Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σίλβα: «Ανατρέψαμε τα προγνωστικά, θα παλέψουμε για την πρόκριση»

Σίλβα: «Ανατρέψαμε τα προγνωστικά, θα παλέψουμε για την πρόκριση»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/12/2015 20:34
Μπορεί ο Ολυμπιακός να προκρίνεται και σε περίπτωση ήττας κόντρα στην Άρσεναλ, ωστόσο ο Μάρκο Σίλβα ξεκαθάρισε πως στο μυαλό του είναι μόνο ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τετάρτη (9/12) την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχοντας στόχο να «κλειδώσει» την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Μάρκο Σίλβα στάθηκε στο γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανατρέψει τα προγνωστικά στον όμιλο ανέτρεψε και ξεκαθάρισε πως η ομάδα του είναι υποχρεωμένη να παλέψει για ένα θετικό αποτέλεσμα μπροστά στον κόσμο της.

Όσον αφορά για την κατάσταση των Μποτία, Ντα Κόστα, ο Πορτογάλος τόνισε πως θα πάρει την απόφαση του αύριο το πρωί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Πόσο σας επηρεάζει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί ακόμα και με ήττα και πόσο ότι η Άρσεναλ δεν έχει αποκλειστεί από τον όμιλο τα τελευταία δέκα χρόνια;

«Είναι πραγματικότητα ότι έχουμε την ευκαιρία να αποκλείσουμε για πρώτη φορά την Άρσεναλ. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για να το πετύχουμε αυτό. Ποτέ κανένα παιχνίδι, σε καμία διοργάνωση, δεν το προετοιμάζουμε με στόχο να το χάσουμε και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα».

Παρά τις απουσίες η Άρσεναλ είναι ένα δυνατό σύνολο. Αν είχατε τη δυνατότητα να κλειδώσετε κάποιον στα αποδυτήρια θα ήταν κάποιος παίκτης ή ο αντίπαλος προπονητής;

«Είναι κάτι που δεν με απασχολεί και δεν είναι μέρος της δουλειάς μου. Ξέρω ότι θα λείπουν κάποιοι παίκτες της Άρσεναλ και δεν με απασχολεί. Και εμείς στο Λονδίνο πήγαμε με απουσίες και με παίκτες από την Ακαδημία και με παίκτες που έπαιξαν για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρόλα αυτά δεν σταματήσαμε να παλεύουμε. Γιατί λοιπόν η Άρσεναλ να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό;»Η ομάδα είναι έτοιμη να διαχειριστεί ευχάριστες ή δυσάρεστες καταστάσεις; Και δεύτερον το κλειδί είναι η Άρσεναλ να μην έχει την μπάλα στην κατοχή της;

«Γνωρίζουμε πως η Άρσεναλ θέλει να έχει την κυκλοφορία της μπάλας και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει αύριο. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο. Έχουμε σχεδιάσει το παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο. Ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει πολλές φορές. Πρέπει να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος στην τακτική και στο συναισθηματικό κομμάτι. Ξέρω πολύ καλά ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι γι’ αυτό».

Θα θέλατε να μας πείτε αν υπάρχει ενδεχόμενο να αγωνιστεί βασικός ο Μποτία, γιατί υπάρχει πρόβλημα τραυματισμού με τον Ντα Κόστα;

«Αύριο θα εκτιμηθεί η κατάσταση του Ντα Κόστα. Μπορώ να σας πω ότι και οι δύο είναι στην αποστολή, όπως είναι ο Σιόβας και ο Βούρος. Είναι αλήθεια ότι αύριο θα γίνει μία τελική εκτίμηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ντα Κόστα».

Πιστεύετε ότι η πίεση είναι μεγαλύτερη για την Αρσεναλ;

«Όταν έγινε αυτός ο όμιλος με Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντιναμό, νομίζω ότι όλοι ήξεραν ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις. Είναι πολύ όμορφο που θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση αύριο μπροστά στον κόσμο μας. Όπως όλοι γνωρίζουμε τα αποτελέσματα έρχονται μέσα στο γήπεδο. Συμφωνούμε όμως ότι μία ομάδα σαν την Άρσεναλ, που σπανίως βρίσκεται σε αυτή τη θέση και συνήθως έχει εξασφαλίσει την πρόκριση πριν την τελευταία ημέρα των ομίλων, της δημιουργεί μία επιπλέον πίεση. Εμείς δεν νιώθουμε πίεση, νιώθουμε υποχρέωση να παλέψουμε και να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μπροστά στον κόσμο μας».

Πιστεύετε ότι η Άρσεναλ σας υποτίμησε στο παιχνίδι στο Λονδίνο;

«Καταλαβαίνω την ερώτηση, όμως δεν συμφωνώ, δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι τέτοιο. Εμείς είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα που πήραμε στο Λονδίνο και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο. Πριν γίνουν αυτά τα παιχνίδια όλοι γνώριζαν ποιες δύο ομάδες ήταν τα φαβορί. Τώρα, όμως, καταφέραμε να τα ανατρέψουμε. Με πολύ ταπεινότητα και πολύ δουλειά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλό αύριο».

Πιο είναι το μήνυμα στους φίλους του Ολυμπιακού, γιατί και η UEFA στέλνει τον καλύτερο διαιτητή (σ.σ. Ριτσόλι), και κυρίως πιο είναι το συναίσθημα που μπορεί να σας ανοίξει τις πύλες για τους «16»;

«Καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση μπροστά στον κόσμο μας, έχοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα. Είναι πολύ όμορφα αυτά. Είναι σημαντικό ότι και η UEFA δίνει τόση σημασία σε αυτό το ματς. Αυτό που μπορούμε να πούμε στον κόσμο μας είναι ότι θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση και θα παλέψουμε».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.