Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/8/2016 23:00
Δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ η ΑΕΚ. Η «Ένωση» ηττήθηκε με 1-0 από την Σεντ Ετιέν στο ΟΑΚΑ (23’ Μπέριτς) και αποχαιρέτησε πρόωρα την Ευρώπη.

Το 200ο παιχνίδι της ΑΕΚ στην Ευρώπη δεν συνδυάστηκε με καλό αποτέλεσμα για την «Ένωση». Η ομάδα του Τιμούρ Κεπτσάγια ηττήθηκε με 1-0 από την Σεντ Ετιέν στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, αποκλείστηκε από τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Η απουσία του Γιόχανσον και η έλλειψη «καθαρού» φορ στο αρχικό σχήμα (κάλυψε ο Μπακασέτας τη θέση) στοίχισαν στην ΑΕΚ, που αποκλείστηκε από μια σχετικά ακίνδυνη Σεντ Ετιέν. Το παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο κυλούσε όπως το ήθελε ο Κετσπάγια, με τους Γάλλους να έχουν φλύαρη κατοχή και να μην απειλούν την εστία της «Ένωσης».

Ωστόσο, μια αδράνεια στην άμυνα των «κιτρινόμαυρων» ήταν αρκετή για τους «στεφανουά». Στο 23’, ο Αμουμά έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπέριτς με εξ’ επαφής κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, νικώντας τον Κολοβέτσιο.

Η ΑΕΚ χρειάζονταν δύο γκολ για να πάρει αυτή την πρόκριση, όμως δεν πέταξε λευκή πετσέτα, έχοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες για να διανύσει τη μισή διαδρομή. Στο 34’ ο Ρουφιέ απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Βάργκας και τρία λεπτά μετά, ο Μπαρμπόσα έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, στη μεγαλύτερη φάση των γηπεδούχων. Το 1-1 δεν ήρθε και στο 43’ χρειάστηκε η επέμβαση του Ανέστη σε απευθείας φάουλ του Τανάν για να μείνει το 1-0.

Χρόνος υπήρχε, όμως στο δεύτερο μέρος η «Ένωση» δεν απείλησε σε κανένα σημείο την Σεντ Ετιέν. Ο Κετσπάγια πέρασε τους Πλατέλλα και Αραβίδη αντί των Βάργκας-Μπαρμπόσα και έκλεισε με τον Αλμέιδα, ο οποίος μπήκε για να βγει ο Σιμόες. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως με σέντρες να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ, οι Γάλλοι δεν συνάντησαν κάποιο πρόβλημα και το τελικό 1-0 υποχρέωσε την ΑΕΚ να αποχαιρετήσει την Ευρώπη.

Με το σφύριγμα της λήξης, ο κόσμος χειροκρότησε την προσπάθεια της ΑΕΚ, που δεν κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση για τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας την Ελλάδα με τρεις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Σιμόες (67' Αλμέιδα), Μπαρμπόσα (61' Αραβίδης), Μάνταλος, Βάργκας (53' Πλατέλλας), Μπακασέτας.

Σεντ Ετιέν (Κριστόφ Γκατιέ): Ρουφιέ, Κατρέν, Πογκμπά, Περέν, Πολομά, Σελνές, Λεμουάν (79' Μονέ-Πακέ), Νταμπό (30' Παζό), Τανάν, Αμουμά (84' Ρου), Μπέριτς.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.