Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Η Μπιλμπάο έριξε τεσσάρα στην Μπαρτσελόνα! (video)

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Η Μπιλμπάο έριξε τεσσάρα στην Μπαρτσελόνα! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/8/2015 00:49
Θρίαμβος για Μπιλμπάο στον πρώτο τελικό για το ισπανικό Σούπερ Καπ. Με τον Αντούριθ να πετυχαίνει χατ-τρικ, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κέρδισε με 4-0 την Μπαρτσελόνα στο «Σαν Μαμές» και είναι «αγκαλιά» με το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της μετά από 31 χρόνια.

Μπορεί στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ η Μπαρτσελόνα να μην πλήρωσε τα αμυντικά κενά κόντρα στην Σεβίλλη, ωστόσο δεν έγινε το ίδιο απέναντι στην Μπιλμπάο. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε διέλυσε με 4-0 τους «μπλαουγκράνα» στο «Σαν Μαμές» και πηγαίνει με τεράστιο προβάδισμα στο «Καμπ Νου» για τη ρεβάνς των δύο ομάδων.

Οι Βάσκοι άνοιξαν το σκορ στο 14’ με εκπληκτικό τέρμα του Σαν Χοσέ, ο οποίος πέτυχε ένα από τα κορυφαία γκολ της σεζόν! Ο Τερ Στέγκεν έκανε το γέμισμα, στέλνοντας την μπάλα στον Ισπανό και αυτός με σουτ με τη μία σχεδόν από το κέντρο, την έστειλε στα δίχτυα του Γερμανού που ήταν εκτός θέσης.

Τη… σκυτάλη πήρε ο Αντούριθ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ και έγινε ο πρώτος παίκτης που τα καταφέρνει κόντρα στην Μπαρτσελόνα, μετά τον Ντιέγκο Φορλάν το 2005.

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Η Μπιλμπάο έριξε τεσσάρα στην Μπαρτσελόνα! (video)
Στο 53’ ο Ισπανός νίκησε στον αέρα τον Μασεράνο και «έγραψε» το 2-0, ενώ στο 62’ εκμεταλλεύτηκε τα… παιδικά λάθη της άμυνας των Καταλανών και ανέβασε τον δείκτη του σκορ. Ο ίδιος ολοκλήρωσε το χατ-τρικ στο 68’, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 από το σημείο του πέναλτι.

Σε αντίθεση με το ματς κόντρα στην Σεβίλλη, η Μπαρτσελόνα ήταν κακή στην επίθεση και απείλησε σε ελάχιστες περιπτώσεις την εστία του Ιραιθόθ. Μια από αυτές ήταν στο 45’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι, όμως ο Ισπανός γκολκίπερ πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση και κράτησε το μηδέν.

Στο 49’ ο Πέδρο σημάδεψε το δοκάρι της Μπιλμπάο και ένα λεπτό μετά ο Ιραιθόθ απόκρουσε το σουτ του Μέσι στην τελευταία καλή στιγμή της Μπαρτσελόνα, η οποία δέχτηκε τέσσερα γκολ για δεύτερο σερί παιχνίδι για πρώτη φορά μετά το 2001 (κόντρα σε Βιγιαρεάλ και Σαραγόσα –και τα δύο έληξαν 4-4).

Πλέον η ομάδα του Ενρίκε καλείται να κάνει το τέλειο παιχνίδι στη ρεβάνς του «Καμπ Νου» (17/8) εάν θέλει να κάνει την ανατροπή και να παραμείνει στο κυνήγι των έξι τίτλων. Το σίγουρο είναι ότι η Μπιλμπάο είναι «αγκαλιά» με το πρώτο τρόπαιο της ιστορία της μετά από 31 χρόνια και θα μπορούσαμε να μιλάμε για σίγουρη κατάκτηση του Σούπερ Καπ εάν ο αντίπαλος δεν ήταν ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.