Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μόρας: «Μετά τον Σάντος υπάρχει θέμα νοοτροπίας...» (video)

Μόρας: «Μετά τον Σάντος υπάρχει θέμα νοοτροπίας...» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/10/2015 00:11
Ξέσπασε ο Βαγγέλης Μόρας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Εθνικής με την Β. Ιρλανδία. «Ο ένας δεν σεβόταν τον άλλο και κάπου εκεί όλο το πράγμα χάθηκε», τόνισε.

Η Εθνική αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (8/10, 21:45) την Βόρεια Ιρλανδία, στο προτελευταίο παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro 2016.

Η «γαλανόλευκη» δεν έχει πιθανότητες για την πρόκριση, ωστόσο ο Βαγγέλης ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (7/10), απαντώντας σε ερώτηση ότι κανείς δεν ασχολείται με το ματς της Πέμπτης.

Ο αμυντικός της Βερόνα δήλωσε ότι δεν θέλει να επιστρέφει στην ομάδα του και «να γελοιοποιούμαι. Με ενοχλεί να γυρίσω στην ομάδα και να με δουλεύουν και να μου λένε πάλι χάσατε; ».

Ο έμπειρος στόπερ παραδέχτηκε πως η κατάσταση είναι τραγική, ενώ κατηγόρησε κάποιους παίκτες της Εθνικής για έλλειψη επαγγελματισμού: «Δεν σέβονταν ο ένας δεν σεβόταν τον άλλο, ο ένας ένιωθε υπεράνω του άλλου και κάπου εκεί το όλο πράγμα χάθηκε…».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μόρα στη συνέντευξη Τύπου:


«Υπάρχει αδιαφορία; Ήρθαμε για διακοπές; Μπορούν να το βλέπουν έτσι και κάποιοι παίκτες. Έχουμε φτάσει σε τραγική κατάσταση. Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι την ερώτηση. Δεν μπορώ να το φανταστώ ότι κάποιος αύριο θα μπει στο γήπεδο και δεν θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο από μας. Πόσο πιο χαλιά μπορούμε να πάμε; Να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον αγνό φίλαθλο. Θα αποδείξω το 200%. Δεν θέλω να γελοιοποιούμαι άλλο. Ας σταματήσουμε τις άσχημες κριτικές, τις ειρωνείες. Η εικόνα μας είναι τραγική, το δεχόμαστε. Ας προσπαθήσουμε αύριο να αποδείξουμε ότι δεν ήρθαμε για διακοπέςΕγώ δεν είμαι σίγουρος ότι μαθηματικά θα κάνουμε μία νίκη. Όποιος δεν το έχει καταλάβει, κακό του κεφαλιού του. Μιλάμε για την Εθνική ομάδα, όχι για σύλλογο. Ο καθένας ζορίζεται ότι βρισκόμαστε τόσο χαμηλά. Με ενοχλεί να γυρίζω στην ομάδα μου και να με κοροϊδεύουν και να μου λένε πάλι χάσατε; Γιατί πας; Ακόμα και για πλάκα… Όλοι μας φταίμε… Και εσείς φταίτε, και εμείς φταίμε. Η κατάσταση είναι τόσο κακή. Έχουμε φτάσει στον πάτο, οπότε αύριο ας το δούμε σαν έναν μεμονωμένο παιχνίδι. Θα μας βοηθήσει ψυχολογικά για τα επόμενα ματς, βαθμολογικά δεν έχουμε να πάρουμε κάτι.

Είναι φυσιολογικό να σε αντιμετωπίζουν έτσι. Δεν είναι εύκολο να αναλύσουμε τι έφταιξε. Δεν μπαίνω στη διαδικασία στο πώς σκέφτεται ο καθένας και πόσο έχει πικραθεί για την κατρακύλα. Τι κάνουμε από εδώ και πέρα μετράει. Τι μπορώ να δώσω; Εγώ είμαι 34 ετών και περιμένω πώς και πώς την κλήση. Είναι τιμή για μένα και έτσι πρέπει να το βλέπει ο καθένας. Αυτό κάπου χάθηκε… Στην πορεία κάποιοι παίκτες νιώθαμε σίγουροι, μπορεί και εγώ. Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας κουδουνάκι. Υπάρχει θέμα νοοτροπίας των ποδοσφαιριστών μετά τον Σάντος. Δεν έχει να κάνει με τους άλλους προπονητές, μην τρελαθούμε…

Κάποια πράγματα τα θεωρώ δεδομένα. Δεν μπορώ να πω σε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο εξωτερικό τι σημαίνει να παίζεις για την Εθνική. Την έχει την εμπειρία, πρέπει να καταλάβει μόνος του τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας, να δίνεις το 100% στην προπόνηση. Σ’ έναν νέο, ναι, μπορώ να το πω. Σ’ έναν νέο που έρχεται από το κατώτερο πρωτάθλημα που υπάρχει, το ελληνικό... Πρέπει να σέβεσαι το εθνόσημο, να σέβεσαι την ομάδα, αυτό που κάνεις, τους συμπαίκτες του. Σε μια φάση χαθήκαμε, ο ένας δεν σεβόταν τον άλλο, ο ένας ένιωθε υπεράνω του άλλου και κάπου εκεί το όλο πράγμα χάθηκε… Μπορούμε να το ξαναβρούμε; Από εκεί ο καθένας πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να βρει τα κίνητρα που χρειάζεται
».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.