Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Το σήκωσε η ΑΕΚ!

Κύπελλο Ελλάδας: Το σήκωσε η ΑΕΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/5/2016 22:26
Με γκολ των Μάνταλου (38’) και Τζεμπούρ (51’), η ΑΕΚ κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για 15η φορά στην ιστορία της. Μείωσαν στο 84’ με Τσόρι οι «ερυθρόλευκοι» που «ξύπνησαν» αργά, έχοντας «φλύαρη» κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Το Κύπελλο βάφτηκε στα κιτρινόμαυρα! Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό στο άδειο ΟΑΚΑ, κατακτώντας το 15ο Κύπελλο της ιστορία της και πρώτο μετά το 2011.

Η τακτική που επέλεξε ο Στέλιος Μανωλάς, με την ΑΕΚ να περιμένει τον Ολυμπιακό και να αναζητά τις αντεπιθέσεις, απέδωσε καρπούς. Στο 38’ ο Βάργκας έβγαλε τη σέντρα και ο αφύλαχτος Μάνταλος «έγραψε» το 1-0, ενώ στο 54΄ο Τζεμπούρ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ρομπέρτο, διπλασιάζοντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός δημιούργησε ευκαιρίες με το… σταγονόμετρο, αδυνατώντας να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΚ. Ενδεικτικό ότι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο 80’ (!) με ένα μακρινό σουτ του Μαζουάκου, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Τσόρι μείωσε σε 2-1, διαμορφώνοντας απλώς το τελικό αποτέλεσμα.

Το ματς:


Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ψάχνοντας από τα πρώτα λεπτά τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΚ. Από την πλευρά της, η «Ένωση» έδινε χώρο και περίμενε τους «ερυθρόλευκους», αναζητώντας προϋποθέσεις για αντεπίθεση.Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε την κατοχή αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία της ΑΕΚ. Η πρώτη τελική στο ματς ήρθε στο 4’ με μια άστοχη κεφαλιά του Φουστέρ από το ύψος του πέναλτι. Δύο λεπτά μετά ο Ρομπέρτο απομάκρυνε με γροθιές τη σέντρα του Βάργκας και η επόμενη αξιόλογη φάση στο ματς σημειώθηκε στο 29’, με τον Φορτούνη να επιχειρεί το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ είχε μπλοκάρει τον Ολυμπιακό και χρειάστηκε μόλις μια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 38’ ο Βάργκας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μάνταλος βγήκε ανενόχλητος απέναντι από τον Ρομπέρτο και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0 για την «Ένωση». Η ομάδα του Σίλβα θα μπορούσε να απαντήσει στο 41’ όμως ο Ανέστης μπλόκαρε την κοντινή κεφαλιά του –οριακά εκτεθειμένου- Κασάμι, κρατώντας το 1-0.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στο 48’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 50’ ο Κασάμι επιχείρησε το σουτ, αναγκάζοντας τον Ανέστη να διώξει σε κόρνερ. Το 1-1 δεν ήρθε και στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ «χτύπησε» στην αντεπίθεση, «γράφοντας» το 2-0! Ο Βάρκας έβγαλε εξαιρετική πάσα για τον Τζεμπούρ, αυτός βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο και με ψύχραιμο πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Ο Μάρκο Σίλβα έριξε στο ματς τους Ιντέγε και Πάρντο αντί των Ερνάνι και Κασάμι, όμως ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να απειλήσει. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ρυθμό και η ΑΕΚ κρατούσε με σχετική άνεση το 2-0. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των πρωταθλητών ήρθε στο 80’ με ένα μακρινό σουτ του Μαζουάκου, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Η φάση αυτή «ξύπνησε» τον Ολυμπιακό και τέσσερα λεπτά μετά ο Τσόρι μείωσε σε 2-1 με σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ομάδα του Σίλβα προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις με γεμίσματα, χωρίς αυτό να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ δεν δέχτηκε άλλα φάση και το τελικό 2-1 της επέτρεψε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου για 15η φορά στην ιστορία της.

Τα γκολ και η απονομή:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.