Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Μπάγερν

Τσάμπιονς Λιγκ: Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Μπάγερν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/11/2015 23:38
Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την Μπάγερν και υπέστη βαριά ήττα με 4-0 στο Μόναχο, κάτι που σημαίνει ότι η πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ θα κριθεί στο ματς με την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Λύγισε απέναντι στην ανώτερη Μπάγερν ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε επίδειξη δύναμης, «καθαρίζοντας» από το πρώτο 20λεπτο την υπόθεση νίκη (4-0), και «σφράγισε» την πρωτιά του ομίλου.

Ντάγκλας Κόστα (8’), Λεβαντόφσκι (16’), Μίλερ (20’) και Κομάν (69’) ήταν οι σκόρερ για τους Βαυαρούς, οι οποίοι δεν απειλήθηκαν σημαντικά από τον Ολυμπιακό και είχαν και άλλες ευκαιρίες (και δοκάρι), παρότι από το 53’ έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Μπαντστούμπερ.

Παρά τη βαριά ήττα, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει την τύχη στα χέρια του, αφού την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μπορεί να προκριθεί ακόμα και με ήττα. Οι «κανονιέρηδες» κέρδισαν με 3-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο (29’ Οζίλ, 33, 69’ Σάντσες΄) και έμειναν ζωντανοί στη μάχη για την πρόκριση.

Για να προκριθεί ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη, ισοπαλία ή ήττα με 1-0 ή 2-1! Αντίθετα, αν η Άρσεναλ πάρει νίκη με 3-2, 4-3, κ.ο.κ ή κερδίσει με δύο γκολ διαφορά και πάνω, θα πάει αυτή στους «16» και οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Μπάγερν
Η Μπάγερν φρόντισε με το… καλημέρα να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και το γκολ δεν άργησε να έρθει... Στο 8’, ο Ρομπέρτο απόκρουσε το σουτ του Μπόατενγκ, όμως ο Ντάγκλας Κόστα πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε την πλήρη υπεροχή, πίεζε συνεχώς την άμυνα του Ολυμπιακού και στο 16’ διπλασίασε το προβάδισμα της με τον Λεβαντόφσκι. Μετά από σουτ του Μίλερ, η μπάλα στρώθηκε στο σώμα του Πολωνού και εκείνος με σουτ νίκησε τον Ρομπέρτο για το 2-0!

Οι Βαυαροί ήταν καταιγιστικοί και στο 20’ πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Μίλερ. Μετά από στραβοκλωτσιά του Κομάν, η μπάλα έφτασε στον Ρόμπεν, ο οποίος γύρισε με το κεφάλι στον Μίλερ και αυτός ανενόχλητος έκανε το 3-0!

Η Μπάγερν συνέχιζε να πιέζει και θα μπορούσε να φτάσει σε ακόμα ένα τέρμα, όμως Λεβαντόφσκι (24’) και Μίλερ (28’) δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν από πλεονεκτική θέση. Στο 32’ ο τραυματίας Ρόμπεν έδωσε τη θέση του στον Κίμιχ και από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έριξαν το ρυθμό μέχρι το ημίχρονο. Η μοναδική φάση του Ολυμπιακού ήρθε στο 43’ με απευθείας φάουλ του Μιλιβόγιεβιτς, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Μπάγερν έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού στο 53’ ο Μπαντστούμπερ έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Ιντέγε και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Αμέσως ο Γκουαρδιόλα απέσυρε τον Λεβαντόφσκι για να βάλει στο ματς τον Μπενατιά, ωστόσο στα επόμενα λεπτά οι Βαυαροί είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ.

Στο 58’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντάγκλας Κόστα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Ολυμπιακού και ένα λεπτό μετά ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Ρομπέρτο. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο 60’, με τον Ιντέγε να επιχειρεί το σουτ εντός περιοχής, ωστόσο η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Νόιερ.

Ο Μάρκο Σίλβα προχώρησε σε διπλή κίνηση στο 67’ ρίχνοντας τους Φορτούνη και Ερνάνι αντί των Κασάμι και Πάρντο, όμως δύο λεπτά μετά ο Κομάν «έγραψε» το 4-0! Μετά από σέντρα του Λαμ, ο Μίλερ πήρε την κεφαλιά από τον Ντα Κόστα και έδωσε στον Κομάν, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Ρομπέρτο και σκόραρε με το κεφάλι.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Μπάγερν είχε την κατοχή της μπάλας και θα μπορούσε να πετύχει ένα 5ο γκολ. Στο 85’ ο Ρομπέρτο νίκησε σε τετ-α-τετ τον Κίμιχ και στις καθυστερήσεις ο Ισπανός γκολκίπερ ακούμπησε τη μπάλα σε σουτ του Μίλερ, στέλνοντας τη στο δοκάρι!

Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Μπαντστούμπερ (58’ κόκκινη), Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Κομάν, Κόστα (72’ Μαρτίνεθ), Ρόμπεν (33’ Κίμιχ), Μίλερ, Λεβαντόφσκι (58’ Μπενατιά).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ομάρ (75’ Σαλίνο), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67’ Φορτούνς), Καμπιάσο, Πάρντο (67’ Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε

Η βαθμολογία:


1. Μπάγερν 12
2. Ολυμπιακός 9
3. Άρσεναλ 6
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.