει ισχυρό προβάδισμα απέναντι στην Χαλ μετά το 2-0 του «Όλντ Τράφορντ».

Η Σαουθάμπτον, έχοντας το προβάδισμα μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα, έκλεινε σωστά όλους τους χώρους και δεν επέτρεπε στην Λίβερπουλ να φανεί απειλητική. Μάλιστα οι «Άγιοι» ήταν αυτοί που είχαν ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο 29’ το σουτ του Ντέιβις κόντραρε στα πόδια του Μίλνερ, ενώ στο 36’ ο Κάριους απόκρουσε σωτήρια το κοντινό πλασέ του Τάντιτς. Τρία λεπτά μετά ο Ντέιβις επιχείρησε νέο σουτ, με τη μπάλα να περνά πάνω από το δοκάρι, ενώ ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Γουόρντ-Πρόουζ στο 45’.

Η Λίβερπουλ «άγγιξε» το 1-0 στο ξεκίνημα της επανάληψης (54’), με τον Φόρστερ να διώχνει στη γραμμή το σουτ του Τσαν. Πέντε λεπτά μετά ο Στάριτζ βρέθηκε σε θέση βολής, επιχείρησε γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 65’ ο Άγγλος άσος βρέθηκε ξανά προ του Φόρστερ, όμως το πλασέ στην κίνηση που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Η πίεση των «κόκκινων» για να οδηγήσουν το ματς σε έξτρα χρόνο δεν απέδωσε καρπούς και η Σαουθάμπτον «κλείδωσε» την πρόκριση στο 90+1’. Μετά από αντεπίθεση, ο Σιμς έκανε τρομερή κούρσα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Λονγκ, ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για την ομάδα του Κλοντ Πιέλ, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σαουθάμπτον γίνεται η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στον τελικό του θεσμού χωρίς να έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ, ενώ στον αντίποδα, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να σκοράρει σε ημιτελική φάση οποιασδήποτε διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τον ημιτελικό με την Λιντς τη σεζόν 1970-71 για το Κύπελλο Εκθέσεων!

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.