Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κλείνει τη Θύρα 1 ο Ατρόμητος – «Εισιτήρια ή αναβολή» ζητάει ο Παναθηναϊκός

Κλείνει τη Θύρα 1 ο Ατρόμητος – «Εισιτήρια ή αναβολή» ζητάει ο Παναθηναϊκός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/2/2016 21:29
Η ΠΑΕ Ατρόμητος αποφάσισε να κλείσει οριστικά τη θύρα 1 που υποδέχεται τους φιλοξενούμενους θεατές, κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί χωρίς οπαδούς στον προημιτελικό του Κυπέλλου. «Ανακαλέστε την απόφαση ή αναβάλλετε το ματς», η επίσημη θέση των «πρασίνων» - «Δεν προβλέπεται πουθενά το αίτημα του Παναθηναϊκού», η απάντηση του Ατρόμητου.

Μετά τα επεισόδια στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, η διοίκηση του Ατρόμητου αποφάσισε να κλείσει τη θύρα 1 μέχρι το τέλος της σεζόν. Πρόκειται για τη θύρα των φιλοξενούμενων θεατών, κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει τους οπαδούς του στον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του Ατρόμητου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της «πράσινης» ΠΑΕ, η οποία με επιστολή προς κάθε αρμόδιο όργανο, ζήτησε εισιτήρια ή την αναβολή του αγώνα με τον φόβο επεισοδίων λόγω της σχετικής απόφασης.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος επανήλθε με νέα ανακοίνωση, αναφέροντας ότι ο Γιώργος Σπανός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο και ότι ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» αναγνώρισε τις δυσκολίες για τη φιλοξενία θεατών, λόγω των φθορών που έχει υποστεί από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ. Μάλιστα, οι Περιστεριώτες τονίζουν ότι αυτό που ζητούν οι «πράσινοι» (εισιτήρια ή αναβολή), δεν προβλέπεται πουθενά από τους κανονισμούς, ενώ κάνουν λόγο για ανακοινώσεις που «εξωθούν τον κόσμο σε έκνομες ενέργειες».

Η επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:


Κλείνει τη Θύρα 1 ο Ατρόμητος – «Εισιτήρια ή αναβολή» ζητάει ο Παναθηναϊκός
"Επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς για το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Προς: ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Κοινοποίηση:

1. ΕΠΟ υπόψιν κ. Γαβριηλίδη, πρόεδρο επιτροπής Κυπέλλου
2. ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, Υπόψιν κ. Αρχηγού
2) ΓΑΔΑ, Υπόψιν κ. Γενικού
3) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Υπόψιν κ. Ταξίαρχου
2) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Κοντονή

Αθήνα, 09 Φεβρουαρίου 2016

«Κύριοι,

Όπως ενημερωθήκαμε αίφνης σήμερα, η ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ αποφάσισε μονομερώς και χωρίς προηγούμενη συνδιάσκεψη ή ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων, να μην διαθέσει για τον αυριανό αγώνα τα 900 εισιτήρια στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, όπως είχε συμφωνηθεί στη μεταξύ μας σύσκεψη ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε την 03/02/2016 στο δημοτικό γήπεδο Περιστερίου, παρουσία των εκπροσώπων και των δύο ομάδων καθώς και της Αστυνομίας.

Έπειτα από τη σημερινή αιφνίδια αλλαγής στάσης της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κ. Γιάννης Αλαφούζος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ κ. Σπανό και του ζήτησε να αναθεωρήσει την ανωτέρω αναίτια αλλαγή και στάσης και απόφασή του περί μη διάθεσης των συμφωνημένων εισιτηρίων για τους φιλάθλους της ομάδας μας.

Πιστεύουμε ότι η παραπάνω σπασμωδική απόφαση της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ και η μη επιτρεπόμενη προσέλευση φιλάθλων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στον αυριανό αγώνα κατά πάσα βεβαιότητα θα προκαλέσει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Η επιμονή δε στη σημερινή απόφαση της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ μας αναγκάζει να επισημάνουμε σε όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς ότι με βάση την εμπειρία προηγούμενων τέτοιων περιπτώσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που βεβαίως είναι συγγνωστό τόσο στην ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ όσο και στην Ελληνική Αστυνομία λόγω της εμπειρίας όλων στο χώρο του αθλητισμού, η μη διάθεση, και μάλιστα συμφωνημένων ήδη εισιτηρίων, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διακινδύνευση στην ομαλή διεξαγωγή του αυριανού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων μας!

Υπογραμμίζεται δε ότι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έπραξε όλα τα δέοντα τόσο από θεσμική όσο και από διοικητική άποψη προκειμένου να αποφευχθεί η με καθ’ οιονδήποτε τρόπο διακινδύνευση της ομαλής διεξαγωγής του αυριανού αγώνα.

Ως εκ τούτου, κατά δίκαιη κρίση η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν θα μπορεί να ευθύνεται για το απευκταίο ενδεχόμενο τέλεσης επεισοδίων από φιλάθλους-οπαδούς που αύριο θα προσέλθουν στο γήπεδο με την βεβαιότητα ότι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, όπως μέχρι σήμερα γνώριζαν, αλλά τελικά τους απαγορευθεί η είσοδος με αποκλειστική ευθύνη της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ.

Επομένως για οιοδήποτε έκτροπο τυχόν σημειωθεί αποκλειστική ευθύνη θα φέρει μόνον η ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ και η Ελληνική Αστυνομία και όχι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ που διαμαρτύρεται με κάθε διαθέσιμο νόμιμο μέσο και τρόπο!

Σε κάθε δε περίπτωση επισημαίνεται ότι θα απαιτηθεί η πρόσθετη ασφαλής προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση τόσο της ομάδας όσο και των παραγόντων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στο γήπεδο του Περιστερίου.
Επειδή προς επίρρωση των ανωτέρω κατά τις τελευταίες αγωνιστικές έχουν σημειωθεί επανειλημμένα έκτροπα σε διάφορα γήπεδα της χώρας, και η μόνη ομάδα που τιμωρήθηκε σκληρά, εκτός των άλλων με το κλείσιμο της θύρας 13, είναι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ,

Κατόπιν αυτών ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ η ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ να ανακαλέσει την ανωτέρω σημερινή της αιφνιδιαστική απόφαση περί μη διάθεσης των συμφωνηθέντων εισιτηρίων, ΑΛΛΩΣ με απόφαση της ΕΠΟ και τη σύμφωνη γνώμη των λοιπών αρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων, να αποφασισθεί η αναβολή του αυριανού αγώνα λόγω της αυξημένης πιθανότητας τέλεσης επεισοδίων!

Για την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ‘Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ"
».

Η ανακοίνωση-απάντηση της ΠΑΕ Ατρόμητος:


Κλείνει τη Θύρα 1 ο Ατρόμητος – «Εισιτήρια ή αναβολή» ζητάει ο Παναθηναϊκός
«Επιβεβαιώνουμε πράγματι ότι σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος κ. Γιώργος Σπανός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιάννη Αλαφούζο. Ο πρόεδρος της ομάδας μας, εξέθεσε τους πραγματικούς λόγους που η Θύρα 1 του γηπέδου Περιστερίου δεν μπορεί να φιλοξενήσει για λόγους ασφαλείας φιλάθλους του Παναθηναϊκού λόγω των φθορών που έχει υποστεί από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ.

Μάλιστα ο κ. Γιάννης Αλαφούζος δέχθηκε τις αιτιάσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ατρόμητος αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που δεν επιτρέπουν τη φιλοξενία και την ασφάλεια των φιλάθλων της ομάδας του Παναθηναϊκού στη συγκεκριμένη Θύρα.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί επικοινωνία μεταξύ των Υπευθύνων Ασφαλείας των δύο ομάδων και η δική μας πλευρά διεμήνυσε ότι δεχόμαστε να γίνει αυτοψία στη Θύρα 1 για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και ο κίνδυνος που υπήρχε για την σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Επίσης, με επίσημο έγγραφο της ΔΕΑΒ που είναι γνωστό και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να λαμβάνουμε τις αποφάσεις που εμείς θεωρούμε σωστές για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας.

Το δε αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός «εισιτήρια ή αναβολή» δεν προβλέπεται πουθενά από τους κανονισμούς. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη ανακοίνωση εξυπηρετεί επικοινωνιακούς λόγους και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις. Εμείς σαν ΠΑΕ Ατρόμητος θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε την άριστη φιλοξενία της αποστολής και των αξιωματούχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως κάνουμε πάντα στο Περιστέρι. Από την άλλη πλευρά όμως θα πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα και σύνεση ώστε στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως κοινωνία να μην εξωθούμε τον κόσμο σε έκνομες ενέργειες μέσω ανακοινώσεων
».

Θύρα 13: «Όλοι Περιστέρι»


Κλείνει τη Θύρα 1 ο Ατρόμητος – «Εισιτήρια ή αναβολή» ζητάει ο Παναθηναϊκός
Από την πλευρά της, η Θύρα 13, με επίσημη ανακοίνωση της, κάλεσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να βρεθεί την Τετάρτη (10/2) στο Περιστέρι.

Η ανακοίνωση:

"ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ!

Σαν να μην έφτανε η τραγελαφική απόφαση του “αριστερού” υπουργού για το κλείσιμο του πετάλου μας, σήμερα ο “κύριος” Σπανός (προφανώς θέλοντας να κλέψει λίγο από την δόξα του υπουργού), αποφάσισε να κλείσει την θύρα των φιλοξενουμένων στο γήπεδο του.

Επειδή στην 50χρονη ιστορία της η ΘΥΡΑ 13 δεν σταμάτησε ποτέ μπροστά σε οποιαδήποτε απαγόρευση, καλούμε τον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ να μεταβεί κανονικά -και φυσικά ειρηνικά- στο γήπεδο του Περιστερίου και να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας μας.

Στην απευκταία περίπτωση που δεν καταφέρουμε να μπούμε στο γήπεδο, θα παραμείνουμε στον χώρο εκτός του γηπέδου, για να ενισχύσουμε με τις φωνές μας τους παίχτες της ομάδας μας, στον αγώνα για την πρόκριση.

ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13!
"

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.