Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Σφράγισε» το εισιτήριο η Μπάγερν

Τσάμπιονς Λιγκ: «Σφράγισε» το εισιτήριο η Μπάγερν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/4/2016 00:10
Η Μπάγερν ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, «σφράγισε» για 5η σερί φορά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μπάγερν βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην Μπενφίκα, ωστόσο η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους «αετούς» να ισοφαρίζουν απλώς για το τελικό 2-2.

Το γκολ του Χιμένες (27’) κόντρα στη ροή του αγώνα, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως η Μπάγερν αντέδρασε, φέρνοντας… τούμπα το σκορ με Βιδάλ (38’) και Μίλερ (52’).

Η Μπενφίκα, χρειάζονταν πλέον τρία γκολ για να πάρει την πρόκριση και το τέρμα του Ταλίσκα (76’) διαμόρφωσε απλώς το τελικό αποτέλεσμα.

Το ματς:


Η Μπενφίκα καλούνταν να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Μόναχο και ο Ρουί Βιτόρια δεν μπορούσε να υπολογίζει στους δύο βασικούς του επιθετικούς, Ζόνας (τιμωρημένος) και Μήτρογλου (τραυματίας), καθώς και στον Γκαϊτάν (τραυματίας).

Οι Βαυαροί είχαν την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά και έψαχναν τον τρόπο για να διασπάσουν την πορτογαλική άμυνα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήρθε στο 19’, με το σουτ του Μίλερ να περνά δίπλα από το δοκάρι του Έντερσον.

Η Μπενφίκα άντεξε την πίεση της Μπάγερν και στο 27’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Μετά από αντεπίθεση, ο Ελισέου έβγαλε σέντρα στον Χιμένες, αυτός εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Νόειρ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Οι «αετοί» ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και στο 30’ θα μπορούσαν να πάρουν και προβάδισμα πρόκρισης, όμως ο Χιμενές δεν κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά τον Νόιερ! Το γκολ έδωσε… φτερά στους γηπεδούχους, όμως στο 38’ ο Βιδάλ «πάγωσε» το «Ντα Λουζ», ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1. Ο Λαμ έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Έντερσον απομάκρυνε την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Βιδάλ, κι ο Χιλιανός μ' ένα εξαιρετικό σουτ έφερε το σκορ στα ίσα.

Ο Βιδάλ είχε μεγάλη ευκαιρία για να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 45’, όμως το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία του Έντερσον. Η Μπενφίκα χρειάζονταν πλέον δύο γκολ για να πάρει αυτή την πρόκριση, όμως τα πάντα τελείωσαν στο ξεκίνημα της επανάληψη. Στο 52’, ο Τσάμπι Αλόνσο εκτέλεσε κόρνερ, ο Μαρτίνεθ γύρισε στον Μίλερ κι ο Γερμανός με κοντινή προβολή έκανε το 2-1 για την Μπάγερν, που έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ.

Στο 54’ ο Έντερσον νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ντάγκλας Κόστα και στο 60’ ο Βραζιλιάνος σημάδεψε το δοκάρι των Πορτογάλων. Δύο λεπτά μετά, η Μπενφίκα απάντησε με σουτ του Αλμέιδα (έδιωξε ο Νόιερ) και στο 77’ οι «αετοί» έφεραν το σκορ στα ίσα χάρη σε απευθείας φάουλ του Ταλίσκα.

Ο ίδιος απείλησε με νέο φάουλ στο 85’ (λίγο άουτ) και στο 89’ ο Έντερσον είπε «όχι» σε τετ-α-τετ με τον Λεβαντόφσκι. Στις καθυστερήσεις, ο Νόιερ μπλόκαρε το σουτ του Γιόβιτς και το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε, σκορ που χάρισε την πρόκριση στην Μπάγερν.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.