Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro U19: Στα ημιτελικά η Ελλάδα! (video)

Euro U19: Στα ημιτελικά η Ελλάδα! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/7/2015 23:04
Η Εθνική Νέων ηττήθηκε με 2-0 από την Γαλλία ωστόσο εξασφάλισε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro U19 καθώς η Αυστρία δεν κατάφερε να νικήσει την Ουκρανία (2-2), μένοντας στην 3η θέση του 1ου ομίλου.

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro U19 που διεξάγεται σε Κομοτηνή, Βέροια και Λάρισα εξασφάλισε η Ελλάδα. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με 2-0 από την πρωτοπόρο του ομίλου, Γαλλία, ωστόσο «σφράγισε» το εισιτήριο χάρη στην... Ουκρανία. Οι αδιάφοροι βαθμολογικά Ουκρανοί κράτησαν στο 2-2 την Αυστρία και μας επέτρεψαν να πανηγυρίσουμε την πρόκριση ως δεύτεροι του πρώτου ομίλου.

Οι «τρικολόρ» ήταν ανώτεροι και πήραν δίκαια τη νίκη χάρη στα γκολ των Ντιακαμπί (5’) και Ντεμπελέ (64’), ενώ δημιούργησαν ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Επηρεάστηκαν από το γρήγορο γκολ οι διεθνείς, οι οποίοι προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, όμως υπέκυψαν στην ανωτερότητα της γαλλικής ομάδας.

Ο αντίπαλος της Ελλάδας θα προκύψει τη Δευτέρα (13/7) από τα παιχνίδια του δεύτερου ομίλου, εκεί που Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία και Ρωσία έχουν από τρεις βαθμούς. Η «γαλανόλευκη» θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τον πρώτο του δεύτερου ομίλου σε αγώνα που θα γίνει την Πέμπτη 16 Ιουλίου σε Κομοτηνή ή Λάρισα (δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί).

Το ματς:


Euro U19: Στα ημιτελικά η Ελλάδα! (video)
Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για την Ελλάδα, καθώς η Γαλλία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα. Ο Κίλιτς εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Κότσαρης έκανε κακή έξοδο και ο Ντιακαμπί άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν δύο μικροευκαιρίες με κεφαλιά και σουτ του Καραχάλιου, χωρίς όμως να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τους Γάλλους. Αντίθετα οι «τρικολόρ» θα μπορούσαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ, έχοντας καλή στιγμή στο 17’ με προβολή του Ντιακαμπί, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Κότσραης απόκρουσε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Κίλι.

Οι Γάλλοι είχαν νέα καλή στιγμή στο 30’ με συρτό πλασέ του Ντεμπέλε, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι. Ο άσος της Φούλαμ ήταν ιδιαίτερα απειλητικός και είχε νέα ευκαιρία στο 34’ με σουτ, όμως ο Κότσαρης απόκρουσε.

Η Εθνική μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 62’ «άγγιξε» την ισοφάριση. Ο Βέργος έβγαλε με όμορφη σκαφτή μπαλιά στον Ορφανίδη, αλλά ο Έλληνας άσος δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Καμαρά, ο οποίος απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αυτή ήταν η πρώτη κλασσική στιγμή για την ελληνική ομάδα, ωστόσο η Γαλλία κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμα της μετά από δύο λεπτά. Ο Μοπάι έσπασε το οφσάιντ της Εθνικής και έδωσε στον Ντεμπελέ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κότσαρη, «γράφοντας» το 2-0 στον πίνακα του σκορ.

Η «γαλανόλευκη» δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία και η Γαλλία θα μπορούσε να πετύχει τρίτο γκολ στο 82’, όμως ο Κότσαρης πραγματοποίησε διπλή απόκρουση σε σουτ των Μοπαΐ και Γκιρασί, διατηρώντας το 2-0 μέχρι το φινάλε.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:


1. Γαλλία 9
2. Ελλάδα 4
----------------------------
3. Αυστρία 2
4. Ουκρανία 1


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.