Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: «Κανονιά» στο 89’

Πρέμιερ Λιγκ: «Κανονιά» στο 89’

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/11/2016 16:27
Με γκολ του Ζιρού στο 89’ η Άρσεναλ ισοφάρισε σε 1-1 την Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» και έφυγε μ’ έναν ανέλπιστο βαθμό από το Μάντσεστερ βάσει της εικόνας της στο παιχνίδι. Προηγήθηκαν με Μάτα (69’) οι γηπεδούχοι, χωρίς σουτ στο στόχο οι «κανονιέρηδες» πριν το γκολ.

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ στο «Όλντ Τράφορντ». Οι «κόκκινοι διάβολοι» κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους για 89 λεπτά, ωστόσο ο νεοεισελθόντας Ζιρού ήρθε σε εκείνο το σημείο και ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά, χαρίζοντας το βαθμό της ισοπαλίας στους Λονδρέζους. Με την ισοπαλία, οι «κανονιέρηδες» έπιασαν προσωρινά την Τσέλσι στην 2η θέση με 25 βαθμούς, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν 6οι με 19 και χωρίς νίκη σε ντέρμπι.

Η «ψυχρή» χειραψία του Ζοζέ Μουρίνιο με τον Αρσέν Βενγκέρ πριν τη σέντρα (σ.σ. δεν αντάλλαξαν βλέμμα) ήταν ένα από τα λίγα αξιοσημείωτα του αγώνα μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Η Γιουνάιτεντ είχε την υπεροχή, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από την Άρσεναλ, ωστόσο δυσκολεύονταν να δημιουργήσει φάσεις στην εστία του Τσεχ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο με δύο μακρινά σουτ των Μάτα (37’) και Μαρσιάλ (41’), όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Τσεχ αντέδρασε σωστά, κρατώντας το μηδέν.

Η εικόνα του πρώτου μέρους συνεχίστηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης, με την Γιουνάιτεντ να είχε την κατοχή αλλά όχι την ουσία. Όλα αυτά μέχρι το 69’, όπου μια ισπανική συνεργασία έλυσε το γόρδιο δεσμό για τους γηπεδούχους. Ο Ερέρα έκανε υποδειγματικό γύρισμα για το ύψος του πέναλτι και ο Μάτα με δυνατό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ, «γράφοντας» το 1-0.

Μετά το γκολ, η Γιουνάιτεντ έδωσε μέτρα στην Άρσεναλ, όμως οι «κανονιέρηδες» αδυνατούσαν να απειλήσουν την εστία του Ντε Χέα. Η ομάδα του Βενγκέρ δεν είχε ούτε σουτ στον στόχο, όμως χρειάστηκε μόνο μια φάση για να φέρει το σκορ στα ίσια. Στο 89’ ο Οξλέιντ-Τσέιμπερλεν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ζιρού με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ισοφάρισε για το τελικό 1-1. Οι δύο αλλαγές του Αλσατού συνεργάστηκαν άψογα στο γκολ και χάρισαν το βαθμό της ισοπαλίας στην Άρσεναλ, η οποία διατήρησε το +6 από την αντίπαλο της.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.