Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αναστασίου: «Να βρούμε δύναμη και κουράγιο»

Αναστασίου: «Να βρούμε δύναμη και κουράγιο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/8/2015 00:39
Εμφανώς στεναχωρημένος από τον ντροπιαστικό αποκλεισμό του Παναθηναϊκού ήταν ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου. «Να βρούμε δύναμη και κουράγιο» για τη συνέχεια, τόνισε.

Στα «χαζά» λάθη της ομάδας του και στις χαμένες ευκαιρίες απέδωσε τον αποκλεισμό από την Καμπάλα ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο Έλληνας τεχνικός, εξέφρασε την απογοήτευση του για τον ντροπιαστικό αποκλεισμό των «πρασίνων», ωστόσο τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες και έδωσε σύνθημα για ανάκαμψη.

Να σημειωθεί πως μετά το παιχνίδι ο Γιάννης Αλαφούζος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Γιάννη Αναστασίου, αποκλείοντας το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του από την ομάδα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου:


«Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, ήξερα πως τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν τα όσα έλεγα. Ξεκινήσαμε αρκετά καλά, χάσαμε ευκαιρίες, είχαμε δοκάρια και στην πρώτη επίθεση δεχθήκαμε γκολ. Στο ημίχρονο ήμασταν 1-1, ένα σκορ που δεν ταίριαζε βάσει της εικόνας του παιχνιδιού. Μας έλλειψε για ακόμα μια φορά το εύκολο γκολ.

Στο δεύτερο είπα να μπούμε με σύνεση με μυαλό και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα κάνουμε. Αντ' αυτού δεχθήκαμε ένα δεύτερο χαζό γκολ και δυστυχώς τα λάθη στην Ευρώπη τιμωρούνται. Αντιδράσαμε, ισοφαρίσαμε, αλλά στο τέλος το καθαρό μυαλό, η πίεση δεν είχαμε τα εφόδια. Δεν έχω παράπονο απ' την προσπάθεια των παιδιών. Δούλεψαν, προσπάθησαν, αλλά χάνουμε πολλές ευκαιρίες και δεν σημειώνουμε εύκολο γκολ
».Για τη συνέχεια: «Είναι δύσκολη στιγμή για όλους μας, για το κλαμπ, θέλαμε να παίξουμε Ευρώπη, δεν μας αρέσει αλλά πρέπει να συμβιβαστούμε. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη εν όψει Κυριακής και τις επόμενες μέρες να δουλέψουμε πιο πολύ και να διορθώσουμε αδυναμίες και λάθη. Κάνουμε πολλά καλά πράγματα αλλά έχουμε και πολλά άσχημα. Πρέπει να βρούμε δύναμη για τα επόμενα ματς, αρχής γενομένης από την Κυριακή και να κοιτάξουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να μειώσουμε τα λάθη μας.

«Είναι δύσκολο να συνέλθεις μετά από τέτοια κατάσταση. Έχεις όμως παιχνίδια που ακολουθούν, να κερδίσουμε παιχνίδια, σίγουρα οι νίκες θα απαλύνουν κάποια πράγματα, αλλά σίγουρα κι ένας τέτοιος αποκλεισμός από την Ευρώπη είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα... Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να βρούμε δύναμη και κουράγιο και να εμφανιστούμε όπως πρέπει. Έχουμε καλή ομάδα, δυνατότητες, πρέπει να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα»
»

Για το δεύτερο μέρος: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θέλαμε. Καταναλώσαμε πολλή ενέργεια και τρεξίματα και έπρεπε να το διαχειριστούμε σωστά. Το ελέγχαμε το ματς και δε νομίζω πως είχαμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα, απλά δεν τελειώσαμε τις φάσεις και δεχθήκαμε δύο γκολ σε τρεις φάσεις. Επιβάλλεται να 'χουμε καλύτερη αμυντική συμπεριφορά όταν κάνουμε επίθεση και να είμαστε πιο... αδίστακτοι επιθετικά, πιο σκληροί».

Για το αν θα έκανε άλλη προσέγγιση στο ματς: «Δεν νομίζω. Σαν παιχνίδι φάνηκε καθαρά πως κυριαρχήσαμε. Είχαμε 19 τελικές, κατοχή, δεν μπορούμε να πούμε πως δεν είχαμε προσέγγιση τακτική. Σίγουρα μετά από μια ήττα φταίνε πάρα πολλά πράγματα. Έχουμε μια τάση, δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω, σε κάθε πρώτη επίθεση που κάνουν οι αντίπαλοί μας, δεχόμαστε γκολ. Μιλάμε για συγκέντρωση, για αποφασιστικότητα... Δεν θέλω να ψάξω δικαιολογίες γι' αυτό, είναι καθαρά θέμα προσήλωσης σε αυτό που κάνουμε και δουλειάς. Το έχουμε πει, το λέμε, το ξαναλέμε, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να γίνουμε καλύτεροι αυτοί που είμαστε».

Το μήνυμα του στον κόσμο: «Στήριξαν και στηρίζουν από την πρώτη μέρα. Καταλαβαίνω τη στεναχώρια τους αλλά κι εμείς στην ίδια θέση βρισκόμαστε. Αυτό που θα τους υποσχεθούμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να φέρνουμε νίκες, να τους δώσουμε χαρά. Ξέρω πως η ευρωπαϊκή πορεία είναι σημαντική για το κλαμπ, για όλους, δυστυχώς είναι άσχημες αυτές οι στιγμές, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, με πίστη σε αυτό που έχουμε θέσει σαν στόχο. Δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά να κοιτάξουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Πρέπει να περιοριστούν τα πολλά λόγια από όλους μας».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.