Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρώτο βήμα για τον τελικό η Ατλέτικο

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρώτο βήμα για τον τελικό η Ατλέτικο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/4/2016 23:45
Με γκολάρα του Σαούλ (11’) η Ατλέτικο κέρδισε με 1-0 την Μπάγερν στο «Βιθέντε Καλντερόν» και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενόψει της ρεβάνς στο Μόναχο. Από ένα δοκάρι για τις δύο ομάδες (54’ Αλάμπα, 75’ Τόρες).

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Ατλέτικο. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κέρδισε με 1-0 την Μπάγερν στη Μαδρίτη, σκορ που καλείται πλέον να υπερασπιστεί στη ρεβάνς της 3ης Μαΐου στο Μόναχο.

«Χρυσός» σκόρερ για τους «ροχιμπλάνκος» ήταν ο Σαούλ Νίγκεθ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με υπέροχη ατομική ενέργεια και τελείωμα. Η Μπάγερν ανέβασε την απόδοση της στο δεύτερο μέρος και είχε ευκαιρίες και δοκάρι με τον Αλάμπα (54’) για να φέρει το σκορ στα ίσα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Ατλέτικο άντεξε την πίεση και στο 75’ είχε αυτή δοκάρι με τον Τόρες, προκειμένου να πετύχει δεύτερο γκολ. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Μονάχου, εκεί όπου η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα καλείται να ανατρέψει τα δεδομένα αν θέλει να μην αποκλειστεί στα ημιτελικά για 3η σερί χρονιά.

Το ματς:


Η Ατλέτικο ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και λίγο μετά τη συμπλήρωση δέκα λεπτών κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με εντυπωσιακό γκολ του Σαούλ Νίγκεθ. Ο Ισπανός απέφυγε εντυπωσιακά τρεις παίκτες και με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το 1-0, η Μπάγερν κέρδισε μέτρα ψάχνοντας την ισοφάριση, όμως δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα των «ροχιμπλάνκος». Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε διαχειρίζονταν υποδειγματικά το υπέρ της προβάδισμα και στο 30’ θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ, όμως ο Νόιερ έδιωξε με το πόδι το πλασέ του Γκριεζμάν.

Στο δεύτερο μέρος, οι Βαυαροί μπήκαν αποφασισμένοι να φέρουν το σκορ στα ίσα και είχαν κλασικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Μόλις στο 47’ η κεφαλιά του Κομάν πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Όμπλακ, ενώ στο 54’ ο Αλάμπα επιχείρησε μακρινό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Ατλέτικο. Δύο λεπτά μετά, η Μπάγερν «άγγιξε» ξανά το 1-1, όμως η κεφαλιά του αφύλαχτου Μαρτίνεθ δεν ανησύχησε τον Όμπλακ.

Η πίεση των φιλοξενούμενων ήταν ασφυκτική και στο 63’ ο Όμπλακ υποχρεώθηκε σε νέα επέμβαση, λέγοντας «όχι» σε προσπάθεια του Λεβαντόφσκι. Ο Γκουαρδιόλα έριξε στο ματς τους Ριμπερί και Μίλερ και στο 74’ η Μπάγερν είχε νέα ευκαιρία με σουτ του Βιδάλ, όμως ο γκολκίπερ της Ατλέτικο πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση.

Ένα λεπτό μετά, οι γηπεδούχοι έφτασαν μια «ανάσα» από το 2-0, όμως το σουτ του Τόρες από πλάγια θέση κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Νόιερ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Γερμανός μπλόκαρε το πλασέ του Κόκε, κρατώντας το 1-0. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο «Βιθέντε Καλντερόν», καθώς η Μπάγερν δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά με αξιώσεις.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.