Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Θρίαμβος για Ρεάλ στο ντέρμπι

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Θρίαμβος για Ρεάλ στο ντέρμπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/11/2016 23:35
Με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ-τρικ (23’, 71’ πεν., 77’) και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ στο ντέρμπι της Μαδρίτης με 18 γκολ, η Ρεάλ κέρδισε με 3-0 την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν» και ξέφυγε με +4 στην κορυφή της βαθμολογίας.

Επίδειξη δύναμης έκανε η Ρεάλ στο ντέρμπι της Μαδρίτης με αντίπαλο την Ατλέτικο. Με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ-τρικ, η «βασίλισσα» πέρασε με 3-0 από το «Βιθέντε Καλντερόν» και ξέφυγε με +4 από την 2η Μπαρτσελόνα, εκμεταλλευόμενη την εντός έδρας γκέλα των Καταλανών από τη Μάλαγα (0-0).

Η Ρεάλ έδειξε με το… καλημέρα τις διαθέσεις της, απειλώντας από τα πρώτα λεπτά για να πάρει το προβάδισμα. Στο 12’ ο Όμπλακ πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε καρφωτή κεφαλιά του Ρονάλντο, όμως στο 23’ ο Πορτογάλος εκτέλεσε με δύναμη φάουλ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει στο τείχος και να ξεγελά τον γκολκίπερ της Ατλέτικο, καταλήγοντας στα δίχτυα.

Μ’ αυτό το γκολ ο Πορτογάλος έγινε ο τρίτος παίκτης στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που σκοράρει +350 γκολ, μετά τους Τζίμι Γκριβς (366) και Γκερντ Μίλερ (365).

Μετά το 1-0, η Ατλέτικο κέρδισε μέτρα, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Νάβας. Το αμυντικό δίδυμο… ανάγκης των Βαράν και Νάτσο δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα και το σκορ παρέμεινε αμετάβλητο μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η Ατλέτικο μπήκε με διάθεση να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, απειλώντας από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους. Στο 48’ το σουτ του Καράσκο πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 51’ ο Γκριεζμάν προτίμησε να σουτάρει (πάνω στον Νάβας) αντί να δώσει στον Τόρες που βρίσκονταν σε καλύτερη θέση.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε επέλεξε να κάνει πιο επιθετική την Ατλέτικο, ρίχνοντας στο ματς τους Κορέα και Γκαμεϊρό στη θέση των Τόρες και Γκάμπι. Η πίεση των «ροχιμπλάνκος» δεν απέδωσε καρπούς και στο 68’ ο Όμπλακ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ίσκο, κρατώντας το 1-0. Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό, ο Ρονάλντο κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάβιτς και ο Πορτογάλος δεν έχασε ευκαιρία να διπλασιάσει το σκορ της ομάδας του.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 77’. Ο Μπέιλ έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ρονάλντο, ο οποίος έκανε χατ-τρικ και ξεπέρασε τον Ντι Στέφανο στην πρώτη θέση των σκόρερ στο ντέρμπι της Μαδρίτης (18 γκολ).

Διαδικαστικά τα υπόλοιπα λεπτά, με τον Μόντριτς να είχε καλή στιγμή στο 89’ με κεφαλιά για ένα τέταρτο γκολ. Στον αντίποδα, ο Καράσκο «άγγιξε» το γκολ στο 90’, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε βρήκε στην πλάτη του Νάτσο. Το 3-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Ρεάλ έφυγε με μεγάλη νίκη από το «Βιθέντε Καλντερόν», αφήνοντας την αντίπαλο της στην 5η θέση και στο -9 από την κορυφή.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.