Όταν… βούλιαξε το «Γουέμπλεϊ» (pics & video)

Όταν… βούλιαξε το «Γουέμπλεϊ» (pics & video)Σαν σήμερα, στις 28 Απριλίου του 1923, το «Γουέμπλεϊ» άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του για να υποδεχτεί τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Η Μπόλτον κέρδισε με 2-0 την Γουέστ Χαμ, όμως το παιχνίδι έμεινε στην ιστορία για τους περίπου 300 χιλιάδες θεατές που… πλημμύρισαν το γήπεδο.

Στις 28 Απριλίου του 1923 διεξήχθη το πρώτο παιχνίδι στο παλιό «Γουέμπλεϊ». Μπόλτον και Γουέστ Χαμ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, σ’ ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία για τον αριθμό προσέλευσης θεατών.

Το παλιό στάδιο «Γουέμπλεϊ» χτίστηκε σε λιγότερο από έναν χρόνο, με το κόστος κατασκευής του να ανέρχεται στις 750.000 λίρες. Το στάδιο ήταν έτοιμο μόλις τέσσερις ημέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου και είχε επίσημη χωρητικότητα 127,000 θέσεων.

Όταν… βούλιαξε το «Γουέμπλεϊ» (pics & video)Αυτό που ακολούθησε λίγες ώρες πριν το παιχνίδι δεν είχε προηγούμενο. Η επίσημη καταγραφή «έγραψε» 126.047 θεατές, στο στάδιο όμως βρέθηκαν πολλοί περισσότεροι. Ο ακριβής αριθμός δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά τα αγγλικά Μέσα αναφέρουν πως 240 έως 300 χιλιάδες άτομα είδαν την Μπόλτον να επικρατεί με 2-0 της Γουέστ Χαμ.

Βέβαια, για να γίνει το παιχνίδι χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας μιας και ο κόσμος είχε καλύψει μέχρι και τον αγωνιστικό χώρο. Το στιγμιότυπο του τελικού ήταν ο αστυφύλακας, Τζόρτζ Σκόρι πάνω σε ένα λευκό άλογο, που προσπαθούσε να απομακρύνει τον κόσμο από τον αγωνιστικό χώρο. Εξαιτίας του αλόγου με το όνομα «Μπίλι», ο συγκεκριμένος τελικός πήρε το παρατσούκλι «White Horse Final» (τελικός του Άσπρου Αλόγου). Η γέφυρα που κατασκευάστηκε αργότερα και οδηγούσε κατευθείαν από τον σταθμό του τρένου στο γήπεδο, ονομάστηκε White Horse Bridge.

Λόγω του χάους που δημιουργήθηκε από την προσέλευση του κόσμου, περίπου 900 θεατές τραυματίστηκαν (όχι σοβαρά), καθώς και δύο αστυνομικοί. Από εκείνο το παιχνίδι, η αγγλική ομοσπονδία αναγκάστηκε να βγάζει ορισμένο αριθμό εισιτηρίων για κάθε αναμέτρηση ώστε να αποφθεχθούν ανάλογα περιστατικά.

Φωτογραφίες:


Όταν… βούλιαξε το «Γουέμπλεϊ» (pics & video)Όταν… βούλιαξε το «Γουέμπλεϊ» (pics & video)Όταν… βούλιαξε το «Γουέμπλεϊ» (pics & video)Όταν… βούλιαξε το «Γουέμπλεϊ» (pics & video)Όταν… βούλιαξε το «Γουέμπλεϊ» (pics & video)Όταν… βούλιαξε το «Γουέμπλεϊ» (pics & video)Όταν… βούλιαξε το «Γουέμπλεϊ» (pics & video)

Εικόνες από τον τελικό:
Σχολιασμός 30 ημερών


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Online Στοίχημα

    Δες την παρακάτω δοκιμασμένη και νόμιμη Ελληνική στοιχηματική εταιρία: