Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Το «καθάρισε» με Μπέργκ

Σούπερ Λιγκ: Το «καθάρισε» με Μπέργκ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/9/2016 17:57
Με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπέργκ (δύο γκολ, μια ασίστ) ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και έκανε το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενος πλήρως το αριθμητικό μειονέκτημα των φιλοξενούμενων (22’ Πασχαλάκης με κόκκινη, 70’ Ακόστα λόγω τραυματισμού).

Σε περίπατο μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Πασχαλάκη στο 22’ και πήραν εμφατική εντός έδρας νίκη με 4-0, διπλασιάζοντας τις νίκες τους στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημα του. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις, απόρροια του εξαιρετικού στησίματος των φιλοξενούμενων, που δεν άφηναν ανοιχτούς χώρους. Οι δύο πρώτες καλές στιγμές του αγώνα σημειώθηκαν στο 18’. Ο Σαμπά αστόχησε με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Λεντέσμα και λίγα δευτερόλεπτα μετά, στην απέναντι εστία, ο Μαμπουλού δεν κατάφερε να ευστοχήσει από κοντά ύστερα από σέντρα του Καρανίκα.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 22’, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να μπλοκάρει τη μπάλα έξω απ’ την περιοχή, βλέποντας την απευθείας κόκκινη. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Στραματσιόνι αποφάσισε να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του, ρίχνοντας τον Βιγιαφάνες στη θέση του Ιβανόφ. Η κίνηση αποδείχθηκε ματ, αφού οι «πράσινοι» έγιναν αμέσως πιο απειλητικοί, έχοντας καλή στιγμή στο 35’ με σουτ του Λουντ.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 38’, με τον Κουλιμπαλί να κάνει τη σέντρα και τον Μπέργκ να «γράφει» το 1-0 με όμορφη κεφαλιά. Τέσσερα λεπτά, ο Σουηδός είχε δοκάρι για να κάνει δύο τα τέρματα του, ενώ στις καθυστερήσεις το σουτ του επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον Μπέριο, που έδιωξε τη μπάλα στη γραμμή.Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους «πράσινους» να φτάνουν γρήγορα στο δεύτερο γκολ. Στο 54’ ο Μπέργκ βρήκε υπέροχα τον Λουντ και αυτός με πλασέ στην κίνηση απ' το ύψος της μικρής περιοχής ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0!

Στα επόμενα λεπτά, ο ΠΑΣ ανέβασε την απόδοση του και έψαξε ένα γκολ για να επιστρέψει στο ματς, όμως στο 70’ έμεινε με εννέα παίκτες στο γήπεδο, αφού ο Ακόστα έπαθε τράβηγμα και ο Πετράκης δεν είχε δικαίωμα για άλλη αλλαγή. Μάλιστα, έξι λεπτά μετά, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε τρίτο τέρμα, με τον Λέτο να δίνει στον Μπέργκ και τον Σουηδό να «γράφει» το 3-0 με όμορφο σουτ.

Δύο λεπτά μετά, ο Μπέργκ έδωσε –μέσω αποθέωσης- τη θέση του στον Ρινάλντι και ο Αργεντινός λίγο έλειψε να μπει και αυτός στον πίνακα των σκόρερ, με τον Περιστερίδη να διώχνει με δυσκολία το σουτ που επιχείρησε στο 81’. Τρία λεπτά μετά, ο Στιλ πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση σε λανθασμένη απομάκρυνση του Μολέντο και στο 88’ ο Λέτο έβαλε το κερασάκι στη τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 με σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάμπα, Μπεργκ (77’ Ρινάλντι), Ζέκα, Λέτο, Λουντ (57’ Εμποκού), Χουλτ, Μολέδο, Ιβανόφ (34’ Βιγιαφάνιες), Κουλιμπαλί

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Μπέριος, Γιάκος (46’ Γαρουφαλιάς), Κούτρης (61’ Ζαΐρο), Κόντε, Ακόστα, Ναδάλες, Καρανίκας, Κοζορώνης, Σκόνδρας, Μαμπουλού (24’ Περιστερίδης)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.