Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Άλμα» πρόκρισης με σούπερ Πάρντο!

Τσάμπιονς Λιγκ: «Άλμα» πρόκρισης με σούπερ Πάρντο!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/11/2015 23:42
Με τον Πάρντο να περνάει αλλαγή και να πετυχαίνει δύο γκολ (65’, 90’), ο Ολυμπιακός κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Ντιναμό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. «Κλείδωσε» και μαθηματικά η 3η θέση του Γιουρόπα Λιγκ.

Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στην Ντιναμό, έχασαν πέναλτι με τον Φορτούνη για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, ωστόσο ο νεοεισελθόντας Πάρντο έφερε… τούμπα το ματς (2-1), οδηγώντας την ομάδα του Μάρκο Σίλβα στην 3η της σερί νίκη στους ομίλους.

Όλα πήγαιναν «στραβά» για τους Πειραιώτες! Το γκολ του Χόντζιτς (22’), στην μοναδική φάση της Ντιναμό στο πρώτο μέρος, αλλά και το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη (54’) προϊδέαζαν ένα κακό βράδυ για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ωστόσο ο φετινός Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως δεν «μασάει» πουθενά!

Ο Μάρκο Σίλβα έριξε στο ματς τον Πάρντο και ο Κολομβιανός γύρισε μόνος του το ματς, καθώς πέτυχε τα δύο γκολ της ανατροπής (65’, 90’), ενώ κέρδισε και την αποβολή του Πίβαριτς στο 79’! Πραγματικά, μαγικό ματς από τον Πάρντο, ο οποίος έφτασε τα 3 γκολ σε 4 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν από την 4η αγωνιστική το μίνιμουμ, δηλαδή την 3η θέση και το εισιτήριο για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 3η σερί νίκη του, ξέφυγε με +6 από την Άρσεναλ και όλα δείχνουν ότι η πρόκριση θα κριθεί στο ματς των δύο ομάδων, την τελευταία αγωνιστική, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: «Άλμα» πρόκρισης με σούπερ Πάρντο!
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να δώσει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού στο ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο καλές στιγμές με σουτ του Φορτούνη (7’) και κεφαλιά του Ερνάνι (15’), ωστόσο στο 21’ ήρθε το… σοκ!

Ο Πίβαριτς έκανε τη σέντρα για τον Χότζιτς, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Σιόβα και «έγραψε» το 1-0 με κεφαλιά, «παγώνοντας» το «Γ. Καραϊσκάκης». Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν, ωστόσο δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Στο 23’ η κεφαλιά του Σιόβα έφυγε άουτ, ενώ στο 40’ ο Σεμπά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Εντουάρντο από πλάγια θέση.

Με το 1-0 στην πλάτη, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και έψαξε από νωρίς το γκολ που θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσα. Μόλις στο 46’ το σουτ του Κασάμι έφυγε πάνω από την εστία του Εντουάρντο, ενώ στο 53’ ο Ιντέγε κέρδισε πέναλτι, έπειτα από μαγική ενέργεια του Φορτούνη. Ο Έλληνας άσος ανέλαβε την εκτέλεση, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Εντουάρντο, ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσε να σκοράρει με τον γκολκίπερ της Ντίναμο εξουδετερωμένο!

Όλα πήγαιναν άσχημα για τον Ολυμπιακό, ωστόσο στο 64’ ο Μάρκο Σίλβα έκανε την κίνηση… ματ! Ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στο ματς τον Πάρντο αντί του Ερνάνι και ο Κολομβιανός τον δικαίωσε άμεσα, ισοφαρίζοντας το σκορ στο 65’ με τρομερό τελείωμα μέσα από την περιοχή.

Ο Πάρντο δεν έμεινε εκεί, καθώς στο 79’ κέρδισε και την αποβολή του Πίβαριτς, δίνοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό. Ο Σίλβα δεν το σκέφτηκε και έριξε άμεσα δεύτερο επιθετικό (Φίνμπόγκασον) για το γκολ της νίκης.

Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν για το 2ο γκολ και στο 90’ ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον σούπερ Πάρντο! Ο Κολομβιανός έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Εντουάρντο με ωραίο σουτ, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Φορτούνη, βάζοντας… φωτιά στο Φάληρο. Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το ένα πόδι στους «16»!

Οι Πειραιώτες ουσιαστικά θέλουν μόνο μια ισοπαλία στα δύο επόμενα παιχνίδια για να «σφραγίσουν» την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης!

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μποτία (51’ Ντα Κόστα), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Κασάμι (81’ Φινμπόγκασον), Ερνάνι (64’ Πάρντο), Σεμπά, Ιντέγε

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Εντουάρντο, Μάτσελ, Ταραβέλ, Αντολιτς, Μασάδο, Σάντος, Πίβαριτς, Ρογκ, Φερνάντες (88’ Μούσα), Χότζιτς (57’ Ενρίκες), Πιάτσα (80’ Σιγκαλι)

Η βαθμολογία:


1. Μπάγερν 9
2. Ολυμπιακός 9
3. Άρσεναλ 3
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.