Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: «Σφράγισε» την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Γιουρόπα Λιγκ: «Σφράγισε» την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/8/2015 22:58
Την πρόκριση στα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Σπάρτακ Τρνάβα στη Σλοβακία και «σφράγισε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση μετά και το 1-0 της Τούμπας.

Ένα βήμα μακριά από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ απέχει, πλέον, ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Σπάρτακ Τρνάβα στην Σλοβακία και θα δώσει το «παρών» στην αυριανή κλήρωση της Νιόν για τα πλει-οφ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν το σκορ της Τούμπας με εύστοχο πέναλτι του Σάμπο στο 35’, όμως ο Κωνσταντινίδης ισοφάρισε σε 1-1 στο 48’, δίνοντας ξανά σκορ πρόκρισης στους Θεσσαλονικείς.

Ο Σκόνδρας αποβλήθηκε στο 67’ με κόκκινη κάρτα για εκτός φάσης χτύπημα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ κράτησε το 1-1 μέχρι το φινάλε και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα πλει-οφ.

Το ματς:


Γιουρόπα Λιγκ: «Σφράγισε» την πρόκριση ο ΠΑΟΚ
Η Σπαρτάκ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του ΠΑΟΚ, όμως οι παίκτες του Τούντορ είχαν σωστές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο και δεν κινδύνεψαν από τους γηπεδούχους.

Μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν και είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Στο 11’ ο Πέλκας έβγαλε ωραία στον Μακ, με τον Σλοβάκο να περνάει και τον τερματοφύλακα, όμως άνοιξε τη μπάλα και αστόχησε από πλάγια θέση.

Ένα λεπτό μετά ο Κάτσε δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα στον Κάμεναρ. Στο 13’ ο Αλβανός απείλησε ξανά με σουτ, όμως ο γκολκίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε.

Ο ΠΑΟΚ έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, ωστόσο όλα άλλαξαν στο 33’ όταν ο διαιτητής έδειξε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε μια πολύ περίεργη φάση. Ο Όλσεν είχε μπλοκάρει την μπάλα, είδε τον Σάμπο να πηγαίνει επάνω του και σήκωσε το γόνατο του πάνω στον αντίπαλο επιθετικό. Ο διαιτητής έδειξε άσπρη βούλα και ο Σάμπο άνοιξε το σκορ για την Σπαρτάκ στο 35ο λεπτό!

Ο «δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε από το… πουθενά πίσω στο σκορ, ωστόσο δεν πτοήθηκε και είχε μεγάλη ευκαιρία για να απαντήσει άμεσα. Στο 38’ ο Κάτσε έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Κάμεναρ έδιωξε πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια το σουτ του Πέλκα κόντραρε στον πεσμένο Μυστακίδη.

Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να πάνε με την ισοπαλία στα αποδυτήρια, ωστόσο σκόραραν με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας ξανά σκορ πρόκρισης. Μετά από ωραία προσπάθεια του Κοροβέση στο 48’, η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντινίδη, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ομάδα του Τούντορ θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ, έχοντας χαμένο τετ-α-τετ στο 54’ με τον Μακ, ενώ το σουτ του Πέλκα στο 56’ έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κάμεναρ.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο, ωστόσο οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 67’, όταν ο Σκόνδρας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στο σώμα του Χάρμπα εκτός φάσης. Οι Σλοβάκοι κέρδισαν μέτρα και πίεσαν για να ξαναπάρουν το προβάδισμα, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Όλσεν. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο ΠΑΟΚ θα μπει στη αυριανή κλήρωση για τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Σπάρτακ Τρναβα: Κάμεναρ, Νίκολιτς, Μπόρτελ, Γκρέσακ, Τοτ, Κασάδο (Μπάες 79΄), Σάμπο, Γιάντεσκα, Μίκοβιτς, Χαλίλοβιτς (Μίκινιτς 79΄), Βόιτους (Χάρμπα 62΄).

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Κωνσταντινίδης, Κόστα, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κάτσε (81΄ Σαββίδης), Τζιόλης, Πέλκας, Κοροβέσης, Μακ, Μυστακίδης (Κουλούρης 57΄-Πούγγουρας 69΄)



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.