Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κλοπ: «Η Λίβερπουλ δεν είναι μια απλή ομάδα»

Κλοπ: «Η Λίβερπουλ δεν είναι μια απλή ομάδα»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/10/2015 13:28
Χαρούμενος, ευδιάθετος και γεμάτος όρεξη για δουλειά. Στην πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της Λίβερπουλ ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε ότι ήρθε σε έναν ιδιαίτερο σύλλογο, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι για τους παίκτες να παίζουν με συναίσθημα και χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «Normal One».

Απολαυστικός ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ στην παρουσίαση του ως προπονητής της Λίβερπουλ. Όντας χαμογελαστός καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε περήφανος που βρίσκεται στους «κόκκινους» και τόνισε πως αυτό που τον κέρδισε ήταν το πάθος της πόλης και των οπαδών για το ποδόσφαιρο.

Ο ίδιος απέφυγε τα μεγάλα λόγια, έκανε λόγο για επανεκκίνηση και ότι θέλει μια ομάδα με συναίσθημα και ταχύτητα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές, ενώ αυτοχαρακτηρίστηκε ως «Normal One», διαφοροποιώντας την ατάκα του Μουρίνιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Κλοπ: «Η Λίβερπουλ δεν είναι μια απλή ομάδα»
«Είμαι πίσω στην κούρσα και το να βρίσκομαι εδώ είναι η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσα να φανταστώ στην καριέρα μου. Δεν είναι και τόσο δύσκολη αυτή τη στιγμή η κατάσταση. Η Λίβερπουλ δεν είναι μια συνηθισμένη ποδοσφαιρική ομάδα, είναι ιδιαίτερος σύλλογος. Δεν ήρθα απλά επειδή είναι η Λίβερπουλ. Ήρθα γιατί πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας. Είμαι περήφανος που μου παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία και είναι το κατάλληλο νέο βήμα για την καριέρα μου», δήλωσε αρχικά ο Κλοπ.

Για τους λόγους που τον έκαναν να δεχτεί την πρόταση της Λίβερπουλ: «Με κέρδισε το πάθος της πόλης και των οπαδών για το ποδόσφαιρο. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές μου να νιώσουν από την πρώτη στιγμή αυτή την αλλαγή, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να το δείξουν και στον κόσμο. Δεν είναι μια κανονική ομάδα, είναι κάτι διαφορετικό.

Αυτός ο ιδιαίτερος σύλλογος τα έχει όλα, έχει τα φόντα να πετύχει αυτά που θέλει και πρέπει να ξεκινήσουμε μια νέα διαδρομή τώρα. Ας μη μένουμε στην ιστορία. Η ιστορία είναι μόνο η βάση μας. Θα δούμε πόσο χρόνο θα χρειαστούμε για να παίξουμε όπως πρέπει. Με συναίσθημα και ταχύτητα. Δεν είναι καλή μέρα σήμερα να μιλήσουμε για τεχνικά θέματα. Ας τα πούμε σε μια εβδομάδα για να τα δουλέψω στην προπόνηση
».

Για το τι θα πρέπει να αλλάξει στην ομάδα: «Πρέπει να ξεκινήσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο με συναίσθημα. Δεν γίνεται να παίζεις μπροστά στην καλύτερη ατμόσφαιρα στον κόσμο και να μην παίζεις καλά. Είναι ώρα για ... επανεκκίνηση! Απλά αφήστε μας να δουλέψουμε και δώστε μας λίγο χρόνο... Ας δουλέψουμε με τον ιδιαίτερο τρόπο της Λίβερπουλ και μπορεί μέσα σε μια τετραετία να έχουμε κατακτήσει τον τίτλο. Αν δεν γίνει αυτό θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελβετία…».

Για την ατμόσφαιρα στο «Άνφιλντ»: «Είμαι ρομαντικός με το ποδόσφαιρο. Μου αρέσουν όλες οι τρελές ιστορίες γύρω από το ποδόσφαιρο. Το Άνφιλντ είναι ένα ιδιαίτερο μέρος. Από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου σαν αντίπαλος προπονητής σε αυτό το γήπεδο, σκεφτόμουν πως θα ήταν όταν θα ερχόμουν σαν τεχνικός της Λίβερπουλ».

Για την επιτροπή μεταγραφών: «Ήταν μια κουβέντα που κάναμε για ... 10 δευτερόλεπτα. Μιλήσαμε γι’ αυτό, όμως δεν είμαι ηλίθιος. Για μένα είναι αρκετό που έχω τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τις μεταγραφές. Αλλά και πάλι χρειάζομαι μια ανταλλαγή απόψεων γιατί δεν είμαι κι εγώ...ιδιοφυία, ούτε ξέρω πολλά περισσότερα από τον υπόλοιπο κόσμο. Ωστόσο, δεν πρέπει να μιλάμε για χρήματα αυτή τη στιγμή και για μεταγραφές. Θέλω να δω μαχητικό πνεύμα στην ομάδα. Πρέπει να σκεφτόμαστε το ποδόσφαιρο και όχι τα χρήματα»

Για τον ελεύθερο χρόνο που είχε μετά την αποχώρηση του από την Ντόρτμουντ: «Στον μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μου δεν είχα χρόνο για διακοπές, επομένως ήταν πολύ ωραία. Όμως τώρα είμαι εδώ. Δεν άλλαξαν κάτι μέσα σε τέσσερις μήνες»

Για το πώς περιγράφει τον εαυτό του: «Είμαι φυσιολογικός άνθρωπος... Δεν θέλω να περιγράφω τον εαυτό μου, αλλά είμαι εδώ για να δουλέψω. Είμαι ο ... normal one», και όχι ο special one, όπως είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Για το αν συγκρίνει τον εαυτό του με τους μεγάλους προπονητές της Λίβερπουλ: «Δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με τους ιδιοφυείς προπονητές στην ιστορία της Λίβερπουλ. Είναι ωραίο που ανυπομονείτε για τα επόμενα χρόνια μαζί μου, όμως δεν είναι δουλειά μου για να κάνω αυτό. Κανένας από τους μεγάλους προπονητές δεν είπε στην πρώτη του συνέντευξη ότι θέλει να είναι θρύλος όταν αποχωρήσει από την ομάδα. Πρέπει να δουλέψουμε για το παρόν. Δεν είναι σημαντικό τι λέει ο κόσμος όταν έρχεσαι, αλλά τι λέει ότι φεύγεις».

Για το αν μπορεί να συγκρίνει την Λίβερπουλ με την Ντόρτμουντ: «Είναι αδύνατον να συγκρίνεις τη Λίβερπουλ με την Ντόρτμουντ και δεν είναι σημαντικό να κάνεις κάτι τέτοιο. Στη Ντόρτμουντ κάναμε αυτό που έπρεπε για να δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές όπως έπρεπε. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα στη Λίβερπουλ, όμως με διαφορετικό τρόπο, αφού πρόκειται για διαφορετικές ομάδες. Δεν μπόρεσα να έχω την ομάδα από την προετοιμασία του καλοκαιριού, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό. Πιστεύω στις δυνατότητες των παικτών».



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.