Ο Ολυμπιακός τίμησε τους νεκρούς της Θύρας 7 (pics)

Ο Ολυμπιακός τίμησε τους νεκρούς της Θύρας 7 (pics)Τη μνήμη των 21 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην Θύρα 7 τον Φεβρουάριο του 1981 τίμησε γι’ άλλη μια χρονιά η οικογένεια του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Τριανταπέντε χρόνια πέρασαν από την τραγωδία της Θύρας 7 στις 8 Φεβρουαρίου του 1981, όπου 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το θρίαμβο (6-0) του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (6/2) τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο στον περιβάλλοντα χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης», όπου η οικογένεια του Ολυμπιακού ήταν εκεί για να τιμήσει την μνήμη των 21 θυμάτων.

Εκτός από το ποδοσφαιρικό τμήμα και αυτό του μπάσκετ, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από τα άλλα αγωνιστικά τμήματα, καθώς και παιδιά από τις σχολές του συλλόγου. Εκεί ήταν φυσικά χιλιάδες οπαδοί της ομάδας, καθώς και μέλη των 21 οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο Ολυμπιακός τίμησε τους νεκρούς της Θύρας 7 (pics)Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που τον λόγο πήρε η κ. Τουμανίδου, εκπροσωπώντας τις μητέρες όλων των θυμάτων, όπως και το «παρών» που ακούγονταν μετά την εκφώνηση των ονομάτων των 21 θυμάτων.

Μετά το πέρας των ομιλιών, έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και από τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Στο μνημείο της Θύρας 7 κατατέθηκαν στεφάνια από το ποδοσφαιρικό τμήμα, το μπασκετικό και τον Ερασιτέχνη, ενώ υπήρξαν και στεφάνια από τον Σωκράτη Κόκκαλη, την ΠΑΕ ΑΕΚ, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, Συνδέσμους του Ολυμπιακού από το εξωτερικό (Στουτγκάρδη, Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες κ.τ.λ.), την ΕΠΣ Πειραιά κ.α. Να σημειωθεί ότι και φέτος διεξήχθη αιμοδοσία στο χώρο του Μουσείου του Ολυμπιακού, στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:


Ο Ολυμπιακός τίμησε τους νεκρούς της Θύρας 7 (pics)Λένε πως πεθαίνουν μόνο όσοι ξεχνιούνται. Οι 21 της 8ης Φλεβάρη του 1981 λοιπόν είναι «ζωντανοί». Πώς μπορεί, άλλωστε, να έχουν πεθάνει πραγματικά όταν είναι στο μυαλό και την καρδιά εκατομμύρια ανθρώπων;

Ζουν και οδηγούν τους υπόλοιπους στον σωστό ρυθμό των συνθημάτων από την δική τους Θύρα 7, εκεί ψηλά. Η μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού απέδειξε ξανά πως και θυμάται και τιμά αυτούς τους 21.
Τους ανθρώπους που σπεύδοντας να βγουν από τη θύρα 7 του «Γ. Καραϊσκάκης» για να πανηγυρίσουν τον περήφανο θρίαμβο επί της ΑΕΚ, γλίστρησαν στα σκαλοπάτια και μαζί με την ισορροπία έχασαν τόσο πρόωρα και άδικα τη ζωή τους.

Πέρασαν 35 ολόκληρα χρόνια αλλά για την οικογένεια του Θρύλου οι μνήμες δεν έχουν ασθενήσει. Επιβεβαιώθηκε ξανά το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί όπου μαζεύτηκαν ΟΛΟΙ για μία ακόμη χρονιά.

Ο Ολυμπιακός τίμησε τους νεκρούς της Θύρας 7 (pics)Γύρο από το ματωμένο τουρνικέ με τις τόσες αναμνήσεις τελέστηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο της Θύρας 7. Φώναξαν «παρών» και για τους 21. Και φυσικά τους υπενθύμισαν πως ακόμα κι από ‘κει ψηλά συνεισφέρουν στην κερκίδα. «Αδέρφια, ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».

Η τεράστια οικογένεια του Θρύλου ήταν εκεί, για μία ακόμη φορά ενωμένη. Παρών φυσικά ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός προεξάρχοντος του Προέδρου του, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ ήταν σύσσωμο τόσο το ποδοσφαιρικό τμήμα (προπονητής, παίκτες, συνεργάτες κτλ) όσο και η Διοίκηση. Εκεί ήταν και ο μπασκετικός Ολυμπιακός με πρώτους τους κ.κ. Αγγελόπουλους και φυσικά τα μέλη του τμήματος αλλά και διοικητικά στελέχη.

Παρών ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κ. Μιχάλης Κουντούρης, αλλά και αθλητές και προπονητές από τα ναυταθλητικά και «υγρά» σπορ, τις πολεμικές τέχνες αλλά και τις ακαδημίες αφού οι ομάδες βόλεϊ και πόλο είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Εκπροσώπηση υπήρξε και από τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ παρότι επίσης υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ο Ολυμπιακός τίμησε τους νεκρούς της Θύρας 7 (pics)Εκεί ήταν και 20 ποδοσφαιρικές σχολές του Ολυμπιακού απ’ όλη την Αττική αλλά και αυτή της Θεσσαλονίκης. Σύσσωμη ήταν και η ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων. Εννοείται πως δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Δήμος Πειραιά με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη.

Εκεί ήταν και μέλη των 21 οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και φυσικά χιλιάδες κόσμου κάθε φύλου και ηλικίας.

Η κα. Τουμανίδου, εμφανώς συγκινημένη, ζήτησε απ’ όλους να σέβονται τις μνήμες των 21 που χάθηκαν, μεταξύ των οποίων και το δικό της παιδί, και να μην βρίζουν. Επίσης τόνισε πως η διοίκηση του Ολυμπιακού και προσωπικά ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, εγγυώνται πως θα συνεχίσει η ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών και των τίτλων και ζήτησε από προπονητή και παίκτες να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ και ν’ αφιερώσουν τη νίκη στα θύματα της τραγωδίας.

Το λόγο πήρε και η κα. Λόλα Νταϊφά κάνοντας ένα flash back σ’ εκείνη την τραγική ημέρα. Υπήρξε και εκπροσώπηση στις ομιλίες από την Θύρα 7 όπου τονίστηκε ότι οι 21 δεν θα πεθάνουν ποτέ γιατί υπάρχουν εκατομμύρια Ολυμπιακοί που τους θυμούνται και τους «κρατάνε» ζωντανούς.

Ο Ολυμπιακός τίμησε τους νεκρούς της Θύρας 7 (pics)Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και των ομιλιών έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των θυμάτων από τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και από τον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη. Στο σημείο μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΕΦΟ κ. Κώστας Μπαρμπής και με το γνωστό του προσωπικό στυλ και τον «πύρινο» λόγο συγκίνησε άπαντες.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, διεξήχθη και αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7. Στον χώρο του Μουσείου του Ολυμπιακού που βρίσκεται στην εμπορική στοά του «Γ. Καραϊσκάκης» ο κόσμος μπορούσε να πάει να δώσει αίμα για να βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Από τις 10 το πρωί και ως την ώρα που άρχισε το μνημόσυνο μερικές εκατοντάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν αίμα τιμώντας με έναν ακόμα τρόπο, ΣΠΟΥΔΑΙΟ τρόπο, τη μνήμη όσων χάθηκαν τον Φλεβάρη του 1981.Ομάδες που αφορά: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΜΕΤΑ

Σχολιασμός

14 σχόλια:

[+]  t4sos στις 06/02/2016 20:27

στις 06/02/2016 20:34
Μπράβο στον ολυμπιακό απο μένα μπροστά στην ανθρώπινη ζωή τα περί ομάδων είναι εντελώς άχρηστα όσο και εαν λέμε καμια κουβέντα.παραπανω καμια φορα.

στις 06/02/2016 20:38
μπραβο στον ολυμπιακο!!!

στις 06/02/2016 21:05
ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΩΜΑ Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΩ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,ΠΟΥ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ,ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ.ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΑΣ.

στις 06/02/2016 21:07
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΓΚΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΦΕΡΘΕΙ ΣΑΝ ΦΙΛΑΦΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΟΠΟΙΟΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΥΡΑ 7.

στις 06/02/2016 21:38
Οι νεκροι οσο τους θυμουνται και τους τιμουν, ειναι σαν να ζουν! Εγω απλα να πω οτι ειναι αδιανοητο να βριζουμε νεκρους,πιστευοντας οτι ετσι πικαρουμε τους αντιπαλους οπαδους. Για να πω και την αληθεια ολοι σχεδον οι κακοι οπαδοι των μεγαλων ομαδων, εβριζαν εν χορο, τους νεκρους του Ολυμπιακου για πολλα ετη. Συγκεκριμενα μεχρι το 1997 νομιζω, τοτε που χαθηκαν και οπαδοι του ΠΑΟΚ. Τοτε ως δια μαγειας σταματησαν ολοι να βριζουν. Αφου σου λεει δεν μπορει να βριζουμε τους Παοκτζηδες, ε να μην το κανουμε και για τους Ολυμπιακους. Με πρωτους τους ιδιους τους Παοκτζηδες, που ολα τα χρονια ελεγαν εμετικα συνθηματα. Αυτη ειναι η αληθεια, ουδετερα κι αντρικεια, χρονια μεσα στα γηπεδα της χωρας τουτης...

στις 06/02/2016 21:38
σωστος! σε τετοια θεματα δεν υπαρχει χρωμα και ομαδα αλλα η ανθρωπια

στις 06/02/2016 21:47
rip στα κοπελια...εδω δεν κοιταμε χρωματα

[+]  t4sos στις 06/02/2016 23:18

στις 06/02/2016 23:22
γιατί βρίζεις νεκρούς ρε βλαμένε

στις 07/02/2016 00:36
eimai panathinaikos alla panw apo ola timh sta palikaria ayta...sevasmos

στις 07/02/2016 01:08
Mεγαλο κριμα να αδικοχανονται τοσες ψυχες απο μια αμελεια. Συλλυπητηρια στους δικους τους ανθρωπους. Να ειναι γεροί και να τους θυμουνται.

στις 07/02/2016 02:26
EPITELOUS LIGO EPIPEDO TOULAXISTON,SULHPITIRIA SE OLOUS KAI STON GAVRO KAI STA XANOUMIA GIA TON DIKO TOUS

στις 07/02/2016 19:39
ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΩΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ,ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Παίξε Online Στοίχημα

    Δοκίμασε μία από τις παρακάτω δοκιμασμένες και νόμιμες Ελληνικές στοιχηματικές εταιρίες: