Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Άλωσε» το «Βιθέντε Καλντερόν» η Μπενφίκα

Τσάμπιονς Λιγκ: «Άλωσε» το «Βιθέντε Καλντερόν» η Μπενφίκα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/10/2015 01:03
Η Μπενφίκα κέρδισε με 2-1 την Ατλέτικο στην Μαδρίτη και την υποχρέωσε στην πρώτη της εντός έδρας ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον Δεκέμβριο του 2009!

Με τον Σάμαρη βασικό και τον Μήτρογλου να μπαίνει ως αλλαγή, η Μπενφίκα πήρε μεγάλη νίκη με ανατροπή (2-1) στην έδρα της Ατλέτικο και έκανε το «2 στα 2» στον 3ο όμιλο.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε μπήκε δυνατά στο ματς και στο 24’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Κορέα, ο οποίος σκόραρε στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Η Μπενφίκα δεν πτοήθηκε και στο 37’ κατάφερε να ισοφαρίσει με διαγώνιο σουτ του Γκαιτάν, βάζοντας τέλος στο σερί 7 αγώνων της Ατλέτικο χωρίς να δεχτεί γκολ στο γήπεδο της.

Την ανατροπή ολοκλήρωσε στο 51’ ο Γκουέντες, ο οποίος έγινε ο νεότερος Πορτογάλος (18 ετών και 305 ημερών) που βρίσκει δίχτυα σε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ατλέτικο προσπάθησε να απαντήσει και είχε διπλή ευκαιρία με Τιάγκο και Κορέα, όμως ο Ζούλιο Σέζαρ κράτησε το 2-1 μέχρι το φινάλε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπενφίκα έγινε η πρώτη ομάδα που περνάει από το «Βιθέντε Καλντερόν» σε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ μετά την Πόρτο (2009).

Ιστορικός βαθμός για Αστάνα


Τσάμπιονς Λιγκ: «Άλωσε» το «Βιθέντε Καλντερόν» η Μπενφίκα
Ιστορία έγραψε η Αστάνα, αφού η ομάδα από το Καζακστάν ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Γαλατασαράι στην έδρα της και πήρε το πρώτο βαθμό της ιστορίας της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Γαλατά είχε την υπεροχή και στο 31’ κατάφερε να προηγηθεί με μακρινό σουτ του Κίσα. Η Αστάνα όμως δεν τα παράτησε και στο 77’ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 χάρη σε αυτογκόλ του Μπαλτά.

Η απάντηση των Τούρκων ήρθε στο 86’, όταν ο Γκουμούς έβγαλε τη σέντρα και ο Έριτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 2-1 για τους φιλοξενούμενους.

Η Αστάνα ωστόσο «χτύπησε» ξανά, ισοφαρίζοντας για το τελικό 2-2 στο 89’! Ο Μουσλέρα έκανε το λάθος, ο Κάνιας έκανε τη κεφαλιά και το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Καρόλ, ο οποίος δεν μπόρεσε να σώσει τη μπάλα στη γραμμή.

Μάλιστα η Αστάνα έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που τα πρώτα της δύο γκολ στο θεσμό είναι… αυτογκόλ.

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Μπενφίκα 6
2. Ατλέτικο 3
3. Αστάνα 1
4. Γαλατασαράι 1




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.