Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσαμπιονς Λιγκ: Την αποκαθήλωσε!

Τσαμπιονς Λιγκ: Την αποκαθήλωσε!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/4/2016 23:42
Με δύο γκολ του Γκριεζμάν (36’, 88’ πεν.), η Ατλέτικο κέρδισε με 2-0 την Μπαρτσελόνα στο «Βιθέντε Καλντερόν» και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Δεν δόθηκε πέναλτι στο 90' στους Καταλανούς

Η Ατλέτικο νίκησε με 2-0 την Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη και την απέκλεισε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για 2η φορά τα 3 τελευταία χρόνια.

Και τα δύο γκολ για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πέτυχε ο Γκριεζμάν (36’, 88’ πεν.) ανατρέποντας το 2-1 του πρώτου αγώνα. Οι «ροχιμπλάνκος» πήγαν το παιχνίδι εκεί που το ήθελαν και θα μπορούσαν να πάρουν νωρίτερα προβάδισμα δύο τερμάτων, έχοντας δοκάρι με τον Φερνάντες (53’).

Απογοητευτική εμφάνιση από την Μπαρτσελόνα, η οποία απείλησε ελάχιστες φορές με αξιώσεις την εστία της Ατλέτικο, αν και στο φινάλε δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι σε χέρι του Γκάμπι.

Το ματς:


Η Ατλέτικο μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας από τα πρώτα λεπτά το γκολ που θα της έδινε σκορ πρόκρισης. Μόλις στο 3’ ο Γκάμπι αστόχησε με σουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 7’ η κεφαλιά του Γκριεζμάν κατέληξε στα χέρια του Τερ Στέγκεν.

Στη συνέχεια, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ισορροπήσει, όμως δεν απείλησε σε κανένα σημείο την εστία της Ατλέτικο. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς αξιόλογες φάσεις, ώσπου στο 36’ η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από σέντρα του Σαούλ, ο Γκριεζμάν βρέθηκε αφύλακτος και με κεφαλιά στην περιοχή, έστειλε τη μπάλα στην γωνία του Τερ Στέγκεν για το 1-0.Η Μπαρτσελόνα ήταν πλέον αυτή που έψαχνε γκολ για να προκριθεί και η πρώτη της αξιοσημείωτη στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 42’ με ένα μακρινό σουτ του Νεϊμάρ, το οποίο κατέληξε στα χέρια του Όμπλακ.

Οι «ροχιμπλάνκος» είχαν στα χέρια τους σκορ πρόκρισης και στο ξεκίνημα της επανάληψης ήταν αυτοί που έψαχναν για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 47’ ο Πικέ έκοψε σωτήρια τον Γκριεζμάν και στο 53’ η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Φερνάντες βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Μπαρτσελόνα αναγκάστηκε να γίνει πιο επιθετική, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα της Ατλέτικο. Στο 66’ και στο 69’ ο Όμπλακ μπλόκαρε τις προσπάθειες του Σουάρες, ενώ στο 75’ ο Ουρουγουανός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως δεν έκανε καλό κοντρόλ και οι αμυντικοί πρόλαβαν να απομακρύνουν.

Στο 84’ ο Σουάρες είχε ακόμα ένα σουτ στον στόχο, όμως δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Όμπλακ. Ένα λεπτό μετά, η Ατλέτικο βγήκε στην κόντρα και κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ινιέστα στην περιοχή. Ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, παρότι ο Τερ Στέγκεν μάντεψε σωστά.

Οι «μπλαουγκράνα» χρειάζονταν πλέον γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση και στο 90+1’ έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Ινιέστα –που στη φάση του πέναλτι γλίτωσε την κόκκινη- βρέθηκε έξω από την περιοχή της Ατλέτικο και το σουτ του σταμάτησε στο χέρι του Γκάμπι. Ο Ριτσόλι σφύριξε την παράβαση, αλλά δεν είδε ότι το χέρι ήταν εντός περιοχής, με αποτέλεσμα να δώσει φάουλ αντί για πέναλτι! Η εκτέλεση του Μέσι ήταν άστοχη και η Ατλέτικο προκρίθηκε στα ημιτελικά!

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.