Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Δεν τα κατάφερε η Κύπρος, στα μπαράζ η Βοσνία

Προκριματικά Euro: Δεν τα κατάφερε η Κύπρος, στα μπαράζ η Βοσνία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/10/2015 23:52
Η Κύπρος χρειάζονταν μόνο νίκη κόντρα στην Βοσνία για να τερματίσει 3η και να πάει στα μπαράζ, όμως οι Βόσνιοι κέρδισαν με 3-2 στο «ΓΣΠ» και θα διεκδικήσουν αυτοί την πρόκριση για τα τελικά της Γαλλίας.

Μια «χρυσή» ευκαιρία για να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Euro μέσω της διαδικασίας των μπαράζ έχασε η Κύπρος. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου το πάλεψε, ωστόσο ηττήθηκε με 3-2 από την Βοσνία στο «ΓΣΠ» και τερμάτισε στην 5η θέση του ομίλου της.

Η Βοσνία κατάφερε να προκριθεί στην πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα, στο 13ο λεπτό με εκπληκτικό πλασέ του Μετούνιανιν έξω από την περιοχή. Στο 25’, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Ιμπίσεβιτς για το 2-0, ωστόσο στη συνέχεια η Κύπρος αντέδρασε και έφερε… τούμπα το ματς.

Στο 32’ ο Εφραίμ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Μπέγκοβιτς δεν αντέδρασε σωστά και ο Χαραλαμπίδης από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στην Κύπρο, η οποία ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 41’ με ωραία προβολή του Μυτίδη.

Ωστόσο, η Βοσνία εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και απάντησε άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 44’ με κοντινό σουτ του αμαρκάριστου Μεντούνιανιν.

Οι Βόσνιοι είχαν τον έλεγχο στην επανάληψη και στο 67’ πήραν εκ νέου το προβάδισμα με κεφαλιά του Τζούριτς, έπειτα από σέντρα του Λούλιτς. Η Κύπρος πίεσε και είχε κάποιες καλές στιγμές για το 3-3, όμως η Βοσνία άντεξε την πίεση και πήρε τη νίκη που της δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρόκριση μέσω μπαράζ.

Στα άλλα παιχνίδια, το Βέλγιο κέρδισε με 3-1 το Ισραήλ χάρη σε γκολ των Μέρτενς (64’), Ντε Μπρούιν (78’) και Αζάρ (84’), ενώ η Ουαλία επικράτησε με 2-0 της Ανδόρα χάρη σε τέρματα των Ράμσεϊ (50’) και Μπέιλ (86’).

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:


1. Βέλγιο 23
2. Ουαλία 21
---------------------
3. Βοσνία 17
---------------------
4. Ισραήλ 13
5. Κύπρος 12
6. Ανδόρα 0

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.