ΕΠΟ: «Γνωστοί οι λόγοι Κοντονή για την αναβολή»

ΕΠΟ: «Γνωστοί οι λόγοι Κοντονή για την αναβολή»Επίθεση στον Σταύρο Κοντονή, μετά την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, εξαπέλυσε η ΕΠΟ. Η Ελληνική Ομοσπονδία έκανε λόγο για προσχηματική αναβολή και κατέθεσε τα δικά της ερωτήματα για τη μη διεξαγωγή του αγώνα την προγραμματισμένη ημέρα.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό κι ΑΕΚ που ήταν προγραμματισμένος για αύριο (7/5, 20:30) στο ΟΑΚΑ αναβλήθηκε για τουλάχιστον 10 ημέρες μετά από απόφαση του Σταύρου Κοντονή.

Η αντίδραση της ΕΠΟ ήρθε το απόγευμα της Παρασκευής (6/5), καθώς με ανακοίνωσή της εξαπέλυσε επίθεση στον Υφυπουργό Αθλητισμού, αναφέροντας μάλιστα πως «οι λόγοι της αναβολής είναι από καιρό γνωστοί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θεωρεί απολύτως προσχηματική και ενδεικτική της νοοτροπίας του κρατικού παρεμβατισμού, που διακρίνει όλες τις ενέργειες του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, την αναβολή διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, που είχε οριστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 07.05.2016, στο ΟΑΚΑ με ώρα έναρξης 20.30.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η αναβολή ανακοινώνεται μόλις μια μέρα πριν με απόφαση που στηρίζεται σε εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν να διατεθούν επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις για την αστυνόμευση ενός αγώνα που επρόκειτο να παρακολουθήσουν 394 θεατές (από 72 οι δύο ομάδες και 250 για τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, στελέχη της ΕΠΟ, χορηγούς κ.λπ.) με όλα τα προσωπικά τους στοιχεία καταγεγραμμένα και στη διάθεση της αστυνομίας.

Οι ακριβείς λόγοι της αναβολής είναι από καιρό γνωστοί σε όλους όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και καμία εισήγηση της Αστυνομίας ή της ΔΕΑΒ δεν μπορούν να τους αποκρύψουν. Οι λόγοι αυτοί αναφέρονται σε όλα όσα ο κ. Κοντονής διέδιδε ή ανακοίνωνε τις προηγούμενες μέρες για τους όρους διεξαγωγής του αγώνα, τα οποία διάνθιζε με δήθεν άρνηση του Προέδρου της Ε.Π.Ο. να συνομιλήσει μαζί του ή με το ότι επεδίωκε να βρει τον κ. Γκιρτζίκη στο τηλέφωνο αλλά ο τελευταίος δεν απαντούσε.

Τα εύλογα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι:

-Πώς δικαιολογούνται οι 10 τουλάχιστον ημέρες αναβολής, που αναφέρονται στην απόφαση, μέσα στις οποίες μάλιστα υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες της Super League κεκλεισμένων των θυρών ή με θεατές;

-Άραγε για αυτούς τους αγώνες επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις και εκλείπουν οι ανησυχίες διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης;

Η Ε.Π.Ο. έχει ήδη ενημερώσει τη FIFA για τους ακριβείς λόγους της αναβολής διεξαγωγής του αγώνα και είναι σε άμεση επαφή με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία για τις περαιτέρω ενέργειες προς υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά στη διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων η Ε.Π.Ο. θα αποφασίσει σχετικώς με βάση το καταστατικό και τους κανονισμούς της
».

Υφυπουργείο σε ΕΠΟ: «Κάνατε επιστήμη το ψέμα»


Λίγη ώρα μετά, το υφυπουργείο αθλητισμού απάντησε στην ΕΠΟ λέγοντας πως «έχει καταστήσει ως επιστήμη της το ψέμα», αναφορικά με τους ισχυρισμούς πως ο Γιώργος Γκιρτζίκης απάντησε στα τηλεφωνήματα του Υπουργείου.

Παράλληλα, τόνισαν πως έχουν καταγραφεί όλες οι κλήσεις που έχουν γίνει προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, με τον Σταύρο Κοντονή να εμφανίζεται ενοχλημένος για το γεγονός ότι δεν έβρισκε τον Γιώργο Γκιρτζίκη στο τηλέφωνο.

Όσο για τις δέκα μέρες παράτασης που αποφασίστηκε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, από το Υφυπουργείο διέρρεαν πως αυτό έγινε «για να εκτονωθεί η κατάσταση και να πέσουν οι τόνοι από κάθε πλευρά. Μετά από διάστημα δέκα ημερών δεν θα είναι τόσο εμπρηστικό το κλίμα και σίγουρα τα πράγματα θα είναι πιο καλά».Σχολιασμός 30 ημερών


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Online Στοίχημα

    Δες την παρακάτω δοκιμασμένη και νόμιμη Ελληνική στοιχηματική εταιρία: