Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρομπέρτο: «Ίσως ήρθε η ώρα να κλείσει ο κύκλος»

Ρομπέρτο: «Ίσως ήρθε η ώρα να κλείσει ο κύκλος»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/3/2016 15:19
Σκέψεις αποχώρησης από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό κάνει ο Ρομπέρτο. «Ίσως ήρθε η ώρα να κλείσει ο κύκλος», δήλωσε στην ιστοσελίδα Goal.

Την απογοήτευση του για τα συνεχόμενα επεισόδια βίας στα ελληνικά γήπεδα εξέφρασε ο Ρομπέρτο, σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα goal.com.

Ο Ισπανός γκολκίπερ του Ολυμπιακού τόνισε πως οι σκηνές βίας έχουν γίνει πλέον συνήθεια στα ελληνικά γήπεδα και δεν έκρυψε την επιθυμία του να παίξει σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:


-Τι έγινε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ;
«Δυστυχώς, τέτοια πράγματα μοιάζουν πλέον φυσιολογικά. Σαν αγώνας ήταν καλός. Προηγήθηκαν, αλλά ανατρέψαμε το σκορ. Υπήρχε μεγάλη ένταση, αλλά σεβασμός απέναντι στις δύο ομάδες. Στο 84’ ζήτησαν ένα πέναλτι το οποίο ο διαιτητής δεν έδωσε και οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, άρχισαν να επιτίθενται και να πετούν αντικείμενα. Το έχω ξαναδεί».

-Σίγουρα θα φοβήθηκες, έτσι;
«Οι παίκτες ήταν προστατευμένοι, αλλά κανένας δεν είναι ασφαλής όταν πετάνε πέτρες και σε πετυχαίνουν στο κεφάλι. Είναι ξεκάθαρο. Για τη συχνότητα με την οποία συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, η μίνιμουμ αντίδραση είναι να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια. Δεν υπήρχε φόβος, αλλά σίγουρα δεν ήταν κάτι φυσικό ή ευχάριστο».

-Έχεις συνηθίσει σε αυτή την ελληνική κόλαση;
«Αυτό λέω σε όλους: το χειρότερο είναι όταν φτάνεις στο σημείο να μη σε εντυπωσιάζουν αυτά τα πράγματα και τα βλέπεις σαν κάτι φυσιολογικό, σαν κάτι ασήμαντο, αν και θα έπρεπε να του δώσουμε σημασία. Δυστυχώς συνηθίζεις σε αυτά τα πράγματα». -Σε αγωνιστικό επίπεδο η σεζόν πήγε πολύ καλά…
«Πετύχαμε πολλά στις εγχώριες διοργανώσεις. Καταρρίψαμε το ρεκόρ των συνεχών νικών, είχαμε μόνο μια ήττα και μια ισοπαλία και κατακτήσαμε τον τίτλο νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Νικήσαμε με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου και πιστεύω πως κάνουμε μια πολύ καλή σεζόν στην Ελλάδα».

-Το μόνο ‘αλλά’ έχει να κάνει με τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ;
«Καθένας έχει τα όριά του. Η νίκη επί της Άρσεναλ κι αυτές επί της Ντιναμό, αλλά και το ανταγωνιστικό πρόσωπο με την Μπάγερν δημιούργησαν πολύ μεγάλες προσδοκίες. Είχαμε δύο μεγάλες απογοητεύσεις με την ήττα μας από την Άρσεναλ και τώρα τον αποκλεισμό στο Europa League. Η δεύτερη ίσως ήταν πιο επώδυνη, γιατί θέλαμε να προχωρήσουμε. Όμως κανείς δεν σου εγγυάται την επιτυχία».

-Πώς είδες το Champions League;
«Είναι δύσκολο να προχωρήσεις, ενώ και στο Europa League το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Οι ομάδες που συνέχισαν εκεί έσφιξαν τα ζωνάρια και ήξεραν τι να περιμένουν, εκτός από μας».

-Πώς βιώνεις την ελληνική κρίση;
«Είναι μια περίεργη στιγμή. Η οικονομία της χώρας είναι σημαντική για το μέλλον της σε όλες τις δραστηριότητες και καλώς τονίζεται η σημασία της. Υπήρχαν περίοδοι μεγάλης αβεβαιότητας και ο κόσμος δεν ήξερε τι να περιμένει. Δεν ήξεραν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον, τι θα γίνει με τις οικονομίες τους κλπ. Ευτυχώς αυτό πέρασε γρήγορα, αλλά ήρθαν τα capital control και ο κόσμος έπρεπε να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα. Σταδιακά η κατάσταση σταθεροποιήθηκε. Η ελληνική οικονομία παραμένει στην ίδια κατάσταση, αλλά ο κόσμος έχασε το φόβο του και έμαθε να ζει σε αυτό το σύστημα».

-Σε εξέπληξε κάποιος παίκτης από τη Ντιναμό;
«Μου άρεσαν σαν ομάδα. Όταν τους αντιμετωπίσαμε έδειξαν καλό σύνολο. Είχα συμπαίκτη τον Μασάδο και μου έκανε έκπληξη πώς σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε ο ηγέτης της ομάδας».

-Πώς βλέπεις τον Άλαν Πουλίδο;
«Είναι ένας δυνατός παίκτης που ήρθε να ζήσει σε μια άλλη κατάσταση από εκείνη του Μεξικού. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό, πιο δύσκολο. Εδώ άρχισε από το μηδέν και προσαρμόζεται καλά. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και μεγάλες προοπτικές. Στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν έχει μεγαλύτερο ρόλο και πιστεύω πως θα έχει μεγάλη εξέλιξη. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι οι άλλοι επιθετικοί του Μεξικού, αλλά θεωρώ πως έχει πιθανότητες να κληθεί στην εθνική ομάδα».

-Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ισπανία;
«Ναι, είναι φιλοδοξία μου και μου λείπουν πολλά πράγματα. Θα ήθελα να επιστρέψω σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Βρίσκομαι σε μια ομάδα που βιώνει μια διαφορετική πραγματικότητα από άλλες. Σίγουρα είναι σημαντικό πως είναι μια μεγάλη ομάδα, κατακτά τίτλους, συμμετέχει στην Ευρώπη, αλλά πιστεύω πως ίσως είναι ώρα να κλείσει ένας κύκλος και να αρχίσει κάτι καινούριο. Δεν ξέρω αν θα είναι στην Ισπανία, εξαρτάται από τις προτάσεις που θα έχεις. Όμως θα ήθελα να επιστρέψω εκεί σε ένα σπουδαίο πρωτάθλημα».

-Οπότε ο ατζέντης σου θα έχει δουλειά το καλοκαίρι;
«Ποτέ δεν ξέρεις. Όπως δεν ήξερα όταν ήρθα στην Ελλάδα πως θα μείνω για τρία χρόνια. Αν υπάρχει ενδιαφέρον, θα το εξετάσουμε».

-Ποιοι οι άμεσοι στόχοι σου;
«Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο (σ.σ. οι δηλώσεις έγιναν πριν την απόφαση για ματαίωση της διοργάνωσης). Είμαστε στα ημιτελικά όπου αντιμετωπίσαμε τον ΠΑΟΚ και στον τελικό θα βρούμε την ΑΕΚ ή τον Ατρόμητο, δηλαδή μία ακόμη καλή ομάδα. Όσο για το καλοκαίρι, ελπίζω η Ισπανία να κατακτήσει το Euro».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.