Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρώτη νίκη με Σκίμπε η Εθνική (video)

Πρώτη νίκη με Σκίμπε η Εθνική (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/3/2016 21:59
Με γκολάρες των Τζαβέλλα (54’) και Καρέλη (62’), η Εθνική ομάδα κέρδισε με 2-1 το Μαυροβούνιο σε φιλικό παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πήρε την πρώτη της νίκη με τον Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο. Ισοφάρισαν προσωρινά με Τομάσεβιτς (56’) οι φιλοξενούμενοι, μετά από λάθος της ελληνικής άμυνας.

Στο πρώτο εντός έδρας ματς του Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο της Εθνικής, η «γαλανόλευκη» δεν έβγαλε… μάτια με την εμφάνιση της, ωστόσο έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο, επικρατώντας με 2-1 του Μαυροβούνιου σε φιλικό παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε σημάδια βελτίωσης και στο δεύτερο μέρος πέτυχε δύο όμορφα γκολ με απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα (54’) και εξαιρετικό πλασέ του Καρέλη (62’), ο οποίος βελτίωσε αισθητά το επιθετικό κομμάτι της Εθνικής στο δεύτερο μέρος.

Η «γαλανόλευκη» δεν επέτρεψε στο Μαυροβούνιο να απειλήσει στα πρώτα 45 λεπτά ωστόσο στην επανάληψη υπέπεσε σε λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν προσωρινά με κεφαλιά του Τομάσεβιτς (56’), αλλά και να δημιουργήσουν φάσεις για το 2-2.

Το ματς:


Πρώτη νίκη με Σκίμπε η Εθνική (video)
Ο Γερμανός τεχνικός επέλεξε σύστημα 3-5-1-1, με τον Καρνέζη να παίρνει θέση κάτω από τα γκολπόστ και τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Τζαβέλλα να αποτελούν την τριάδα της άμυνας. Τοροσίδης και Σταφυλίδης ήταν τα δύο μπακ-χαφ, ενώ ρόλο εξαριού είχε ο Σάμαρης. Πέτσος και Μάνταλος ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι, δεκάρι ο Φορτούνης και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν ορεξάτοι στο ματς, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζαν από τα πρώτα λεπτά για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 7ο λεπτό, όταν ο Σταφυλίδης έκανε τη σέντρα για τον Μήτρογλου, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά τη φάση. Εφτά λεπτά μετά, ο Φορτούνης, έστρωσε στον Πέτσο, αλλά ο Μιγιάτοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Έλληνα μέσου.

Η «γαλανόλευκη» είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος, δεν απειλήθηκε από το Μαυροβούνιο, ωστόσο παρουσίασε πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, απειλώντας για τελευταία φορά στο 34’. O Μήτρογλου ελευθερώθηκε από δύο αμυντικούς και έκανε το σουτ εντός περιοχής, όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Καρέλης πήρε τη θέση του Μάνταλου, παίζοντας δίπλα στον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης. Η Εθνική συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 54’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα.

Το γκολ κάθε άλλο παρά επηρέασε το Μαυροβούνιο, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 1-1 στο 56’. Ο Μπετσιράι βρέθηκε απέναντι στον Καρνέζη, ο Έλληνας γκολκίπερ έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, ωστόσο μετά την εκτέλεση του, ο Τομάσεβιτς πήδηξε ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής και έφερε το ματς στα ίσα.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στο δεύτερο μέρος και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 61’. Ο Φορτούνης έβγαλε τον Καρέλη απέναντι από τον Μιγιάτοβιτς κι ο άσος της Γκενκ με τρομερό πλασέ «έγραψε» το 2-1. Δύο λεπτά μετά, το Μαυροβούνιο «άγγιξε» το 2-2, όμως το σουτ του Μούγκοσα από το ύψος της περιοχής πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Καρνέζη.

Στο 66’ ο Οικονόμου πήρε τη θέση του Μανωλά, κάνοντας ντεμπούτο με τη γαλανόλευκη. Η Εθνική ομάδα έψαχνε το τρίτο γκολ, όμως η υπεροχή της ήταν φλύαρη και το Μαυροβούνιο είχε διπλή καλή στιγμή στο 79’. Το σουτ του Γκρίμπιτς κόντραρε στον Παπασταθόπουλο και εν συνεχεία ο Καρνέζης απομάκρυνε το σουτ του Τσβέροβιτς.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπιζε προβλήματα στη μεσαία γραμμή (η φάση του Μαυροβούνιου ξεκίνησε από λάθος του Σάμαρη) και στο 84’ ο Σκίμπε έριξε στο ματς τον Τζιόλη αντί του Τοροσίδη, με τον Πέτσο να αναλαμβάνει ρόλο μπακ-χαφ. Στο ίδιο λεπτό, ο Σιόβας πήρε τη θέση του τραυματία Σταφυλίδη, με τον Τζαβέλλα να πηγαίνει στα πλάγια. Οι αλλαγές των δύο ομάδων έριξαν τελείως το ρυθμό και δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Σκίμπε έδωσε συμμετοχή στον Ταχτσίδη, που πήρε τη θέση του Μήτρογλου.

Ελλάδα: Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλας, Μανωλάς (66' Οικονόμου), Τοροσίδης (85' Τζιόλης), Σταφυλίδης (85' Σιόβας), Σάμαρης, Μάνταλος (46' Καρέλης), Πέτσος, Φορτούνης, Μήτρογλου (93' Ταχτσίδης).

Μαυροβούνιο: Μιγιάτοβιτς, Μάρουσιτς, Σάβελγιτς, Σίμιτς, Τομάσεβιτς (75' Ζβέροτιτς), Βούκτσεβιτς, Σέκιτς (85' Μπόλιεβιτς), Ρόντιτς (88' Ζόριτς), Μπάκιτς (75' Γκρμπιτς), Μούγκοσα (69' Ραΐτσεβιτς), Μπετσιράι.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.