Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πογιέτ:  «Δεν είναι φυσιολογικό το σερί του Ολυμπιακού»

Πογιέτ: «Δεν είναι φυσιολογικό το σερί του Ολυμπιακού»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/12/2015 16:37
Ο Γκουστάβο Πογιέτ σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στην ήττα της ΑΕΚ από τον Λεβαδειακό και ξεκαθάρισε ότι θα αποκτηθούν παίκτες, ενώ χαρακτήρισε ως μη φυσιολογικό το απόλυτο σερί του Ολυμπιακού.

Για τις συνθήκες που έχει βρει στην ΑΕΚ και το ελληνικό αναφέρθηκε ο Γκουστάβο Πογιέτ, σε συνέντευξη του στην ελληνική έκδοση του CNN. Ο τεχνικός της ΑΕΚ σχολίασε τη χθεσινή ήττα από τον Λεβαδειακό, επιβεβαίωσε ότι θα αποκτηθούν νέοι παίκτες, ενώ έθεσε ως μεγάλο στόχο την πρώτη θέση των πλει-οφ.

Παράλληλα, ο Ουρουγουανός χαρακτήρισε ως μη φυσιολογικό το απόλυτο σερί του Ολυμπιακού, τονίζοντας ότι οι υπόλοιπες ομάδες πρέπει να γίνουν πιο δυνατές για να ανταγωνιστούν τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πογιέτ στο cnn.gr:


Πρώτα απ’όλα καλώς ήρθατε στην Ελλάδα

«Ευχαριστώ».

Οι πρώτες σας εντυπώσεις μετά από περίπου 3 μήνες εδώ;

«Είναι όλα ωραία. Δυστυχώς σήμερα (σ.σ χθες) χάσαμε και δεν είναι καλή η αίσθηση που αφήνουμε, ιδιαίτερα με τον τρόπο που έγινε. Απολαμβάνω όμως μια νέα προπονητική δουλειά, ένα νέο τρόπο ζωής, διαφορετικό ποδόσφαιρο. Είναι μια σπουδαία εμπειρία».

Ποιες είναι οι διαφορές με αυτό που είχατε συνηθίσει σε έναν άλλο;

«Στην Αγγλία ζούσα για 20 χρόνια. Όπως όλοι καταλαβαίνουν ο καιρός είναι τελείως διαφορετικός, υπάρχει ο ήλιος. Είναι απόλαυση εδώ. Να βγαίνεις έξω. Να κάνεις προπόνηση και να περνάς ώρα στο γήπεδο έξω, γιατί οι συνθήκες στο επιτρέπουν. Εκτός από αυτό προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργούν εδώ τα πράγματα. Τι πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε. Τι μπορούμε να πετύχουμε στο μέλλον. Ξέρεις, πράγματα, γιατί με την εμπειρία μου από άλλα μέρη και πρωταθλήματα ίσως μπορώ να βοηθήσω. Είναι διαφορετικά και πάντα μπορείς να πεις την άποψη σου στους ανθρώπους που συνεργάζεσαι». Θέλω να ρωτήσω κάτι. Όλοι οι προπονητές συνήθως λένε ότι θέλουν χρόνο για να περάσουν την φιλοσοφία τους. Εσείς αντίθετα κάνατε συμβόλαιο μόνο μέχρι το καλοκαίρι. Ποιο ήταν το σκεπτικό σας;

«Κοιτάξτε, η ιδέα ήταν η εξής. Πολλές φορές υπογράφεις συμβόλαια για να δείξεις στον κόσμο, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάσαι πάντα από τα αποτελέσματα. Εγώ ήθελα να έρθω εδώ και να δείξω ότι μπορούμε να κάνουμε την ΑΕΚ καλύτερη. Μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια. Ο κόσμος το ξεχνάει αυτό πολύ γρήγορα. Υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται κάτω από εμάς στην βαθμολογία, όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, που ξόδεψαν πολλά χρήματα τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ εμείς δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό. Είμαστε λοιπόν μια ομάδα που έρχεται από την β κατηγορία. Ναι διαθέτουμε παίκτες ποιότητας και τα έχουμε πάει πολύ καλά. Βέβαια υπάρχουν τόσα πολλά για να βελτιώσουμε. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι σε αρκετούς τομείς. Όλα τελικά όμως είναι να αγωνιζόμαστε, να βλέπουμε τα αποτελέσματα και να βελτιωνόμαστε διαρκώς».

Μέχρι τώρα έχετε μια ξεκάθαρη γνώση του ρόστερ. Ποια είναι τα δυνατά σημεία της ομάδας και ποια τα αδύνατα;

«Θα σας πω. Έτσι όπως εγώ βλέπω τα πράγματα. Επαναλαμβάνω είμαστε διαφορετικοί προπονητές, όχι κάποιος καλύτερος ή χειρότερος, αλλά διαφορετικός. Εγώ λοιπόν θέλω να είμαστε μεθοδικοί στο παιχνίδι μας κάθε λεπτό. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το αποτέλεσμα εκείνη την ώρα. Ας πούμε για το ματς με το Λεβαδειακό, στο τελευταίο 20λεπτο που είμαστε πίσω στο σκορ ήμασταν λίγο «πανικόβλητοι» προσπαθώντας να ξαναμπούμε στο ματς. Είναι κάτι λοιπόν που πρέπει να βελτιώσουμε, δεν είχε ξαναπαρουσιαστεί. Μπορείς στην προπόνηση να προσομοιώσεις μια τέτοια κατάσταση; Που οι παίκτες να νιώθουν ότι χάνουν ένα σημαντικό εντός έδρας ματς; Όχι δεν μπορείς. Αυτό λοιπόν μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τους αγώνες. Πρέπει λοιπόν να μιλήσω με τους παίκτες, να τους πείσω και να δω τις αντιδράσεις τους. Γιατί αν δεν βρεθείς στον αγωνιστικό χώρο να δεις τους παίκτες, δεν μπορείς να γνωρίζεις και αν μπορούν να αντιδράσουν (σε τέτοιες καταστάσεις)».

Είστε ικανοποιημένος από την ποιότητα του ρόστερ της ΑΕΚ;

«Νομίζω μέχρι τώρα, ναι είμαστε καλά».

Ξέρετε ότι όλοι φίλαθλοι πάντα θέλουν νέους παίκτες…

«Θα πάρουμε νέους παίκτες. Δεν θέλω να πω αριθμό γιατί είναι unfair. Θα έρθουν νέοι παίκτες, αλλά ταυτόχρονα έχουμε και μεγάλο ρόστερ. Θα πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των ποδοσφαιριστών ταυτόχρονα. Ο μάνατζερ είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Και το πιο δύσκολο είναι όταν πρέπει άνθρωποι να φύγουν ή να βρουν νέα ομάδα. Δεν είναι ωραίο γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και θέλουν να αγωνίζονται για την ΑΕΚ. Είναι όμως η δουλειά μου. Ένα κομμάτι που κάποιοι δεν δίνουν σημασία. Μπορούμε όμως να πούμε ότι είναι ένα δυσάρεστο κομμάτι».

Ο στόχος για την ΑΕΚ αυτή την χρονιά; μια χρονιά που επιστρέφει από 2 δύσκολες σεζόν όπως είπατε. Τι θα σας ικανοποιούσε στο τέλος του πρωταθλήματος;

«Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Να μπούμε στα πλέι-οφ. Ασφαλώς το καλύτερο που θα μπορούσε να μας συμβεί είναι να κερδίσουμε τα πλέι-οφ και να έχουμε την ευκαιρία του ChampionsLeague. Δεν είμαστε όμως μόνοι μας. Είναι και οι άλλες ομάδες που θέλουν να βρεθούν εκεί και θα είναι πολύ ανταγωνιστική διαδικασία. Θα πρέπει λοιπόν να ετοιμάσω την ομάδα ακριβώς για αυτά τα ματς στο τέλος της σεζόν. Μέχρι τότε υπάρχει και το Κύπελλο. Ποιος ξέρει; Το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση που βλέπεις αγώνα με τον αγώνα. Τώρα έχουμε δυο αναμετρήσεις (μέσα-έξω) με τον Λεβαδειακό, που μας κέρδισε σήμερα και θα ναι ενδιαφέρον. Όμως ο βασικός μας στόχος είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στο πρωτάθλημα και να τα καταφέρουμε στα πλέι-οφ».

Υπάρχει κάτι από το Ελληνικό πρωτάθλημα, που δεν σας αρέσει μέχρι τώρα; Γενικά, όχι μόνο για την ΑΕΚ.

«Η βαθμολογική διαφορά του Ολυμπιακού από τους υπόλοιπους. Δεν είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι δεν είναι φυσιολογικό μια ομάδα να έχει 15 στα 15. Δεν συμβαίνει στην Ισπανία, όπου υπάρχει η καλύτερη ομάδα του κόσμου αυτή την στιγμή, η Μπαρτσελόνα. Νομίζω λοιπόν ότι θα ήταν καλό όλοι εμείς οι υπόλοιποι, να γίνουμε πιο δυνατοί και να προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε περισσότερο τον Ολυμπιακό».

Θέλω να σας ρωτήσω, μιας που είπατε για αυτή την διαφορά. Στην Αγγλία είναι αυτές τις ημέρες η Λέστερ στην κορυφή. Κάτι που δεν θα γινόταν ποτέ στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

«Να σας πω όμως. Όταν οι ομάδες έχουν συνέχεια και παίκτες, που βρίσκονται καιρό σε μια ομάδα, αποκτούν χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση, τότε όλα είναι πιθανά. Η Λέστερ δεν κέρδισε κάθε παιχνίδι της και όμως είναι στην κορυφή. Αυτό δείχνει την διαφορά του πρωταθλήματος και του τι τελικά συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα».

Κλείνοντας τι θα μπορούσαμε να ευχηθούμε για τις γιορτές, για τους οπαδούς της ΑΕΚ, τι τους υπόσχεστε;

«Ήθελα να τους δώσω ένα όμορφο δώρο για τα Χριστούγεννα (εν. τη νίκη με τον Λεβαδειακό) αλλά δεν τα κατάφερα. Να θυμόμαστε όμως πάντα. Μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ένα παιχνίδι είναι. Δεν χρειάζεται να «τρελαινόμαστε» για την μπάλα. Περάστε τώρα καιρό με τις οικογένειες σας, χαρείτε τα Χριστούγεννα, και ελπίζω ότι τη νέα χρονιά θα είμαστε πολύ καλύτεροι, από όσο παρουσιαστήκαμε εφέτος».

Α, ο Ζοσέ Μουρίνιο που πάει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

«Α, δεν ξέρω. Εντάξει υπάρχει πολλή κουβέντα, αλλά να ξέρετε ότι στην Αγγλία υπάρχει πάντα πολλή κουβέντα και σενάρια».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.