Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: «Αυτοκτόνησε» η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: «Αυτοκτόνησε» η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/11/2016 21:32
Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 (3’ Μάνταλος, 60’ Ροντρίγκες) κόντρα στον Ατρόμητο, ωστόσο οι Περιστεριώτες πέτυχαν δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (71’ Λε Ταλέκ, 75’ Ουμπίδες -τραγικό λάθος του Ανέστη) και έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από το ΟΑΚΑ, υποχρεώνοντας την «Ένωση» σε 3η εντός έδρας ισοπαλία. Φουλ αποδοκιμασίες με την λήξη.

Από εύκολο βράδυ σε… εφιάλτη μετατράπηκε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο για την ΑΕΚ. Η «Ένωση» πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων κόντρα στους Περιστεριώτες, ωστόσο το γκολ του Λε Ταλέκ και η κωμική αντίδραση του Ανέστη έφεραν τα πάνω-κάτω (2-2) και έδωσαν τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του Γιώργου Κορακάκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την ΑΕΚ, αφού στο 3’ ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ουμπίδες και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η «Ένωση» βρέθηκε από νωρίς σε θέση οδηγού και συνέχιζε να πιέζει για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 23’ ο Γκορμπούνοφ έδιωξε το σουτ του Γκάλο, ενώ δύο λεπτά μετ΄το σουτ του Αραβίδη βρήκε στα σώματα και έφυγε άουτ.

Μετά το πρώτο μισάωρο ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοση του και στο 39’ ο Ανέστης χρειάστηκε να επέμβει, διώχνοντας σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του Ουμπίδες. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 42’ με μια άστοχη κεφαλιά του Αλμέιδα, ενώ στο επόμενο λεπτό το φαλτσαριστό σουτ του Χρστοδουλόπουλου πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους άνηκε στον Ατρόμητο, αν και θα έπρεπε να σφυριχτεί οφσάιντ. Ο Ούμπιδες με εξαιρετική κάθετη έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Βασιλείου (ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος), αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω απ' την εστία.Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Μάνταλος (53’) και Αλμέιδα (55’) δεν κατάφεραν να σκοράρουν από καλή θέση, όμως στο 60’ ο Πατίτο Ροντρίγκες «έγραψε» το 2-0. Ο Χριστοδουλόπουλος έπαιξε το «ένα -δυο» με τον Πατίτο, ο Αργεντινός μπήκε στην περιοχή και με ένα εξαιρετικό πλασέ διπλασίασε το σκορ της «Ένωσης».

Όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ θα είχε εύκολο βράδυ, με τον Αραβίδη να είχε καλή στιγμή στο 69’ με διαγώνιο σουτ για ένα τρίτο γκολ. Ωστόσο, ο Ατρόμητος δεν πέταξε λευκή πετσέτα και στο 71’ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με δυνατό σουτ του Λε Ταλέκ από πλάγια θέση.

Το 2-2 έγινε τέσσερα λεπτά μετά σε μια φάση από το… πουθενά. Ο Ούμπιντες έκανε μια σέντρα που έμοιαζε ακίνδυνη, η μπάλα πήρε πορεία προς το τέρμα και ο Ανέστης με μια κωμική αντίδραση την... έστειλε στα δίχτυα του!

Μετά τα 2-2, η ΑΕΚ προσπαθούσε να ξεπεράσει την ψυχρολουσία, ωστόσο ο Ατρόμητος ήταν ιδιαίτερα απειλητικός στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα στο 78’ ο Λε Ταλέκ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά αστόχησε, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 2-3. Δύο λεπτά μετά, ο Βάργκας έβγαλε τον Αλμέιδα σε θέση βολής, αλλά ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκορμπούνοφ από το ύψος του πέναλτι.

Το παιχνίδι έγινε… ροντέο, με τον Ατρόμητο να απαντά στο 83’. Ο Λημνιός βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Ανέστης αρνήθηκε το γκολ με εξαιρετική επέμβαση! Πέντε λεπτά μετά ο άσος του Ατρόμητου μπήκε στην περιοχή, έκανε ένα σουτ, η μπάλα όμως βρήκε στον Τσιγκρίνσκι και έφυγε κόρνερ. Η τελευταία στιγμή του αγώνα άνηκε στην ΑΕΚ. Στο 90+3’ ο Βάργκας έκανε το σουτ και ο Πέκχαρτ εξ επαφής δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα, με το 2-2 να είναι το τελικό σκορ. Ακολούθησαν έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο, που είδε την ομάδα του να μένει ισόπαλη για 3ο σερί εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.