Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αναστασίου: «Πιο έτοιμοι φέτος»

Αναστασίου: «Πιο έτοιμοι φέτος»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/7/2015 00:06
Την αισιοδοξία του ότι ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί πιο έτοιμος στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του, σε σχέση με την περασμένη σεζόν, εξέφρασε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι σημαντικό η ομάδα του να μην δεχτεί γκολ στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Τρίτη (27/7) την Μπριζ στη Λεωφόρο για τον 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, ο Γιάννης Αναστασίου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι «πράσινοι» θα εμφανιστούν πιο έτοιμοι για τα δύο παιχνίδια με την Μπριζ, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά και τους αγώνες με την Σταντάρ Λιέγης.

Ο Έλληνας τεχνικός αποκάλυψε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν στο τέρμα θα παίξει ο Στιλ ή ο Κοτσόλης, ενώ τόνισε πως είναι σημαντικό η ομάδα του να κρατήσει το μηδέν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


«Ξεκινάμε αρκετά νωρίς τα ευρωπαϊκά ματς με μια διαφορετική παράμετρο σε σχέση με πέρυσι. Θέλω να πιστεύω πως φέτος θα είμαστε πιο έτοιμοι αγωνιστικά. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα από την ίδια χώρα με την περασμένη χρονιά, αλλά με προσέγγιση διαφορετική στο παιχνίδι. Έφτασε στους 8 του Europa League. Ήρθε πρώτη στην κανονική περίοδο στο πρωτάθλημα και το έχασε τελικά στα play-off, ενώ κέρδισε και το Κύπελλο.

Είναι αρκετά συγκεντρωμένη με καλούς παίκτες και δυνατή κόντρα. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, τακτική και πειθαρχία για να τα καταφέρουμε. Θα είναι γεμάτο γήπεδο και θα υπάρχει πίεση και στον αντίπαλο και σε εμάς και θα πρέπει να το διαχειριστούμε. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας γιατί είναι επικίνδυνη όταν βρει χώρο
».

Για τις επιλογές του στην άμυνα: «Είναι σημαντικό το να κρατήσουμε το μηδέν, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο την άμυνα. Από τους τέσσερις αμυντικούς πίσω ή τους τρεις γιατί αριστερό μπακ θα παίξει ο Πράνιτς. Θα παίξει μεγάλο ρόλο η συνοχή και πάνω από όλα η εμπειρία. Το σημαντικό είναι να κάνουμε τα βασικά σαν ομάδα στην αμυντική λειτουργία και δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για τη θέση του τερματοφύλακα: «Ο Στιλ είναι καλά και προπονείται χωρίς ενοχλήσεις. Έχει χάσει προπονήσεις και είναι σημαντικός παίκτης όπως και ο Στέφανος, αλλά η θέση παραμένει ακόμη ανοιχτή και θα δούμε ποιος θα παίξει τελικά».

Για το αν η ζέστη θα επηρεάσει τον αντίπαλο: «Τα ίδια λέγαμε για τη Σταντάρ και άλλα πράγματα είδαμε στο γήπεδο. Πρέπει εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας. Οι Βέλγοι δεν ενδιαφέρονται αν έχει κρύο ή ζέστη. Θα μπουν και θα κάνουν το παιχνίδι τους».

Για το «κλειδί» του αγώνα: «Να τελειώνουμε τις φάσεις. Με την Ουντινέζε κάναμε αβίαστα λάθη και χωρίς λόγο βάζαμε πίεση στους αυτούς μας. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη και αυτό θα γίνει με συγκέντρωση και τακτική πειθαρχία».

Για το επιθυμητό αποτέλεσμα: «Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει μόνο η νίκη. Είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρσι, βλέποντας την καθημερινότητα έχουμε ωριμάσει πολύ. Σε αυτό το επίπεδο παίζει ρόλο λίγο η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, λίγο η ατυχία. Tο πιo σημαντικό είναι να μην το δούμε σαν ένα παιχνίδι αλλά σαν δυο παιχνίδια».

Για το αν προτιμά ως σκορ το 0-0 ή το 2-1: «Προτιμώ το 3-1»!

«Δεν είναι καλύτεροι από εμάς»


Αναστασίου: «Πιο έτοιμοι φέτος»
Στην ομιλία που είχε με τους ποδοσφαιριστές του, ο Γιάννης Αναστασίου ζήτησε να είναι συγκεντρωμένοι και να μην παρασυρθούν από τον κόσμο που θα γεμίσει την Λεωφόρο.

Χαρακτηριστικά ο Αναστασίου τους είπε: «Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, ξέρετε όλοι τι σημαίνει για την ομάδα να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι ενώ βασικό είναι να μην δεχτούμε γκολ. Έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο, ξέρετε ότι δεν είναι πιο καλός από εμάς.

Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και θα υπάρχει ενθουσιώδης ατμόσφαιρα και θα πρέπει να μην παρασυρθούμε εμείς απ' αυτό. Να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να παίξουμε με πάθος και δύναμη και να είμαστε αυτοί που πρέπει για να νικήσουμε
».

Όσον αφορά την αποστολή, οι Νάνο και Κλωναρίδης δεν συμπεριλήφθηκαν στους «εκλεκτούς» του Γιάννη Αναστασίου, παρότι τις τελευταίες ημέρες συμμετέχουν κανονικά στις προπονήσεις. Εκτός φυσικά έμεινε ο Μίκαελ Εσιέν, ο οποίος πριν λίγες ημέρες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ ο Έλληνας τεχνικός άφησε εκτός και τους Δώνη, Αγγελόπουλο, Μαρινάκη και Τελάντερ.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Στιλ, Αναγνωστόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Μπούρμπος, Ζέκα, Λαγός, Πράνιτς, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καρέλης, Νίνης, Λουντ, Καλτσάς και Σάντσεθ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.