Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στον ΠΑΟΚ για τέσσερα χρόνια ο Ζάιρο

Στον ΠΑΟΚ για τέσσερα χρόνια ο Ζάιρο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/8/2015 15:21
Την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού Ζάιρο ντε Μασέδο ντα Σίλβα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ.

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και επίσημα ο Ζάιρο ντε Μασέδο ντα Σίλβα ή απλώς… Ζάιρο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον «δικέφαλο του Βορρά».

Ο 23χρονος μπορεί να καλύψει και τις τρεις θέσεις της επίθεσης και την περασμένη σεζόν είχε 13 γκολ και 11 ασίστ σε 34 παιχνίδια με τη φανέλα της νταμπλούχου Σλοβακίας Τρέντσιν.

Η ανακοίνωση:


Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ζάιρο ντε Μασέδο ντα Σίλβα από την νταμπλούχο Σλοβακίας Τρέντσιν.

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το τετραετούς διάρκειας συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο. Ο Ζάιρο, ο οποίος καλύπτει και τις τρεις θέσεις της επίθεσης θα βρίσκεται από αύριο Κυριακή (09.08) στη διάθεση του Ίγκορ Τούντορ.

Το βιογραφικό του:


Ο Βραζιλιάνος επιθετικός προέρχεται από τα Τμήματα Υποδομής της Μποταφόγκο. Το 2011 είχε έρθει στην Ευρώπη προκειμένου να συμμετάσχει σε φιλικό τουρνουά για λογαριασμό του Άγιαξ και αναδείχτηκε παίκτης της διοργάνωσης.

Εκείνη την εποχή ο Zάιρο, σύμφωνα με τους ειδικούς, συγκαταλεγόταν στα 45 κορυφαία ταλέντα της χώρας του, ωστόσο στάθηκε άτυχος. Τραυματίστηκε στο πόδι κι έμεινε για αρκετό διάστημα εκτός δράσης χάνοντας την ευκαιρία να πάρει μεταγραφή στην Ευρώπη.

Επέστρεψε στην Μποταφόγκο κι έκανε νέο ξεκίνημα μέσω της μικρότερης Μαντουρέιρα στην οποία παραχωρήθηκε δανεικός. Τον Ιανουάριο του 2014 η σλοβάκικη Τρέντσιν – η οποία είναι αδερφοποιημένη με τον Άγιαξ – του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει στην Ευρώπη και ν’ αποδείξει πως μπορεί να δικαιώσει τις προσδοκίες που τον συνόδευαν.

Ο Zάιρο δεν άργησε να δείξει το ταλέντο του. Σκόραρε στο ντεμπούτο του κόντρα στη Ζίλινα και καθιερώθηκε στην 11άδα. Τη σεζόν 2014-15 ο 23χρονος εξελίχθηκε στο αστέρι των Σλοβάκων και τους οδήγησε στην κατάκτηση των πρώτων τίτλων στην ιστορία του συλλόγου.

Η Τρέντσιν κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Zάιρο να σημειώνει 12 γκολ και να μοιράζει 10 ασίστ. Με τους Σλοβάκους ο Βραζιλιάνος, ο οποίος αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, σε 47 συμμετοχές πέτυχε 14 γκολ κι έδωσε 13 ασίστ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.