Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Η Άντερλεχτ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Γιουρόπα Λιγκ: Η Άντερλεχτ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/12/2015 14:21
Η Άντερλεχτ θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Εκτός έδρας το πρώτο ματς.

Το εμπόδιο της Άντερλεχτ θα κληθεί να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός ώστε να προκριθεί στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε στην κλήρωση των «32» της διοργάνωσης.

Η κλήρωση μπορεί να χαρακτηριστεί στα μέτρα του Ολυμπιακού, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» απέφυγαν ισχυρές ομάδες όπως η Ντόρτμουντ, η Σεβίλλη κ.α. Η Άντερλεχτ τερμάτισε στην 3η θέση του περσινού πρωταθλήματος, ενώ τη φετινή σεζόν βρίσκεται –με παιχνίδι λιγότερο- στην 4η θέση της βελγικής λίγκας, όντας στο -6 από την πρωτοπόρο Γάνδη.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει το πρώτο ματς στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι μοβ των Βρυξελλών προκρίθηκαν στους «32» σε απαιτητικό όμιλο με Τότεναμ, Μονακό και Καραμπάγκ, αφήνοντας εκτός τους Μονεγάσκους του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Κέρδισαν με 2-1 την Τότεναμ στην έδρα τους, ενώ έχασαν με το ίδιο σκορ στο Λονδίνο, χάρη σε γκολ του Ντεμπελέ στο 87’. Με «όπλο» τις αντεπιθέσεις, έφυγαν με «διπλό» (2-0) από το Πριγκιπάτο, στο παιχνίδι που έκρινε ουσιαστικά την πρόκριση.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2013/14, όπου ο Ολυμπιακός είχε κάνει το 2x2 κόντρα στους Βέλγους (3-1 και 3-0). Η προηγούμενη αναμέτρηση τους χρονολογείται το μακρινό 1974, όπου οι Πειραιώτες είχαν χάσει με 5-1 το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο, αλλά είχαν νικήσει με 3-0 στη ρεβάνς, χάνοντας τελικά την πρόκριση για ένα γκολ, στο παιχνίδι που έχει μείνει στην ιστορία για την εχθρική διαιτησία του Παλοτάι.

Μίτσελ εναντίον Βαλβέρδε στους «32»


Μάχη δύο πρώην προπονητών του Ολυμπιακού προέκυψε στη φάση των «32» του θεσμού, αφού η Μαρσέιγ του Μίτσελ θα αντιμετωπίσει την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε!

Από την κλήρωση βγήκαν και άλλα σπουδαία παιχνίδια. Ντόρτμουντ-Πόρτο, Φιορεντίνα-Τότεναμ, Σαχτάρ-Σάλκε, Σπόρτινγκ-Λεβερκούζεν, Λάτσιο-Γαλατασαράι και Βιγιαρεάλ-Νάπολι είναι τα ματς που ξεχωρίζουν, ενώ η κάτοχος του τίτλου, Σεβίλλη θα παίξει με την Μόλντε.

Ο Γιούργκεν Κλοπ θα επιστρέψει στη Γερμανία, αφού η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει την Άουγκσμπουργκ του Κώστα Σταφυλίδη. Από την άλλη, η Βαλένθια θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Ραπίντ Βιέννης του Θάνου Πέτσου, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίξει ενάντια στην Μίντιλαντ, που έχει ήδη αποκλείσει μια αγγλική ομάδα, αφού στα πλει-οφ του θεσμού είχε αφήσει εκτός την Σαουθάμπτον.

Τα ζευγάρια των «32»:


Βαλένθια – Ραπίντ Βιέννης
Φιορεντίνα – Τότεναμ
Ντόρτμουντ – Πόρτο
Φενέρμπαχτσε – Λοκομοτίβ Μόσχας
Άντερλεχτ – Ολυμπιακός
Μίντιλαντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άουγκσμπουργκ - Λίβερπουλ
Σπάρτα Πράγας – Κράσνονταρ
Γαλατασαράι – Λάτσιο
Σιόν –Μπράγκα
Σαχτάρ – Σάλκε
Μαρσέιγ – Μπιλμπάο
Σεβίλλη - Μόλντε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Λεβερκούζεν
Βιγιαρεάλ – Νάπολι
Σεντ Ετιέν - Βασιλεία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.