Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Προβάδισμα παρά τις… αντιξοότητες για ΠΑΟΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Προβάδισμα παρά τις… αντιξοότητες για ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/7/2015 22:13
Με γκολ του Λούκας στο 82’, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 την Σπάρτακ Τρνάβα στην Τούμπα και απέκτησε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης ενόψει τα ρεβάνς στη Σλοβακία. Από το 2ο λεπτό με δέκα παίκτες ο «δικέφαλος του Βορρά» λόγω αποβολής του Βίτορ.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από το 2ο λεπτό αλλά και την εχθρική διαιτησία, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 της Σπάρτακ Τρνάβα στην Τούμπα και θα ταξιδέψει με προβάδισμα στην Σλοβακία, όπου καλείται να «σφραγίσει» την πρόκριση.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» έμεινε με δέκα παίκτες από το… καλημέρα λόγω δίκαιης αποβολής του Βίτορ στο 2ο λεπτό, ωστόσο έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία, καθώς το διαιτητικό τρίο του έκοψε δύο φάσεις με ανύπαρκτα οφσάιντ, δεν του έδωσε πέναλτι και χάρισε δεύτερη κίτρινη στον Τοτ.

Παρά τις αντιξοότητες, η ομάδα του Τούντορ κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη σε γκολ του Λούκας (82΄), αποκτώντας ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ματς:


Γιουρόπα Λιγκ: Προβάδισμα παρά τις… αντιξοότητες για ΠΑΟΚ
Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για τον ΠΑΟΚ, αφού ο «δικέφαλος του Βορρά» έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα από το δεύτερο λεπτό του αγώνα. Ο Βίτορ, ως τελευταίος παίκτης, έκανε τραγικό λάθος, έχασε το κοντρόλ της μπάλας και ανέτρεψε τον Μίκοβιτς, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η απόφαση του διαιτητή ήταν σωστή, ωστόσο ακολούθησαν αρκετά λανθασμένα σφυρίγματα κατά των γηπεδούχων. Η ομάδα του Τούντορ φώναξε δικαιολογημένα για πέναλτι στο 5ο λεπτό σε χέρι του Γκρέσακ εντός περιοχής, ενώ ο βοηθός έκοψε δύο τετ-α-τετ των Μακ (23’) και Λούκας (27’), υποδεικνύοντας οφσάιντ.

Η Σπαρτάκ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 14’ με σουτ του Σάμπο, όμως ο Όλσεν απόκρουσε, κρατώντας το μηδέν. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή στο 21’ με κεφαλιά του Κόστα, ενώ στο 45+1’ ο Λούκας βρέθηκε τετ-α-τετ όμως ο Κάμεναρ τον έκοψε δύο φορές. Δύο λεπτά νωρίτερα, η Σπαρτάκ «άγγιξε» το 1-0, όμως ο Μίκινιτς κατάφερε να αστοχήσει, παρότι βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Όλσεν!

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ωστόσο ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεση του μετά το 60’ και δημιούργησε ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα. Στο 62’ το σουτ του Πέλκα πέρασε δίπλα από το δοκάρι και ένα λεπτό μετά ο Κάτσε δεν κατάφερε να ευστοχήσει από πλεονεκτική θέση.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ξανά στους διαιτητές στο 68’, καθώς μετά από γέμισμα του Λούκας, ο Τοθ έκοψε τη μπάλα με το χέρι, όμως ο διαιτητής δεν του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Η Σπαρτάκ γλίτωσε την αποβολή και είχε δύο καλές στιγμές για να πάρει το προβάδισμα, όμως ο Όλσεν απόκρουσε τα σουτ των Χάρμπα (76’) και Σάμπο (79’). Τελικώς, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί στο 82’ με ένα όμορφο γκολ του Λούκας στο τελευταίο του παιχνίδι στους Θεσσαλονικείς.

Ο Σαββίδης έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και την έδωσε στον Μυστακίδη, αυτός βρήκε έξοχα τον Λούκας και ο Ισπανός χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.