Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: H AEK «έσπασε» το αήττητο του Ολυμπιακού

Σούπερ Λιγκ: H AEK «έσπασε» το αήττητο του Ολυμπιακού

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/2/2016 21:49
Με γκολ του Βάργκας (78’), η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα. Με εννέα τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι (Μποτία 47’, Μιλιβόγιεβιτς 76’), αποβλήθηκε και ο Γκάλο (86’).

Το’ πε και το ‘κάνε! Ο Γκουστάβο Πογιέτ είχε θέσει ως στόχο να «σπάσει» το αήττητο του Ολυμπιακού και η ΑΕΚ με γκολ του Βάργκας, νίκησε με 1-0 τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη ομάδα φέτος στην Ελλάδα που νικά τους Πειραιώτες.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, η «Ένωση» έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε τον έλεγχο, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων. Το πρώτο τέταρτο κύλησε χωρίς υποψία φάσης και η πρώτη τελική ήρθε στο 17’ με μια μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ντουρμάζ, που έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά μετά, ο Μπαρόχα έκανε κακή έξοδο σε εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο αιφνιδιασμένος Σιόβας δεν κατάφερε να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Σούπερ Λιγκ: H AEK «έσπασε» το αήττητο του Ολυμπιακού
Η πρώτη επίσκεψη της ΑΕΚ στην αντίπαλη περιοχή ήρθε στο 29', όταν από την κόντρα Ζουκουλίνι-Μαζουάκου (οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι) ο Μάνταλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα, ωστόσο η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε στον Ολυμπιακό. Στο 43’, ο Μιλιβόγεβιτς έκανε τη σέντρα για τον Ντουρμάζ, αυτός έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπαρόχα κράτησε το 0-0.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος. Στο 47’ ο Αραβίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και έπεσε στο χορτάρι, με τον Καλογερόπουλο να σφυρίζει φάουλ και να αποβάλει τον Μποτία με κόκκινη κάρτα, απόφαση που αμφισβήτησαν έντονα οι «ερυθρόλευκοι».

Αμέσως ο Σίλβα έβγαλε τον Φορτούνη, για να βάλει σέντερ-μπακ (Ντα Κόστα), ενώ στο 52' ο Πογέτ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 ρίχνοντας στο ματς τον Πέκχαρτ αντί του Ζουκουλίνι. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και πήρε τον έλεγχο του αγώνα, απειλώντας για πρώτη φορά στο 49’ με φάουλ του Μπαρμπόσα (απόκρουσε με γροθιές ο Ρομπέρτο).

Σούπερ Λιγκ: H AEK «έσπασε» το αήττητο του Ολυμπιακού
Στο 55’ ο νεοεισελθόντας Πέκχαρντ επιχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Μάνταλο, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να ευστοχήσει με σουτ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Ολυμπιακός είχε οπισθοχωρήσει, ωστόσο έβρισκε χώρους στην κόντρα και στο 64' είχε καλή στιγμή με σουτ του Κασάμι, με τον Ελβετό να αναγκάζει τον Μπαρόχα σε επέμβαση.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 68', με τον Μάνταλο να αστοχεί με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ύστερα από σέντρα του Γκάλο. Ο Πογιέτ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, ρίχνοντας στο ματς τον Βάργκας αντί του Γιόχανσον, ενώ στο 75’ έβαλε και τον Μπουονανότε.

Το παιχνίδι είχε πάρει γρήγορο ρυθμό και στο 76’ έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Ντίντακ σούταρε μπροστά στον Μιλιβόγεβιτς, ο Σέρβος ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι και ο Καλογερόπουλος έδωσε πέναλτι, αποβαλόντας με δεύτερη κίτρινη τον μέσο του Ολυμπιακού. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μπουονανότε, ο Ρομπέρτο απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού και ο Βάργκας, που μπήκε πρώτος στην περιοχή, πήρε το ριμπάουντ, κάνοντας το 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν δύσκολο να αντιδράσουν, παίζοντας με εννέα παίκτες. Η ΑΕΚ έκανε διαχείριση του αγώνα και παρότι έχασε με δεύτερη κίτρινη τον Γκάλο (86’), κράτησε το υπέρ της προβάδισμα μέχρι το φινάλε.

AEK: Μπαρόχα, Γκάλο, Αρθο, Κωλοβέτσιος, Ντιντάκ, Σιμόες, Ζουκουλίνι (52' Πέκχαρτ), Γιόχανσον (68' Βάργκας), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (75' Μπουονανότε)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Πάρντο (33' Σεμπά λ.τ.), Φορτούνης (48' Ντα Κόστα), Ντουρμάζ, Ιντέγε

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.