Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Sevilla League!

Sevilla League!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/5/2016 23:40
Είναι ο θεσμός της! Με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, η Σεβίλλη κέρδισε με 3-1 την Λίβερπουλ στον τελικό της Βασιλείας και κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ για 3η συνεχόμενη φορά και 5η συνολικά! Γκαμεϊρό (46’) και Κόκε (64’, 70’) οι σκόρερ για τους Ανδαλουσιανούς, προηγήθηκε με Στάριτζ (35’) η Λίβερπουλ, η οποία δεν μπήκε ποτέ στο δεύτερο μέρος.

Το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ δεν θα φύγει ποτέ από τη Σεβίλλη! Οι Ανδαλουσιανοί κέρδισαν με 3-1 την Λίβερπουλ και ολοκλήρωσαν το μυθικό «three-peat», κατακτώντας για 3η σερί χρονιά το τρόπαιο της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Λίβερπουλ είχε την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο μέρος και στο 35’ κατάφερε να προηγηθεί με εξαιρετικό γκολ του Στάριτζ. Μάλιστα, οι «κόκκινοι» φώναξαν σε δύο περιπτώσεις για πέναλτι, σε χέρι των Καρίσο (12’) και Κρικόβιακ (41’), όμως ο Έρικσον έδειξε «παίζεται».

Το δεύτερο μέρος άνηκε αποκλειστικά στην Σεβίλλη, η οποία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 46’ με γκολ του Γκαμεϊρό. Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να αντιδράσει και στο 64’ ο Κόκε ολοκλήρωσε την ανατροπή με εξαιρετικό σουτ, «γράφοντας» το 2-1. Έξι λεπτά μετά ο ίδιος πέτυχε τρίτο γκολ, «σφραγίζοντας» τη νίκη των Ανδαλουσιανών.

Η Σεβίλλη κατέκτησε για 3η σερί φορά το τρόπαιο και 5η συνολικά, εξασφαλίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ πλήρωσε την απογοητευτική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος και τη νέα σεζόν θα περιοριστεί στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το ματς:


Sevilla League!
Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και θα μπορούσε να προηγηθεί με το… καλημέρα στο ματς, καθώς στο 8’ ο Σορία απόκρουσε σωτήρια το σουτ του Τσαν. Δύο λεπτά μετά ο Καρίσο έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Στάριτζ και στο 12’ ο Έρικσον δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στους Άγγλους για χέρι του Καρίσο στην περιοχή (στο 41’ οι «κόκκινοι» φώναξαν για νέο πέναλτι σε χέρι του Κρικόβιακ).

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε την απόλυτη υπεροχή και στο 25’ ο Στάριτζ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Σορία. Η πρώτη ευκαιρία της Σεβίλλη ήρθε στο 32’ και ήταν εντυπωσιακή, καθώς ο Γκαμεϊρό επιχείρησε ανάποδο «ψαλίδι» μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Τρία λεπτά μετά, η Λίβερπουλ μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή της, ανοίγοντας το σκορ με εξαιρετικό σουτ του Στάριτζ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με εξωτερικό φάλτσο.

Η Λίβερπουλ δεν είχε χάσει ποτέ ευρωπαϊκό τελικό στον οποίον είχε ανοίξει το σκορ, όμως η Σεβίλλη φρόντισε να σπάσει αυτή την παράδοση. Δεκαοχτώ δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μαριάνο με εξαιρετική ενέργεια βρήκε τον Γκαμεϊρό και ο Γάλλος άσος ισοφάρισε σε 1-1.

Οι Σεβιγιάνοι μπήκαν αποφασισμένοι να φέρουν τα πάνω-κάτω και στο 48’ «άγγιξαν» την ανατροπή, όμως ο Τουρέ έκοψε σωτήρια τον Γκαμεϊρό, που ήταν έτοιμος να «εκτελέσει» τον Μινιολέ. Στο 60' ο Γάλλος επιθετικός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, καθώς δεν μπόρεσε εξ’ επαφής να νικήσει τον γκολκίπερ της Λίβερπουλ. Ωστόσο, τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπανέγα έστρωσε στον Κόκε και ο Ισπανός με εξαιρετικό σουτ, ολοκλήρωσε την ανατροπή, «γράφοντας» το 2-1.

Στο 69’ ο Κλοπ έριξε στο ματς τον Οριγκί αντί του Φιρμίνο, όμως ένα λεπτό μετά ο Κόκε «χτύπησε» ξανά, πετυχαίνοντας δεύτερο προσωπικό γκολ για το 3-1. Ο βοηθός σήκωσε αρχικά τη σημαία, όμως ο Έρικσον έδειξε σέντρα, αφού η μπάλα είχε πάει στον Ισπανό από τα πόδια του Κουτίνιο. Οι «κόκκινοι» κατέρρευσαν στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να αντιδράσουν και το τελικό 3-1 χάρισε στη Σεβίλλη το 3ο σερί τρόπαιο!


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.