Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Έγραψε ιστορία η Σκεντερμπέου

Έγραψε ιστορία η Σκεντερμπέου

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/8/2015 15:24
Ιστορία έγραψε η αλβανική Σκεντερμπέου, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα της γειτονικής χώρας που προκρίθηκε στα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ!

Στα χνάρια της Εθνικής Αλβανίας βαδίζει η Σκεντερμπέου! Οι πρωταθλητές Αλβανίας κέρδισαν με 2-0 την πρωταθλήτρια Μολδαβίας Μιλσάμι και προκρίθηκαν στα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Πρόκειται για την πρώτη ομάδα από τη γειτονική χώρα που προκρίνεται στα πλει-οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και απέχει ακόμα ένα βήμα από τους «χρυσοφόρους» ομίλους.

Φυσικά το έργο της δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αφού θα στα πλει-οφ θα αντιμετωπίσει μια εκ των Βασιλεία, Σέλτικ, ΑΠΟΕΛ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ωστόσο, η αλβανική ομάδα έχει ήδη γράψει ιστορία, αφού με την πρόκριση έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία ομάδα της γειτονικής χώρας!

Έγραψε ιστορία η Σκεντερμπέου
Πρωταγωνιστής και στις δύο αναμετρήσεις με την Μιλσάμι ήταν ο διεθνής φορ, Χαμντί Σαλίχι, ο οποίος σκόραρε τρία γκολ. Ο Αλβανός επιθετικός είχε φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου τη σεζόν 2004-05 ενώ στη συνέχεια είχε αξιοσημείωτη καριέρα στην Αυστρία με τις Ριντ και Ραπίντ Βιέννης.

Στον πάγκο της Σκεντερμπέου βρίσκεται ο Μιρέλ Γιόσα, ο οποίος είχε αγωνιστεί σε Καβάλα και Άρη, ενώ παίκτης της ομάδας είναι και ο πρώην άσος του Άρη, Κρίστι Βανγκέλι. Πέρασμα από την Ελλάδα έχει επίσης ο Λούλα (Πανιώνιος) και ο αρχηγός Σκέμπι (Εθνικός Αστέρας).

Η Σκεντερμπέου είναι πρωταθλήτρια τα τελευταία 5 χρόνια και έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο το 2011.Τις δύο πρώτες σεζόν αποκλείστηκε στον 2ο προκριματικό γύρο από ΑΠΟΕΛ και Ντεμπρετσένι, ενώ τη σεζόν 2013-14 απέκλεισε την Νεφτσί Μπακού, αλλά αποκλείστηκε στη συνέχεια από τη Σαχτιόρ Καραγκαντί.

Παρόλα αυτά βρέθηκε στα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, χάνοντας στα πέναλτι την πρόκριση για τους ομίλους από τη Τσερνομόρετς! Την περασμένη σεζόν αποκλείστηκε από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ενώ φέτος ξεπέρασε το εμπόδιο της Κρουσέιντερς στον 2ο προκριματικό γύρο, πριν το νέο θρίαμβο κόντρα στη Μιλσάμι.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.