Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Ευτυχώς το μαρτύριο τελειώνει…

Προκριματικά Euro: Ευτυχώς το μαρτύριο τελειώνει…

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/10/2015 23:43
Η Ελλάδα γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά με 3-1 στην έδρα της Β. Ιρλανδίας, μένοντας οριστικά στην τελευταία θέση του ομίλου. Ντέιβις (35’, 58’) και Μαγκένις (49’) τα γκολ για τους Βρετανούς που προκρίθηκαν στο Euro 2016, μείωσε με Αραβίδη (86’) η Εθνική.

Στις 11 Οκτωβρίου του 2003, η Ελλάδα νίκησε με 1-0 την Β. Ιρλανδία και πήρε την πρόκριση για το θρυλικό Euro 2004. Σήμερα (8/10), δώδεκα χρόνια μετά, τα πράγματα αντιστράφηκαν, αφού οι Βρετανοί κέρδισαν με 3-1 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Μπέλφαστ και πανηγύρισαν την πρώτη τους πρόκριση σε τελική φάση Euro.

Η «γαλανόλευκη» γνώρισε 6η ήττα στα τελευταία εννέα παιχνίδια, αγνοεί ακόμα τη νίκη και θα τερματίσει στην τελευταία θέση του ομίλου, πίσω και από τα Ν. Φερόε. Η Εθνική μας ομάδα έμεινε για 12 αγώνες χωρίς νίκη και έγραψε ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ σ’ αυτή την εφιαλτική προκριματική φάση, η οποία (ευτυχώς για μας) τελειώνει την Κυριακή…

Προκριματικά Euro: Ευτυχώς το μαρτύριο τελειώνει…
Η Β. Ιρλανδία μπήκε πιο ορεξάτα στο ματς, απείλησε στο 4’ με σουτ του Νόργουντ και στο 24’ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν το σουτ του Μαγκένις κόντραρε στον Μόρα και έφυγε κόρνερ. Από την πλευρά της, η Ελλάδα είχε δύο καλές στιγμές με κεφαλιές των Τζιόλη (15’) και Μόρα (33’), όμως ο Μακγόβερν δήλωσε «πάρων».

Οι γηπεδούχοι, που είχαν εκτός τον πρώτο τους σκόρερ, Λάφερτι, έψαχναν με υπομονή το γκολ και το πέτυχαν στο 35’ με τον Ντέιβις, ο οποίος ξεχάστηκε από την ελληνική άμυνα και «έγραψε» το 1-0 με κοντινή προβολή.

Η Εθνική μας ομάδα θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 44’, έχοντας δοκάρι με σουτ του Μήτρογλου. Το 1-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου και στην επανάληψη η Β. Ιρλανδία «κλείδωσε» τη νίκη. Στο 49’, έπειτα από κόρνερ του Νόργουντ, ο Μαγκένις πήρε την κεφαλιά από τον Τζιόλη και «έγραψε» το 2-0.

Η ομάδα του Κώστα Τσάνα δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 58’ δέχτηκε τρίτο γκολ με κεφαλιά του Ντέιβις σχεδόν από το ύψος της μεγάλης περιοχής!

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές για ένα τέταρτο γκολ, ωστόσο η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει για το τελικό 3-1 στο 86’, φτάνοντας τα τρία γκολ στην προκριματική φάση (ένα περισσότερο από το Γιβλαρτάρ!). Ο Τοροσίδης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Αραβίδης με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Ελλάδα: Καρνέζης - Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Χολέμπας - Τζιόλης, Σάμαρης – Καρέλης (64’ Μάνταλος), Κονέ (71’ Πέλκας), Αραβίδης – Μήτρογλου (76’ Αθανασιάδης)

Β. Ιρλανδία: Μακγκόβερν, Μακνέρ (Μακάλοχ), Μακόλεϊ, Κάθκαρτ, Μπραντ, Έβανς, Γουόρντ (81' Μακγκίν), Ντάλας, Νόργουντ, Ντέιβις, Μαγκένις (78’ Μπόις).

Μάχη Ρουμανίας-Ουγγαρίας για τη 2η θέση


Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου, η Ρουμανία ήρθε ισόπαλη 1-1 κόντρα στην Φινλανδία χάρη σε γκολ του Χόμπαν (90+1’) και δεν επέτρεψε στην Ουγγαρία να την πιάσει στη 2η θέση μετά τη δύσκολη νίκη (2-1) των Ούγγρων απέναντι στα Ν. Φερόε.

Με τη νίκη της, η Ουγγαρία εξασφάλισε την 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ και μπορεί να ελπίζει για την 2η θέση και την απευθείας πρόκριση, όντας στο -1 από την 2η Ρουμανία. Την τελευταία αγωνιστική, οι Ρουμάνοι παίζουν στην έδρα των Ν. Φερόε και οι Ούγγροι στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στην Ελλάδα. Πιο εύκολο φαίνεται ότι είναι το έργο της Ουγγαρίας απέναντι σ’ αυτή την Εθνική…

Η βαθμολογία:


1. Β. Ιρλανδία 20
2. Ρουμανία 17
3. Ουγγαρία 16
4. Φινλανδία 11
5. Ν. Φερόε 6
6. Ελλάδα 3


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.