Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Ανατροπή πρόκρισης για Παναθηναϊκό (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Ανατροπή πρόκρισης για Παναθηναϊκό (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/1/2016 18:51
Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου. Οφσάιντ τα δύο πρώτα γκολ, με δέκα από το 66’ οι γηπεδούχοι.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου έκανε στα Γιάννενα ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στον ΠΑΣ, ωστόσο η αποβολή του Καρανίκα στο 66' άλλαξε τα δεδομένα, με την ομάδα του Στραματσιόνι να φέρνει… τούμπα το ματς (2-1) με δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών (75’-78’).

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για τους φιλοξενούμενος, καθώς στο 8’ ο Σάντσεθ αποχώρησε τραυματίας με κάταγμα στο βραχίονα και θα μείνει εκτός για τους επόμενους δύο-τρεις μήνες.

Ό Παναθηναϊκός είχε φλύαρη κατοχή στο πρώτο μέρος και η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησε σημειώθηκε στο 45’ με μια κεφαλιά του Πέτριτς που μπλόκαρε εύκολα ο Βελλίδης. Βέβαια οι «πράσινοι» φώναξαν για πέναλτι στο 17’, όταν ο Τζημόπουλος τράβηξε και ανέτρεψε τον Πέτριτς εντός περιοχής, με τον Μάνταλο να δείχνει «παίζεται».

Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούσε να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων και στο 13’ σπατάλησε σημαντική ευκαιρία για το 1-0, με τον Μανιά να χάνει το κοντρόλ της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σημαντική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, καθώς στο 49’ ο Τελάντερ σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι. Ο ΠΑΣ γλίτωσε το γκολ και στο 57’ πήρε αυτός το προβάδισμα με σκόρερ τον Ακόστα. Ο άσος των γηπεδούχων ξέφυγε από τον Τελάντερ και νίκησε τον Κοτσόλη, όμως όπως φάνηκε στο ριπλέι, βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει και στο 66’ βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού ο Καρανίκας ανέτρεψε τον Καρέλη εκτός περιοχής και είδε σωστά την κόκκινη κάρτα.

Μετά την αποβολή, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο γήπεδο και έφτασαν στην ανατροπή σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 73’ ο διαιτητής ακύρωσε σωστά ως οφσάιντ το γκολ του Καλτσά (ακουμπάει ο Πέτριτς), όμως δύο λεπτά μετά δεν έκανε το ίδιο στο τέρμα του Αμπέντ. Μετά από ωραία πάσα του Ζέκα στον Πέτριτς, ο Κροάτης –που βρίσκονταν οριακά πιο μπροστά- νικήθηκε από τον Βελλίδη, όμως ο Αμπέντ πήρε το ριμπάουντ και «έγραψε» το 1-1.

Την ανατροπή ολοκλήρωσε στο 78’ ο Πέτριτς, σκοράροντας με τρομερή κεφαλιά για το 2-1, σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς (77' Ηλιάδης), Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (66' Μπέριος), Μανιάς (83' Ίλιτς).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Τελάντερ, Σάντσεθ (11' λ.τ. Κουτρουμπής), Πράνιτς, Εσιέν, Αμπέντ, Ζέκα, Μπουμάλ (71' Καλτσάς), Πέτριτς (79' Μπεργκ), Καρέλης.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.