Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Ανέβηκε κορυφή η Άρσεναλ, νίκη στο 89’ για Τότεναμ

Πρέμιερ Λιγκ: Ανέβηκε κορυφή η Άρσεναλ, νίκη στο 89’ για Τότεναμ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/12/2015 23:23
Με πρωταγωνιστή τον Οζίλ (γκολ και ασίστ), η Άρσεναλ κέρδισε με 2-0 την Μπόρνμουθ και ανέβηκε –έστω και προσωρινά- στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Νίκη στο 89’ για Τότεναμ.

Δύο ημέρες μετά τη βαριά ήττα από την Σαουθάμπτον (4-0), η Άρσεναλ νίκησε με 2-0 την Μπόρνμουθ στο Λονδίνο και ανέβηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος με +1 από την Λέστερ που αντιμετωπίζει την Τρίτη (29/12) την Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν μουδιασμένα στο ματς, ωστόσο στο 27’ πήραν το προβάδισμα με κεφαλιά του Γκάμπριελ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Οζίλ. Ο Γερμανός έφτασε τις 16 ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα και θέλει άλλες τέσσερις για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ανρί.

Στο 34’, μετά από νέο κόρνερ του Οζίλ, ο Γκάμπριελ σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης, ο Μερτεσάκερ έστειλε τη μπάλα άουτ από το μισό μέτρο. Ένα λεπτό μετά, ο Γουόλκοτ ανάγκασε τον Μπόρουτς σε απόκρουση, ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Κινγκ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως καθυστέρησε και η Μπόρνμουθ έχασε «χρυσή» ευκαιρία για την ισοφάριση.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απαντήσουν και στο 63’ ο Οζίλ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 μετά από ωραία συνεργασία με τον Ζιρού. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ είχε ευκαιρίες για ένα 3ο τέρμα, όμως το 2-0 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Ο Τσεχ κράτησε ανέπαφη την εστία του και έγραψε ιστορία, καθώς έφτασε τα 170 «clean sheet» στην Πρέμιερ Λιγκ, αφήνοντας δεύτερο τον Ντέιβιντ Τζέιμς με 169.

Νίκη στο 89' για Τότεναμ


Πρέμιερ Λιγκ: Ανέβηκε κορυφή η Άρσεναλ, νίκη στο 89’ για Τότεναμ
Με γκολ του Σον στο 89’, η Τότεναμ πέρασε με 2-1 από την έδρα της Γουότφορντ και ανέβηκε προσωρινά στην 3η θέση του πρωταθλήματος.

Οι «πετεινοί» άνοιξαν το σκορ στο 17’ με σουτ του Λαμέλα από το ύψος της περιοχής, έπειτα από φάση που ξεκίνησε από λάθος της Γουότφορντ στη μεσαία γραμμή. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και στο 41’ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ιγκάλο, ο οποίος εξέθεσε τον Ντάιερ και «έγραψε» το 1-1 με κοντινό πλασέ. Ο Νιγηριανός σκόραρε για 6η σερί αγωνιστική και έφτασε τα 30 γκολ μέσα στο 2015.

Η Τότεναμ πίεσε για το 2-1 και στο 63’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού ο Ακέ (έχει πάρει τη θέση του Χολέμπας στη βασική ενδεκάδα) αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για σκληρό φάουλ στον Λαμέλα. Παρά την αποβολή, η Γουότφορντ δεν πτοήθηκε και στο 89’ θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ανατροπή, όμως ο Γιορίς έκανε μεγάλη επέμβαση, με τη μπάλα να μην περνάει τη γραμμή για λίγα εκατοστά!

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και στη συνέχεια της φάσης η Τότεναμ πέτυχε το γκολ της νίκης χάρη σε τακουνάκι του Σον, ο οποίος βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.